golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Terugblik jeugd

Verstuurd op 06-04-2011

Dit artikel was bestemd voor het eerste digitale clubblad, het heeft echter de redactie niet tijdig bereikt. Het bestuur heeft nu gevraagd om het alsnog via de Nieuwsbrief onder uw aandacht te brengen.

Terugblik op het afgelopen golfseizoen door de Jeugdcommissie.
Het afgelopen seizoen is er weer van alles gebeurd. Zo werd er een nieuwe vorm van jeugdcompetitie geïntroduceerd, heeft de jeugdcommissie het eerste Jeugd Open georganiseerd en waren er volop wedstrijden voor de jeugd.
 
Laten we eerst eens even stilstaan bij de jeugdcompetitie. Dat was geen matchplay meer maar 18 holes strokeplay en dan niet meer in de koude voorjaarsmaanden (maart-april) maar in juni en september. Met twee teams begonnen we aan de competitie. Het eerst jeugdteam had al wat ervaring maar het tweede jeugdteam bestond uit de aanstormende talenten. Ook al degradeerde het eerste team en werd het tweede team helaas net geen eerste, het was weer een gezellig tijd. En we kijken uit naar de competitie die weer gaat komen!
Het eerste jeugdteam (Tim, Arthur, Roelof                    Het tweede jeugdteam (Fabian, Ralph, Ted, Roeli
Aniek, Ramón en Rogier)                                            Max en Lardo)
 
Behalve de competitie waren er natuurlijk ook de maandelijkse jeugdwedstrijden zodat de jeugd in de zomermaanden lekker de baan in kon. Verder werden de jeugdkampioenschappen gespeeld en die werd gewonnen door Gert Baas (groep hcp 0-18) en Ralph Cornelissen (groep hcp 18-36).
 
Dan het Jeugd Open. Voor de eerste keer in de geschiedenis van de Merwelanden besloot de jeugdcommissie een eigen Jeugd Open te organiseren. Door een hoop inzet van de jeugdcommissie, vrijwilligers en de hulp van sponsoren werd een geweldige dag georganiseerd. Spelers van buitenaf kwamen naar onze club en samen met onze eigen spelers hebben ze er een geweldige dag van gemaakt. Er worden nu al plannen gemaakt voor het Jeugd Open van 2011 zodat we opnieuw een geweldige dag gaan meemaken!
 
In het kader van wedstrijden op anders clubs deden dit jaar voor het eerst ook spelers van onze club mee aan het US kids toernooi. Na een voorronde op onze baan gespeeld te hebben, mocht een groot aantal van onze spelers door naar de finale die gespeeld werd op het Rijk van Nijmegen. De spelers hadden er zin in, hotels werden geboekt, starttijden om voor te spelen werden afgesproken en de ouders werden als caddies ingezet. Zo werd de finale dag een geweldige dag en bijna won één van onze jeugdspelers, Fabian Attasio het toernooi.
 
Toen begon de winter in zicht te komen. Ook al begon in november de winterstop voor sommige mensen, de jeugdcommissie en de jeugdleden zijn gewoon doorgegaan met het organiseren en spelen van gezellige wedstrijden. Alleen gooide de sneeuw soms de plannen behoorlijk in de war. Zo moest in november helaas de wedstrijd afgelast worden door sneeuw en gladheid en ook de wedstrijd in december kende sneeuw. Maar toen lieten we ons niet kennen, de wedstrijd was immers op 5 december dus dat betekende Sinterklaas. De jeugd besloot toch de baan in te gaan, zelfs met zwartenpieten pak. Met gekleurde ballen werd een soort vossenjacht georganiseerd, alleen dan in dit geval de Zwartenpieten jacht. Ondanks de sneeuw hadden we toch genoten van deze dag. Na afloop waren er natuurlijk volop kruidnootjes en kregen de jeugdleden en hun ouders een heerlijke chocolade letter. Kortom een geslaagde Sinterklaas op de golf.
 
Daarna kwam de beroemde Jeugd-Jeugdcommissie wedstrijd. Ongelofelijk maar waar, er lag weer sneeuw en de baan was gesloten. Dus toen werd en druk nagedacht over een alternatief en deze werd gevonden, met sneeuw kan namelijk een hoop gedaan worden. Er werd een sneeuwpoppen wedstrijd georganiseerd. Twee teams gingen een sneeuwpop maken. Met behulp van de emmers van de driving range, golfclubs, tees en gekleurde ballen werden prachtige sneeuwpoppen gemaakt. En daarna kwam het mooiste van de dag: één groot sneeuwballen gevecht. Het begon met wat jeugdleden die sneeuwballen gingen gooien en al gauw waren alle jeugdleden én hun ouders verzeild geraakt in één groot sneeuwballen gevecht. Nou ja sneeuwballen, emmers met sneeuw en sneeuwscheppen waren ook handig om grote bergen sneeuw naar elkaar te gooien. Sommige ouders kregen de volle laag en waar jij keek kwam sneeuw op je af. Geweldig! Daarna lekker met z’n alle aan de warme chocolademelk met slagroom en de laatste ‘wedstrijd’ van 2010 zat erop.
 
We zitten nu alweer in 2011 en de eerste twee jeugdwedstrijden zijn alweer gespeeld en voor de verandering een keer niet in de sneeuw. Het nieuwe golfseizoen gaat bijna weer van start en de jeugdlessen staan weer op het punt om te beginnen. Zo zal er elke maand weer een gezellige jeugdwedstrijd georganiseerd worden, zullen er opnieuw twee jeugdteams meedoen met de competitie waarvoor al hard wordt getraind, worden de jeugdkampioenschappen weer gehouden en worden er druk plannen bedacht voor het tweede jeugd open. Kortom er staat genoeg op het programma en het belooft weer een prachtige golfjaar te worden!
 
                De Jeugdcommissie
Aniek van Wijngaarden
 
 

 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl