golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Voorjaarscompetitie 2024-1

Verstuurd op 10-04-2024

Onderstaand de verslagen van de verschillende competitieteams:

 

Heren1/50+ verrast én  verliest

Het voorgerecht smaakte ons verrassend goed, maar voor het hoofdgerecht vonden we helaas een alles verslindende Haagsche hond in de pot.

[Bosch en Duin, 5-4-24] Afgelopen vrijdag bleek zelfs de illustere Utrechtse Golfclub De Pan nauwelijks bestand tegen de torn van de weergoden, die golfminnend Nederland al maanden teisteren met recordregens. Tijdens de greensomes waren de doorweekte greens een extra uitdaging, waartegen wij als onder de zeespiegel getogen Merwelanders over 9 holes beter bestand bleken dan de koninklijk bekroonde golfelite uit het Hofstedelijke duingebied.

Met een voorsprong van 4-2 smaakten de kroketten van de Pan zelfs naar meer....  

Maar daar kwam helaas niets van terecht. Maar dan ook ... hélemaal niets: nada, nunca, niente, rien, zero. 

De regen had na de lunch plaatsgemaakt voor stevige rukwinden en daar raakten onze doorgewinterde en op links course opgegroeide tegenstanders niet van slag van en werden wij één voor één meedogenloos in de Pan gehakt.

Het enige hoogtepunt dat wij nog aan de middagsessie mochten beleven was de aanwezigheid van een Dordtse supporter:  bedankt, Jordy (Kuijsters)!

Traditioneel en smetteloos getooid in jasje&dasje lieten de heren van Haagsche G&CC zich voorafgaand aan het diner overladen door de complimenten van de aanwezige confrères uit het old boys netwerk van de oude 9. En terecht hoor. Het zijn niet alleen uitstekende spelers en  conservatoren van oude golftradities, maar vooral ook gewoon gezellige kerels.

Komende vrijdag [12-4] geven wij op geheel eigen wijze vorm aan het gastheerschap, waarvan u zeker geen tekst of beeld mag verwachten. 

Een week later gaan wij al spelend genieten van de unieke 18 holes van de Noordwijkse GC en de strijd aan met Princenbosch, de andere verliezer van de eerste ronde in onze poule.

Kom het op 19 april meebeleven op één van de kroonjuwelen van de Nederlandse golfsport of anders graag tot het verschijnen van het volgende hoofdstuk van ons Hoofdklasse avontuur.

Team H1/50+: Leon, Cock, Dick, Ben, Harry, Hendrik en Rik


De eerste wedstrijd is een feit

Het was zondag 7 april, een zonovergoten dag ergens in het pitoreske Hillegersberg bij Rotterdam. Eenmaal de Rotte overgestoken rijden we rechtsaf het bos in. Na een kleine kilometer komen we aan op de berg van Rotterdam. De architect heeft hier speltechnisch een zeer uitdagende golfbaan aangelegd.

Afgelopen donderdag was de baan nog gesloten vanwege de hevige regenval. De baan was nu redelijk droog. 

Op zaterdag ging een gedeelte voorspelen en hier bleek wel dat je misschien toch beter met gele ballen de baan in had kunnen gaan. Op veel holes was de weelde aan madeliefjes overweldigend.

 Ook de greens waren nog niet in goede staat. Maar ook de tegenstanders hebben hier last van. Ballstriking zou gaan bepalen wie de wedstrijd zou gaan winnen. 

Onze heren 1 speelde tegen het Wassenaarse Rozenstein. 

Floris de Haas en Jordy Kuijsters namen het op tegen de pro en 1ste man van de tegenpartij. En met 7/5 waren overwinning voor de Dordtenaren waren zij de betere.

Onze derde partij met Bart van Slooten en Michel van der Elst trokken de partij op 15 binnen en wonnen 4/3.

Jorick van Geel en Dimitri die de tweede pot speelde hadden veel problemen onderweg en konden weinig fairways vinden. Hierdoor verloren ze met 2 down.

4/2 voor uit de foursommes. We moesten in de middag aan de bak. Het was zeker nog niet gespeeld.

Na een goede en lange lunch moest Floris op de 1ste positie. Na een lobshot hole out op de 11e was zijn partij snel voorbij. 8/7

De nummers 2/3/4 Jorick/Dimitri/Jordy wonnen allen ruim met 4 of 5 up. 

Bart speelde op de 5e positie, had een beetje moeite en ging 1 down 17 op. Maar Bart zou Bart niet zijn als hij met een birdie op 18 gewoon de partij zou binnen halen.

Michel moest helaas opgeven door een verzwikte knie.

Met 14/4 hebben we een prima start gemaakt. 

We willen de toeschouwers bedanken dat ze er waren en hopen dat jullie over twee weken met grote getalen aanwezig zullen zijn.

Aankomende week zijn we gastheer. 

Jullie kunnen alle uitslagen volgen op de website 

https://www.golf.nl/ngf-competitie?s=248550&l=2010&c=251050&g=251142&cl=14666&t=258193&sc=l


Bruinisse

Na een weekje zweten onder de Spaanse zon, waar we onze golfswing hebben gepolijst tussen de siësta's en regenbuien door, was het eindelijk tijd om onze kunsten te vertonen op eigen bodem. Met een dosis enthousiasme waar zelfs een energiedrankje jaloers op zou zijn, begaven we ons naar Grevelingenhout voor onze allereerste golfcompetitiedag.

De ontvangst was warm, en de koffie? Die was zo zwart als de nacht en zo sterk als een Spaanse stier. Maar wat de kers op de taart was, of beter gezegd, de bolus op de koffie, was de Zeeuwse bolus die ons verwelkomde alsof we lang verloren familieleden waren.

Met namen als Jeroen Den Dubbelden, Remon Scheper, Menno van Dijk, Edwin Rombouts, Coert Nodelijk en yours truly, Joost de Bruijn, waren we er klaar voor om de golfwereld te laten zien wat Heren 3 echt in huis heeft. Joost en Edwin waren zelfs zo gedreven dat ze een dag eerder vertrokken om de baan alvast te verkennen, waarschijnlijk om de struikelpunten te vinden waar wij op zondag in zouden belanden. Uiteraard wel jammer dat het mosselseizoen niet in deze periode is.....desalniettemin zijn ze niet omgekomen van de honger en hebben genoten van de gezelligheid die Bruinisse te bieden heeft.

Onze tegenstanders op papier waren de beruchte Wouwse Plantage Heren 4. Maar met portie gezonde spanning begonnen we aan de foursomes. En tegen de tijd dat we lunchten, hadden we dezelfde stand als Feyenoord tegen Ajax: 6-0! Vol goede moed betraden we daarna de baan voor de singles, waar we al snel de winst roken en de overwinning binnenhaalden alsof het een makkie was (10-8).

Met nog wat singles in het spel, begonnen we ons al te verheugen op een nog mooiere eindstand. De laatste single stond zelfs 2 down op hole 17, maar wist met een geweldige putt op hole 18 (met publiek op het terras dat de verrichtingen op de voet volgde) nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Eindstand? 15-3! Heren 3 heeft zijn stempel gedrukt en heeft laten zien wie de "baas" is. Men spreekt zelfs al dat de kampioen van de poule reeds bekend is, iets waar wij nog een beetje terughoudend over zijn.

Maar laten we niet vergeten om onze helden in de coulissen te eren: Frans van S. en Peter R. (beide met onbekende woon- en verblijfplaats), onze reserves voor deze dag, die de hele dag als ware supporters langs de baan liepen om ons te voorzien van aanmoedigingen en advies. Hun toewijding verdient niets minder dan respect en dankbaarheid.

Dus hierbij een driewerf hoera voor Heren 3, de onverschrokken golfhelden die Grevelingenhout op zijn grondvesten hebben doen schudden. En laat dat een waarschuwing zijn voor alle andere tegenstanders: jullie kunnen maar beter jullie golftassen in de garage laten staan, want Heren 3 komt eraan!


Dames 1 zondag

Zondag 7 april. Wekker op standje vroeg en vol goede zin iedereen op naar de 1e competitie wedstrijd op Broekpolder. 2 x 18 holes voor de boeg startten Ineke, Marianne, Irma, Linda, Nicoline en Monique om 8 uur met koffie en/of thee. Het was fijn dat Nicoline zondag kon invallen voor Heleen, die helaas niet kon meedoen i.v.m. familieomstandigheden. Om 9 uur kon de eerste flight van start voor de foursome. Het weer was goed, wel veel wind.  Na afloop van de foursome werd duidelijk dat we met 4 punten de middag konden starten. Goede hoop voor de middag, die verliep voor de punten helaas voor ons iets anders. Alleen Ineke wist haar partij te winnen, toppie!  Voor de anderen lukte dat jammer genoeg niet. 

Maarrrr.. iets maakte het verlies minder vervelend. Deze dag was voor ons vriendschappelijk. Misschien wat onlogisch maar dit komt omdat we maar vier teams ( i.p.v. vijf)  in de poule hebben deze competitie. Daarom een “niet voor het echie” wedstrijd er bij op de agenda. We mogen het dus nog een keer proberen tegen de club waar we zondag tegen speelden.

Wat betreft de andere clubs in de poule was het duidelijk dat Broekpolder met grote overmacht won van de Haar, uitslag 18-0. Dat belooft wat. Leuk was het zeker dat na afloop iedereen een hapje bleef eten en halverwege de avond keerde iedereen huiswaarts. Het was een leuke, gezellige, lange dag! Met een goede score voor de stappentellers. Wij mogen aanstaande zondag op golfclub de Haar tegen Broekpolder strijden. We gaan ons best doen en hebben er weer veel zin in. 

Team dames 1 zondag 


De competitie is begonnen.

De kop is er af, zondag 7 april is de competitie begonnen.

Na een geweldig trainingskamp in Portugal samen met heren 1 is ook heren 2 er helemaal klaar voor.

De eerste wedstrijd moet voor ons nog komen want wij hadden het genoegen om te starten met het gastheerschap. Tijdens de ngf competitie ben je normaliter met 5 teams ingedeeld in een poule. Het gastheerschap houdt in dat je de andere 4 teams ontvangt op onze baan. Als team verzorg je de dag voor de andere teams en zij spelen onderling tegen elkaar. Dit betekent dus dat wij zelf niet in actie komen  om het voordeel van op je eigen baan spelen uit te sluiten. 

Met de huidige omstandigheden zal iedereen die recent nog gespeeld heeft herkennen dat het terugvinden van je bal ook al sla je hem net naast de fairway geen makkelijke opgave is. Wij hebben dan ook als gastheer onze dag door gebracht als spotters in de baan om de spelers hierbij te assisteren.

We hoopte hiermee ook de doorstroom te bevorderen maar dat is niet helemaal gelukt. Een lange file aan flights was het gevolg achter de competitie aan. De laatste flights kwamen ook erg laat binnen en het gesprek bij de borrel ging meer over de hoeveelheid ballen kwijt dan over de uitslag.

Het was een zeer lange, maar uiteindelijk ook heel gezellige dag waarin wij even de kat uit de boom hebben kunnen kijken. We hebben de Noordwijkse zien winnen van Houtrak met 11-7 en Broekpolder heeft met 17-1 van de Rijswijkse gewonnen. 

We kijken erg uit naar volgende week. Dan gaan wij op Broekpolder aantreden tegen Houtrak voor onze eerste partij. 

Sportieve groet,

Heren 2

Samuel Scheper, Daan de Bruin, Paul Todd, Jesse Roubos, David Nainggolan, Jeremey Li en André Goedhart (c)

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl