golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Voorjaarscompetitie 2024 - 6

Verstuurd op 13-05-2024

COMPETITIENIEUWS

 

Heren 1 kampioen!

 

Zondag 28 april in de wedstrijd tegen de Hooge Rotterdamsche was het zover: we konden het kampioenschap binnen slepen. Met een ruime overwinning van 18-0 op de kroonprins van Vianen was het nog even wachten op de uitslag van de overige partijen. Dit liep spannend op waardoor het team van de Rozenstein uiteindelijk op een tweede plaats eindigde. Het kampioenschap was binnen.

Nog een wedstrijd spelen om in vorm te komen voor de wedstrijd tegen het Rijk van Nijmegen op Axel. Want daar wordt er om promotie naar de hoofdklasse gestreden. Het dit was ons doel dit jaar, dus wij zullen er alles aan doen om klaar te staan in het weekend van 25/26 mei.

De wedstrijd op Rozenstein van vorige week zondag tegen de Rijswijkse was een formaliteit. Maar er moest wel gespeeld worden en de vorm van het team wordt dan ook elke wedstrijd steeds beter.

In de foursomes wisten de duo’s Floris en Jordy en Dimitri en Jorick overtuigend te winnen. Bart en Kevin hadden het wat lastiger en konden de punten niet binnen slepen. We gingen met 4-2 voorsprong de middag in. Na de lunch werd de ene na de andere partij binnen gesleept. 5 up, 6 up, 7 up een waar slachtfestijn. Met de 16-2 overwinning hebben we weer een goede uitslag neergezet. En kijken we uit naar de promotie op de Woeste kop einde van de maand.

Heren 1
 

Heren 2 recht de rug

Als je als team ambities hebt om de poule te winnen en te promoveren, dan is het na 2 nipte nederlagen een hard gelach om de laatste competitiedag te moeten strijden voor lijfsbehoud. Met prachtig weer op de zeer lange baan Houtrak stonden wij voor de taak om minimaal 8 punten te halen en degradatie af te wenden.

Met invaller Harry van der Laan van h1 50+ ging André de baan in als 1e foursome. Na een aantal holes vonden zij een goed ritme wisten snel uit te lopen en de partij met 5 om 4 te beslissen.

Met de eerste 2 punten binnen wachtten zij de volgende partijen op. Al snel kwam het bericht door dat David en Paul de 3e foursome korte metten hadden gemaakt met hun tegenstanders. Al na 11 holes werd de partij met 9 om 7 gewonnen. Daan en Jesse kwamen inmiddels aan op de green van de 13e hole en gingen daar naar 3down. Een birdie van Rijswijk op de volgende hole betekende een dormie 4down achterstand. Er werd nog 1 hole terug gepakt maar helaas konden zij een 3 om 2 verlies niet meer afwenden.

Met een 4-2 voorsprong hadden wij een goede uitgangspositie voor de singles in de middag. Er hoefden immers nog maar 2 partijen gewonnen te worden.

André ging als eerste singel van start. Zijn tegenstander begon gelijk met wat fouten en de snelle voorsprong werd niet meer weggegeven. 6 om 5 winst. Daan als 2e singel kwam 2 down door op hole 10. Zoals eerder gemeld, Daan zou Daan niet zijn als hij niet blijft knokken tot het eind en uiteraard weer tot hole 18 doorspeelt. Zijn partij eindigt in all square.

Harry kende een slechte start van zijn partij en keek op de turn tegen een 6 down achterstand aan. Even leek het of Harry de partij nog gelijk ging trekken maar zijn tegenstander maakt op de allerlaatste hole een putt van 10m om met 1up van Harry te winnen.

Ondertussen kwam er bericht van Paul binnen dat hij 6up had gewonnen alleen moest hij nog 6 holes spelen. Hij maakte zijn mistelling meer dan goed om de volgende hole te winnen en met 7 om 5 de overwinning voor Merwelanden veilig te stellen.

Jesse was al 6e single niet tevreden over zijn eigen spel maar het was wel goed genoeg voor een 3 om 2 winst.

David kwam allsquare aan op hole 18. Zijn tegenstander en hij met evenveel slagen op de green. Allebei 2 putts en een all square als uitslag.

Met een 12-6 overwinning zijn we uiteindelijk keurig 3e geworden in de poule en kan heren 2 volgend jaar weer 1e klasse spelen. Het lag allemaal heel dicht bij elkaar in de poule en het viel dit seizoen net te vaak niet onze kant op om hoger te eindigen.

Al met al hebben we weer een leuke competitie achter de rug en is het weer uitkijken naar volgend seizoen.

Groetjes,

Heren 2

 

 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl