golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Volledig verslag Jeugd

Verstuurd op 17-10-2011

 Omdat de link niet wil werken dan hieronder toch het volledige verslag in deze extra Nieuwsbrief:

 Jeugdcompetitie 2 okt

Jeugd 1
De afgelopen week was de zonnigste en warmste week sinds de zogenaamde zomer en het weekend van zondag 2 oktober zou het ook erg goed weer worden. Echter, 's ochtends was het erg mistig. Dat is wel vaker gebeurd bij de competitie en altijd was het opgetrokken voordat het inslaan begon. Deze zondag zou dat echter anders zijn en het zou het verloop van de wedstrijd bepalen.
We moesten de laatste wedstrijd van het seizoen spelen tegen Reymerswael op golfbaan Cromstrijen. Er vielen geen belangrijke plaatsen in de poule meer te verdienen, dus het zou gewoon een gezellige competitie dag worden. Aangekomen op Cromstrijen viel het op dat vanuit het clubhuis nog steeds geen enkele hole te zien was. Inslaan verging idem dito; tot 80 meter was de bal te 'zien' daarna was het gokken.
 
Het spelende team bestond uit Kevin Blom, Tim Treurniet, Laurens Bekker en mijzelf (Ramón Winkel). Toen wij naar de teebox liepen was de baan nog steeds officieel gesloten en we mochten pas afslaan als de eerste fairway bunker (op een meter of 200) zichtbaar zou zijn. Na een half uur wachten begon het ongeduld bij de tegenstander hoog op te lopen, iets wat lichtelijk opgevoerd werd door hun begeleider. Nadat de wedstrijdleiding zei dat er nog wat langer gewacht moest worden suggereerde de begeleider van Reymerswael om op te geven, want 'het maakte voor de stand in de poule weinig uit'. En zo gebeurde het dus dat wij zonder af te slaan de wedstrijd wonnen met 24-0. Laurens werd zelfs compleet verrast door zijn tegenstander die hem uit het niets feliciteerde. Grappig detail: nog geen 5 minuten later was het wedstrijdformulier ondertekend, het team van Reymerwael op weg naar huis en de mist compleet weggetrokken.
 
Aangezien het ondertussen dus goed weer was geworden zijn we daarna toch de buffer ingegaan; Kevin en Tim voor de wedstrijd uit van de Wouwse Plantage tegen Almkreek, Laurens en ikzelf achter die wedstrijd aan.
 
Onsportief winnen met 24-0 zorgt ervoor dat wij 6 wedstrijd punten hebben. Hiermee zijn wij vierde geworden in de poule en hebben wij ons doel om te handhaven gehaald. Cromstrijen is officieel kampioen geworden en mag de promotiewedstrijd gaan spelen op Prise d'eau.
 
Na een groot aantal jaar jeugdcompetitie spelen was dit voor zowel Tim als mijzelf de laatste wedstrijd, omdat wij nu te oud zijn geworden. Dus hierbij wil ik graag de sponsoren, jeugdcommissie en begeleiders van de afgelopen jaren bedanken voor hun support en inzet.
Ramón Winkel
Jeugd 2
 
De laatste wedstrijd speelden we op Rozenstein en we speelden tegen IJsselweide. Om 7 uur ’s morgens (erg vroeg dus!) verzamelden we op de club. André had besloten met Fabian, Max, Lardo en Ronald meteen door te rijden naar Rozenstein. Roeli, Selene en Ralph reden met Ferry mee. Helaas paste het niet helemaal in de auto, waardoor de tas van Ralph achterin op de schoot van Selene en Roeli lag. En dan ook nog ongeveer een uur rijden. Wat we allemaal al wel niet over hebben voor het spelen van competitie.
 
Uiteindelijk waren we rond kwart over 8 aangekomen in Wassenaar. Eerste even inslaan en daarna naar binnen, het was nog best koud buiten en ook wel een beetje mistig. Om 9 uur startte de eerste flight. Dat was Ralph, hij had een mooie en verre afslag. Daarna volgde Roeli, Lardo en Selene. De baan lag er slecht bij. Het was net een grote zandbak. Maar toch gingen we stug door, want we wilden winnen. Dit is echter niet gelukt. Ralph verloor de eerste 9 net en de tweede 9 ook. Roeli had ook alles verloren. Daarin tegen had Lardo 6 punten gehaald, erg goed van hem. En Max had ook alles verloren. De eindstand werd dus 18-6. Helaas, maar ze waren gewoon beter. Alle tegenstanders in onze poule waren eigenlijk te sterk voor ons, dus helaas zijn we als 5de geëindigd. Maar we gaan van de winter hard trainen en dan kijken of we volgend jaar een hogere plaats kunnen bemachtigen.
 
De competitie zit er weer op. Het was, naar mijn zeggen, weer aan geweldige ervaring. Ik wil de sponsor Sanidump, de teamleden en de ouders bedanken voor dit fijne competitie jaar! En tot volgend jaar!
Roeli van Wijngaarden
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl