golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Voorjaarscompetitie 2024-3

Verstuurd op 24-04-2024
50+ Heren 1 weerstaat Princenbosch in windkracht 7
 
Met cumulatief zo'n 120 competitiejaren kan ons heren1-50+team putten uit een groot arsenaal hoogte- en dieptepunten, sterke verhalen, slap geouwehoer, amusante anekdotes en andere golftypische ditjes en datjes.
 
Afgelopen vrijdag kwam daar nog een onvergetelijke ervaring bij: bij 6⁰C, in storm, regen- en hagelbuien 27 holes hakken, prakken, schelden,  schuilen en huilen op de anders zo prachtige Noordwijkse links course. 
Om een idee te geven hoe extreem het was. 
Hendrik-Jan staat 1 down met alleen de 18e (par 4 350 m) nog te gaan. De tot  7 Beaufort aangewakkerde westenwind is pal tegen en verzet zich met volle kracht tegen alles en iedereen die zich richting 18e green en clubhuis wil begeven.
Slag 1: Driver van de tee in fairway;
Slag 2: Houten 3 in fairway tot op 60 m van de vlag;
Slag 3: Approach met pitching wedge valt iets voor de hooggelegen green en rolt 20 meter terug de helling af;
Slag 4: Putt van 25 m helling op tot op 2 meter van vlag;
Slag 5: Putt in hole.
z'n tegenstander mist putt van 1,5 meter en HJ wint de hole en daarmee het  laatste punt voor ons team. Met 13-5 verslaan we promovendus Princenbosch dat directe degradatie al niet meer kan ontlopen.
 
Na 3 van 5 speeldagen (verlies, gastheerschap resp. winst) kunnen wij nog op alle van 5 posities eindigen*. Alleen de 1e geeft recht op deelname aan de kruisfinales om het landskampioenschap; de 4e en 5e betekenen degradatie.
 
Komende vrijdag spelen we op Princenbosch (nabij Gilze) tegen regerend landskampioen De Pan.  Andermaal bent u van harte uitgenodigd om ons te komen supporteren, zoals onze voorzitter Yolanda dat vorige week in weer en wind deed.
 
Ben, Cock, Dick, Harry, HJ, Leon en Rik
*voor gedetailleerde informatie over de individuele matches, andere wedstrijden en stand in onze poule: https://www.golf.nl/ngf-competitie?s=248550&l=1030&c=254620&g=254667&cl=14666&t=null&sc=l

Heren 1 floreert

Op het altijd gezellige Rijswijk trad deze week ons eerste heren team aan om te spelen tegen de Lingewaelsche. 

Het team van de Lingewaelsche had al een partij gewonnen en verloren. Alle hens aan dek voor de heren van de Merwelanden. 

Het foursomme duo Floris en Jordy beten weer het spits af en kwamen net zoals in de eerste week goed uit de startblokken. Met een 6 up voorsprong na 9 kon er weinig meer fout gaan. Althans dat zoi je denken. Maar ook bij deze grootheden gaat er weleens wat fout. De bogeytrain werd ingezet en waar parren werden gemaakt ging de tegenstander ineens birdies maken. Dit resulteerde in een zeer spannende 18e hole. Beide teams miste een zeer maakbare put om te winnen. De partij werd gehalved. Het eerste verliespunt van de dag was een feit. 

De tweede foursomme met Jorick en Dimitri was deze week een stuk succesvoller. Na een ruling en inhaalactie kwam het tweede duo wat aan de late kant binnen. Maar wel met 2 punten.

Ook de derde foursomme met Bart en Kevin viel de kant op van de Merwelanden. Met prima spel bemachtigden de heren 2 punten en zo gingen ze met 5-1 de middag in.

Na een prima lunch was het aan de bak, niet verslappen nu! Gewoon doorpakken. Zo gezegd, zo gedaan. Een clean sweap in de middag. 6 uit 6 gewonnem, dit resulteerde uiteindelijk in een 17-1 overwinning voor de heren van de Merwelanden. Een prima overwinning en daarna gingen de heren aan een welverdiende steak met zoute frieten. 

Er warem ook een aantal toeschouwers die wij hartelijk danken dat ze erbij waren weer deze week.

Volgende week zijn de heren te gast op De Kroonprins van Vianen en spelen ze tegen de Hooge Rotterdamsche. Ook een belangrijke pot. Wil je erbij zijn, dan kan. De eerste flight start om 09:00 uur in de ochtend en 13:30 uur in de middag.

Heren 1


Heren 3 vol golf en chaos

Op de glorieuze speeldag van 21 april 2024, te midden van de prachtige negen holes van Landgoed Nieuwkerk, kwam het legendarische team van Merwelanden Heren 3 samen voor een dag vol golf en vermakelijke chaos.

De opstelling voor deze belangrijke dag was als volgt: Jeroen den Dubbelden, Remon Scheper, Coert Nodelijk, Joost de Bruin, Peter Roobol en Frans van Stralen. De voorbereiding van sommigen was traditioneel, terwijl anderen met verrassingen kwamen. Terwijl Joost en Jeroen de vooravond doorbrachten met een gigantische borrelplank in een lokaal restaurant, was voor de rest van het team een huiselijke voorbereiding de beste optie.

De week begon met een interessante twist toen de hemelsluizen zich openden en de baan transformeerde tot een drijfnat slagveld. Alsof dat nog niet genoeg was, leek de uitleg van de lokale regels eindeloos te duren. Serieus, wie onthoudt dat allemaal? Gelukkig werden deze hindernissen overwonnen met een flinke dosis humor en vastberadenheid en betraden de heren het "slagveld"

Hoewel het team op papier misschien de overhand leek te hebben, bewees de realiteit dat golfen alles behalve voorspelbaar is. De foursomes eindigden in een 4-2 winst, wat ons deed beseffen dat papierwerk slechts een illusie is. Maar hoop was nog niet verloren, want in de singles kwam de Merwelanden Heren 3 terug met een knaller. Met snelle overwinningen en een heroïsche comeback stonden we al snel 8-2 voor. Zelfs degenen die het zwaar hadden, zoals Coert, Joost en Peter, vochten dapper door. En wie kan het feit dat Frans snel zijn tegenstander versloeg, ooit vergeten? Zeker niet Frans zelf (waar we wellicht over kunnen twijfelen), dat zullen we de komende woensdagavonden nog vaak horen.

Helaas waren er enkele "teleurstellingen", met Peter en Joost die onder de druk bezweken, maar Coert wist een indrukwekkende comeback te maken van 3 down naar 2 up. Een applausje voor die man, gekleed in het (jawel) zwart! En laten we ook een moment nemen om onze toegewijde toeschouwers, Menno van Dijk en Edwin Rombout, te eren. Op hun vrije dag kwamen ze ons aanmoedigen en droegen ze bij aan onze glorieuze overwinning.

En over Edwin Rombout gesproken, laten we voor eens en voor altijd de 's' achter zijn naam weg halen. Het is gewoon Rombout, punt uit. Na een dag vol spanning en sensatie eindigden we met een welverdiende overwinning van 12-6, gevolgd door een heerlijke BBQ en een welverdiend biertje. Want zoals we allemaal weten, na elke overwinning komt de beloning in de vorm van lekker eten en drinken!

Het moge duidelijk zijn, de Merwelanden Heren 3 heeft opnieuw geschiedenis geschreven op de groene natte velden van Landgoed Nieuwkerk. En wie weet wat voor avonturen ons nog te wachten staan in de volgende wedstrijd? Maar één ding is zeker, met dit team vol humor, doorzettingsvermogen en een gezonde dosis gezelligheid, zijn we klaar voor alles wat de golfwereld ons te bieden heeft.


Team 50+ dames 18-holes

Donderdag 4 april 2024 hebben we op Rozenstein gespeeld tegen de Turfvaert. 's Morgens kwam het met bakken uit de hemel, maar eenmaal voorbij Rotterdam The Hague  Airport klaarde het op en hebben we een zonnige dag gehad. De ballen waaiden bijna van de green vanwege de harde wind. De Turfvaert heeft gewonnen met 14-8. In de singles hadden we maar 2 punten, gewonnen door Arja die met 7-0 won. De greensomes hebben we gewonnen met 4 punten. Daarbij geteld 2 extra  matchpunten voor de gewonnen holes, maakt een totaal van 8 punten. 

Donderdag 11 april 2024 hebben we op de Amsterdamse gespeeld. Onze captain Anne Marie was met Ada verdwaald, maar met hulp van telefonisch contact om de weg te wijzen, waren ze toch nog op tijd.

Het was even wennen aan de vele vliegtuigen die gingen landen, om de twee minuten komt er eentje over, maar na een tijdje hoor je die ook niet meer zo erg. Het ligt eraan op welke hole je staat. Soms komen ze van twee kanten. Maar goed, we hebben die dag tegen Rozenstein gespeeld en hebben gewonnen met 16-6.  Heidy, Ada en Aty wonnen de singels, Anne Marie en Hetty speelden gelijk en Arja verloor helaas. Totaal 8 punten + 2 extra punten is 10 matchpunten. We hebben twee greensomes gewonnen, dus 4 punten + 2 extra punten is 6 matchpunten.

Afgelopen donderdag waren we gastvrouw en ontvingen we de teams van Rozenstein, Amsterdamse, De Turfvaert en Rijswijkse. Wat hebben we geluk met het weer gehad. Het was een zonnige droge dag. Heel wat anders dan de dagen ervoor met alleen maar regen.

De baan was hier en daar wat aan de natte kant, waardoor de handicarts op het pad moesten blijven, dus dat was voor de handicartgebruiksters een extra handicap. Verder lag de baan er keurig bij.

Het was een lange dag. De eerste start was om 11.30 uur en de laatste binnenkomst was rond 18.00 uur. Er waren speelsters die de weg kwijt waren, letterlijk en figuurlijk. Het is toch een probleem voor sommigen om de juiste route aan te houden, dus hebben we hen zo goed als mogelijk de weg van 4 naar 5 gewezen en van 9 naar 10.

's Avonds genoten van een heerlijk diner.

Aanstaande donderdag 25 april 2024 gaan we naar De Turfvaert om tegen de Rijswijkse te spelen. Zij hebben een handicap die begint bij 12.5 en eindigt bij 20.6. Onze laagste handicap begint bij 18.3. Het is nu al wel duidelijk dat de Rijswijkse gaat winnen. Wij gaan voor de tweede of derde plek zodat we in ieder geval niet degraderen.

We moeten Ada helaas missen deze laatste twee wedstrijden, want zij is gevallen en heeft haar pols gebroken na de wedstrijd van de Voorzittersbokaal op zaterdag.


Dames 1 zondag 36 holes
 
Zondag 21 april waren we gastvrouw voor de competitie. Het blijft best bijzonder om dan ook te spelen. Ook wel heel leuk omdat je dan toch lekker bezig bent door de dag heen. En dat is best fijn als je van 8.00 uur tot en met de laatste binnenkomst rond 19.30 uur op de baan bent.
 
Na de ontvangst met koffie/thee en een lekkere chocolat chip koekje gingen de eerste twee teams om 9.00 uur van start, 4 graden en noord oostenwind.. Het voorjaar was ver te zoeken. Gelukkig was het in de middag ietsje behaaglijker met een zonnetje er af te toe bij maar de temperatuur hield nog niet over. Gelukkig zijn onze team jasjes winddicht, het lijkt wel of we wisten dat we zulke jasjes nodig hadden. Maar in de polo mag van ons ook hoor qua temperaturen. 
 
We speelden tegen de Rijswijkse, starttijd vanaf 9.30 uur en nu voor het echie.
        
Yolanda van Bakkum was de starter voor de wedstrijd en ook Han droeg z’n steentje bij als referee. Fijn dat ze dit wilden doen voor ons. De strijd werd aangegaan enn..helaas door ons verloren. Bij de foursomes haalden Heleen en Linda één punt binnen, in de middag sprokkelden we er nog vijf bij. Heleen en Irma wonnen hun single en Linda speelde all square. Top gedaan dames! 
Nadat iedereen binnen was konden we snel aan tafel om een heerlijk diner te eten. Het was wederom erg leuk onderling en je zou bijna zeggen dat het erg jammer is dat we nog maar één zondag te gaan hebben. 
 
Aanstaande zondag mogen we nog een keer aan de bak. Op de Rijswijkse. Doel is winnen natuurlijk om niet als laatste te eindigen in de poule. En last but not least.. we kijken uit naar een weekend met mooi weer en gezelligheid om de competitie af te sluiten.
 
Team dames 1 zondag 

 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl