golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Voorjaarscompetitie 2024-2

Verstuurd op 17-04-2024

Heren 1/50+

Afgelopen vrijdag waren we dus gastheer op een zonovergoten en al redelijk uit de modder herrezen Crayestein. Complimenten voor onze  greenkeepers (plus Jordy: 2 dagen op de roughmaaier). Dito aan de horeca crew die onze dorst en honger tot in de late uurtjes uitstekend verzorgd heeft. Last but not least complimenten aan onze competitiecoordinator Ineke Willemse die al het papierwerk tot in de puntjes had voorbereid voor onze captain.

Kijk voor uitslagen, standen en aankomend programma in onze Hoofdklasse poule op https://www.golf.nl/ngf-competitie?s=248550&l=1030&c=254620&g=254667&cl=14666&t=null&sc=l

Aanstaande vrijdag gaan we de Noordwijke duinen in en een degradatieduel aan met Princenbosch. Supporters dus meer dan welkom!

Ben, Cock, Dick, Harry, HJ, Leon en Rik

 

Sunday @the Merwelanden

Op een zonovergoten Masters zondag was het zover, het gastheerschap van heren 1. Na maandenlange regen, was het afgelopen week eindelijk droog en de rough kon gemaaid worden. Dit zorgde ervoor dat de baan een stuk vriendelijker werd en de ballen beter vindbaar.

Wat een contrast met een week eerder op de Hooge Rotterdamsche. In een week tijd stond het blad weer aan de bomen, de rough gemaaid, de greens weer beter in het gras en de fairways weer voller. Kortom een mooie zondag in april.

Nadat de ochtendfoursommes de baan in waren, zijn Michel en Jordy naar Broekpolder gereden om de jongens van het tweede team aan te moedigen. Maar uiteraard moesten ze voor de lunch weer terug zijn. En het lot op Crayestein had niet beter kunnen ontvouwen dan het afgelopen zondag deed. Na de foursommes stond Rozenstein met 6-0 voor tegen de Lingewaelsche en Rijswijk 4-2 voor tegen de Hooge Rotterdamsche. 

Traditie getrouw heeft het eerste team is tegenstelling tot andere teams van de competitie een iets anders lunchbuffet. Zo zijn er niet alleen kroketten, maar ook ballen gehakt, kipcorn, mexicanos, frikandelen en donuts. Dat idee is een jaar of 10 geleden ontstaan door onze oude en fritoloog Leon Moor. Het beviel zo goed en de gasten waren er zo over te spreken dat we niet anders meer doen. 

Met 24 klassieke lunchballen de middag in. De wedstrijd werd ideaal uitgespeeld door de spelers van de andere teams. Rozenstein en Rijswijk wonnen hun partij. Dit zorgde ervoor dat alle teams een keer hebben verloren en maakt onze koppositie een stuk beter. 

Maar de uitgangspositie is om volgende week gewoon weer met volle sterkte de wedstrijd im te gaan op Rijswijk tegen de Lingewaelsche. We zijn benieuwd naar het niveau van onze tegenstanders. Het is nog moeilijk in te schatten maar we streven naar perfectie. 

Lijkt het je leuk om een keer te kijken. Dit kan, aankomende zondag spelen we op de Rijswijkse golf. De ochtend start is om 09:00 uur en de middag start is om 13:30 uur.

En heeft u al de nieuwe commercial op de masters gezien. Een van onze sterspelers Jorick van Geel is daar in beeld. Leuk om even terug te kijk op YouTube!

Heren 2 zondag

Op een prachtige dag verzamelden de heren van De Merwelanden Heren 2 zich op de vernieuwde golfbaan van Broekpolder. Het gloednieuwe uiterlijk van de baan was erg duidelijk te zien met de nieuwe fairways en grote geonduleerde greens die de uitdaging van de dag alleen maar versterkten. Met de spanning in de lucht begonnen de heren aan hun strijd tegen de geduchte tegenstanders van Houtrak Heren 6.

De eerste wedstrijd van de dag, de foursomes, bracht meteen wat verrassingen met zich mee. Jeremy en Samuel, vastbesloten om te zegevieren, stonden tegenover hun tegenstanders met hoop in hun harten. Ondanks hun inzet leken de golfgoden echter niet aan hun kant te staan, en ze moesten uiteindelijk de winst van de partij aan Houtrak laten. André en David gingen de baan op met vastberadenheid in hun ogen en lieten zien waar ze toe in staat waren. Met een indrukwekkende prestatie wonnen ze hun wedstrijd met een verbluffende 6/5, waardoor het team weer hoop kreeg. Daan en Jesse, die de laatste foursome speelden, kwamen uiteindelijk tot een gelijkspel, waardoor de spanning naar de singles werd verplaatst. 

En wat een opwindende middag was het! Samuël moest het helaas op de 18e hole afzien en verloor nipt. Gelukkig liet André zien waarom hij een kracht was om rekening mee te houden, en won hij zijn single wedstrijd met een indrukwekkende 3 up. Daan volgde zijn voorbeeld en domineerde zijn tegenstander met een overwinning van 8/7, waardoor het momentum in het voordeel bleef van De Merwelanden. Helaas kon Jeremy de winst niet behalen in zijn single, maar David stond stevig en won zijn wedstrijd met een overtuigende marge van 6/4.

Het lot van de wedstrijd rustte nu op de schouders van Jesse, wiens laatste put een cruciale impact zou hebben op het eindresultaat. Met de druk op zijn schouders en de ogen van zijn teamgenoten op hem gericht, concentreerde Jesse zich op de 18e hole voor een meter put voor de half van de partij en daarmee de winst. Met vastberadenheid, putte hij de bal naar de hole. De putt viel met alle zekerheid in de hole, waardoor Jesse de winst voor Team De Merwelanden Heren 2 verzekerde met een eindstand van 10/8. 

Na een mooie dag vol spanning en triomf, kijken we nu vooruit naar onze volgende uitdaging: een ontmoeting tegen Broekpolder 4 op het prachtige maar altijd uitdagende Noordwijk, wetende dat Broekpolder 4 een geduchte tegenstand zal zijn.

André Goedhardt, Daan de Bruin, Jeremey Li, David Nainggolan, Jesse Roubos en Samuël Scheper

Geen ver- maar wel uitslagen van de overige teams:

Heren 3 zondagLandgoed Bergvliet14-4
Dames 1 zondag 36 holesBroekploder 2

6-12

Dames 50+ 18 holesRozenstein 216-6
Dames 50+ 27/18 holesHooge Rotterdamsche

5-17

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl