golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Voorjaarscompetitie 2024 - 5

Verstuurd op 09-05-2024

COMPETITIENIEUWS

 

Heren 2 komt schiet net te kort

Na een stormachtige dag op Noordwijk vorige week mochten we deze keer in heerlijk zacht lenteweer aantreden op de Rijswijkse golfclub.

De tegenstander was het nog ongeslagen Noordwijk. Samuel en André mochten als eerste foursome de baan in en speelde een zeer spannende wedstrijd. Eigenlijk het grootste gedeelte van de partij voor gestaan maar zij moesten toch het onderspit delven op laatste holes. 1 Down verlies.

Daan en Jesse deden betere zaken in de 2e foursome. Deze partij ging ook tot de 18e hole door om daar in een 2up winst voor de Merwelanden uit te monden.

Paul en David, de 3e foursome, kenden een goede start maar raakten al snel de grip op partij kwijt en vonden deze, ondanks de support van een aantal toeschouwers, helaas niet meer terug. 2 down verlies.

Na de lunch moest het dan gebeuren, 4 singles winnen om de wedstrijd om te draaien. Samuel speelde de 1e single en hield de hele partij de controle. Hij pakte een voorsprong en gaf deze niet meer weg. Met een 2 om 1 winst haalde hij zo de eerste punten voor Merwelanden binnen. 

Daan zijn partij ging zoals zo vaak bij Daan, door tot de 18e hole. Helaas speelde hij deze hole niet foutloos en moest zo de partij met 1 down aan Noordwijk laten.

André begon zijn partij goed alleen verzaakte hij om zijn voorsprong uit te bouwen. Na wat foutjes kwam de tegenstander langszij en helaas kon hij het op de 2e 9 niet meer omdraaien. 3 om 2 verlies.

Alle 3 de laatste partijen moeste nu gewonnen worden om nog een goed eindresultaat te behalen. Paul haalde een mooie revanche voor vorige week door op de 18e hole een birdie te maken en zo 1up te winnen.

Ook Jesse beleefde een goede middag ronde. Met de troostprijs van de maandagavond teamtraining trots aan zijn tas wist hij zijn partij met 3 om 1 in zijn voordeel te beslissen en pakte daarmee de volle buit deze dag.


 

 De partij van David was als laatste nog in de baan en ook zijn wedstrijd ging door naar de 18e hole. Helaas was de 18e van Rijswijk ons niet goed gezind. Van de 5 partijen die op 18 eindigden hebben we er 3 verloren waaronder de single van David, 2 down.

Dit komt neer op een 3e keer een uitslag van 10-8 en de 2e keer dat wij verliezen. Met nog 1 competitie dag te gaan is het onderin onze poule nog erg spannend voor ons. Wij kunnen ons volgende week op Houtrak niet slechter dan een 10-8 verlies permitteren om degradatie te ontlopen. De tegenstander is de nummer laatst in de poule, Rijswijk.

Ook deze week is iedereen weer van harte welkom op Houtrak zondag om te komen kijken of wij lijfsbehoud kunnen veiligstellen. Foursomes starten om 9.00 en de singles om 13.30.

Met balende groet,
Heren 2

 

50+ Heren 1

2024: sù zuì zhÄ« nián (het jaar van de kater) 

Hoe leuk zijn verslagen nog als je al verslagen bent? Hoe wordt een verslag nog gewaardeerd als je al bent gedegradeerd? 

Succesverhalen zijn uiteraard leuker dan slecht nieuws. Vaak krijgen bittere pillen daarom een "sugar coating" om het doorslikken te vergemakkelijken. Voor H1/50+ was het vooral heel veel drank  die de pijn van het andermaal barre weer (kou, regen, wind), de nederlaag (tegen Noordwijkse 5-13) en vooral van de degradatie (naar 1e klasse) moest wegspoelen (lees: verdoven).  

De vrijdag verstreek, terwijl de koude zeewind de laatste bui verdreef; tegen meer Chardonnay nooit nee werd gezegd; er genoten werd van een heerlijke Koninklijke (Haagsche) maaltijd en minder van een eindeloos lijkende reeks van captain- en maiden-speeches (een bijzondere Hoofdklasse traditie). 

De zaterdag kwam samen met het besef dat het tijd was voor een verzopen rit naar Dordrecht, met het degradatiespook en doorweekte golftassen in de kofferbak, de staart tussen de benen, de autospeakers op standje doofstom en met het vooruitzicht van een korte nacht en van een 46 weken aanhoudende kater.  

Samen uit, samen thuis. Samen winnen of ... in ons geval ... samen opnieuw beginnen. Ondanks de degradatie zijn onze teamgeest, ambities en strijdlust onverminderd. We gaan z.s.m. weer met elkaar trainen en halen daar zelfs  Floris de Haas als teaching pro bij. We kunnen dan ook niet wachten op de competitie van 2025: het jaar van de comeback kids van H1/50+.

 Ben, Cock, Dick, Harry, Hendrik-Jan, Leon en Rik

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl