golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 9 mei 2012

Verstuurd op 09-05-2012
Voorronde Matchplay clubkampioenschappen
 
Zaterdag 02-06-2012 vinden de voorrondes plaats voor de Matchplay Club Kampioenschappen. De enige voorwaarde voor deelname hieraan is het in bezit zijn van een actieve handicap. Doe dus mee!!
U speelt Stableford tegen de baan, d.w.z. stableford zonder handicap verrekening. Altijd leuk toch.
De winnaar en runner-up uit 2011 zijn al verzekerd van hun plaatsing voor het kampioenschap. Om de overige 14 beschikbare plaatsen moet nog gestreden worden. Zo’n strijd is des te spannender als veel spelers meedoen. Inschrijven dus. Ook al verwacht je niet te behoren tot die 14uitverkorenen. Vooral op onze dames doe ik weer een beroep. Het is toch een geweldige uitdaging te zien hoever je kunt komen. Er wordt op U gerekend.
U moet natuurlijk wel beschikbaar zijn voor het Finale Weekend op Zaterdag 9 en Zondag 10 Juni. Mogen we rekenen op een royaal aantal deelnemers?
U kunt inschrijven op de gebruikelijke manier.
Tot ziens op de voorronde en het kampioenschap. Is het (helaas) niet als speler, dan toch als toeschouwer bij deze spannende matches.
Käthe de Vries   
 
DE NGF-Competitie seizoen 2012. 
 
Het was afgelopen week-end erg druk met competitie- teams op onze golfbaan in Dordrecht. Zowel zaterdag als ook zondag waren onze Heren gast.
Onze Heren 1 ontvingen op zaterdag 5 mei hun medestrijders, de Heren van Prise D’Eau verloren nipt van de Noordwijkse. Houtrak werd met stip poulewinnaar, zij wonnen alle wedstrijden, de laatste van de Haarlemmermeersche met 15-3.
Het werd voor onze Heren nog spannend want de Graafschap won met 10-8 van de Hilversumsche, maar konden het toch niet redden en degraderen.   Onze Heren spelen nu op zondag 20 mei een promotie/degradatie wedstrijd op Crossmoor tegen de winnaar Runner up H4 / H6, en deze wedstrijd wordt as week-end gespeeld. Het gaat er nog om spannen op zondag 20 mei. Komt U ook op zondag 20 mei naar Crossmoor om onze mannen te ondersteunen ??
 
Onze Heren 2 waren op zondag 6 mei ook gast, en werden zonder te spelen Poulewinnaar. Heren, van harte gefeliciteerd met dit resultaat. Zij gaan op zondag 20 mei op de Zaanse promotie spelen tegen Prise D’Eau 3. Wij willen Heren 2, Rik, Remon, Kevin, Diederik, Leon en Cock erg veel sukses toewensen. Zij kunnen natuurlijk ook steun van het thuisfront gebruiken, deze zondag !!!.
Last but not least , onze onvolprezen Dames 1 moesten hun laatste wedstrijd in Mierlo spelen en hadden ook poule-winnaar- kansen. Op de Gulbergen waren de bergen net iets te hoog want wij verloren met 12- 6. Hierdoor kwamen zij 2 punten te kort om poule-winnaar te worden . Nu eindigden Denise, Monique, Aniek, Roeli, Lisa, Judith en Josee op een mooie 2e plaats. De dames van Toxandria werden 1e in de Dames 1e Klasse.
Onno Krips
 
Dames 1 op zondag net niet!
 
Op zondag 6 mei speelden wij om het kampioenschap in de 1e klasse op de lange, heuvelachtige golfbaan de Gulbergen. Erg vroeg op, en een heel eind rijden. Daar aangekomen was het waterkoud met regen. We mochten met 10-8 verliezen om kampioen te worden, en te gaan spelen voor de promotie. Om 9:30u konden we aantreden tegen het sterkste team uit onze poule, Toxandria. Jonge meiden met een lagere handicap dan wij, dus dat werd spannend. Boven verwachting kwamen we met 4-2 voorsprong uit de foursomes, en hadden we dus nog maar 2 winstpartijen nodig. Na een snelle lunch, de wei weer in voor de singles. Alleen Judith heeft haar single gewonnen, dus werden we net geen kampioen. Een eervolle 2e plaats is het eindresultaat, en onze doelstelling was handhaven in de eerste klasse.
Mijn meiden wil ik bedanken voor het plezier en de inzet, de toeschouwers (ook Piet!) en caddies voor hun enthousiasme.
Josee Meiners
captain dames 1
 
MET EEN KNIPOOG NAAR DE 1STE PLAATS VAN DE POULE
vlnr.: Jannie van Chastelet, Ans van Son, Klazien Noorlander, voorzitter Niek Drieenhuizen,Lien Vogel, Marijke Koenis en Kathe Moor.
 
Wat was het spannend de laatste competitie wedstrijd. Met spanning in het lijf, gingen we al vroeg naar golfbaan Goyer te Eemnes. Er stond immers veel op het spel. De berekening van de dubbels werd opgemaakt, vooraf waren we al blij als we met 2 punten uit de dubbels kwamen.
Wat schetst ons ieders verbazing, we kwamen met 6-0 uit de dubbels. De spanning werd nog groter, de berekening werd bijgesteld, met winst uit één dubbel en één gelijk spel, was het kampioenschap in de pocket. De lunch werd maar half aangekeken, nog gauw een broodje voor de middag gemaakt en op naar de singles.
De 1ste 3 singles beloofden niet veel goeds, de spanning was te snijden, maar zie daar, de laatste 3 singles brachten ons tot winnaar van de poule.
Met 13-6 zijn we overtuigend poulewinnaar geworden.
GEFELICITEERD, meiden.
Onze voorzitter kwam ons huldigen met een heerlijke fles wijn, dank je wel Niek.
We hebben meteen een mooie overwinnaars foto laten maken natuurlijk.
Merwelanden/ Crayestein, dank je wel dat we namens de club poulewinnaar zijn geworden.
We zien nu al uit naar volgend jaar, welke mooie banen we dan gaan bezoeken.
Namens dinsdag team 1
Ans de Haan
 
 
Heren 4 competitie 2012
 
Team Heren 4 bestaande uit captain Aad van Vught, Hugo de Baat, Aki Choo, Ken Lam, John Mourik en Sjaak Doedijns heeft de hooggespannen verwachtingen bij het begin van de competitie in de eerste twee wedstrijden niet kunnen waarmaken. Verloren werd er tegen de "Nieuwegeinse" 13-5, Almkreek 10-8. De derde competitie wedstrijd vorig weekend was derhalve cruciaal daar onze tegenstander Edda Huzid ook geen punten had en een van de 2 teams zou degraderen. We hebben ons optimaal voorbereid door "voor te spelen" met als eind resultaat een 18-0 overwinning. Dit lijkt een "walkover" maar meerdere partijen werden pas op de laatste holes beslist. Een bijzondere vermelding is voor onze captain die zowaar een "hole in one" had geslagen op een 140 m par 3. Wat een prestatie ! We hebben dit uitgebreid gevierd met champagne en een Brabantse likeur "Appel - Ijsje". Hulde aan Aad van Vught (inmiddels weet de helft van Crayestein dit).Tevens willen we onze voorzitter en zijn vrouw bedanken voor zijn bezoek en aanmoedigingen hetwelk geleid hebben tot deze prestatie.
 
Afgelopen weekend moesten wij het opnemen tegen de “gentlemen van de Hoge Kleij” die nog ongeslagen waren.  AlmKreek moest het opnemen tegen de Nieuwegeinse waarvan beide teams 2 wedstrijden hadden gewonnen en theoretisch nog een kans hadden om kampioen te worden. Let wel alleen  indien ons team  zou winnen en het onderlinge saldo van bovenstaande teams  met ruim verschil zou eindigen.
Wij hadden ons voorgenomen om naast de sportieve verplichtingen ons uiterste best te doen om de “hautaine” gasten van de Hoge Kleij een toontje lager te laten zingen . Ook als stond er voor ons niets meer op het spel , wij waren extra gedreven en  Aad/Hugo & Aki/Ken  wonnen de dubbel en John/Sjaak verloren deze op de laatste hole  met als tussenuitslag  4-2. Dit ging echter gepaard met wat commotie in de baan  daar een van onze tegenstanders bij het adresseren de bal raakte en als gevolg de hole had verloren.  Later in de “clubhouse” bij de lunch was de vraag m.b.t. de regels was de bal nu wel of niet verrold ?  De sfeer  werd hierdoor bij de start van de singles bij een enkele flight  beïnvloed .  Het mocht niet baten want Aad, Ken en  John wonnen hun partij en Aki halveerde zijn partij met als overall resultaat een 11-7 overwinning. Dit was een ongekend resultaat tegen betere handicappers, wat waren wij blij en trots. Wij hebben avonds nog gezellig gebarbecued en de sfeer was zoals de andere competitie dagen gewoon lekker gezellig en gemoedelijk  ondanks het voorval  met de discussie omtrent de golfregels. Achteraf hebben wij dus een grote kans laten liggen in onze eerste 2  competitie dagen om in aanmerking te komen voor het kampioenschap. Helaas terugkijken heeft geen zin dus kijken we nu  maar weer vooruit om volgend jaar met een nog betere voorbereiding het nogmaals te proberen.
 
PS  Als laatste even een "Safety moment" Let op met je paraplu dat deze stevig in je parupluhouder is bevestigd daar een klein ongelukje heeft plaatsgevonden bij onze competitie op Crayestein. Een van de spelers werd door zijn eigen paraplu in zijn nek geraakt en was een enkele tel buiten bewustzijn, doordat een windvlaag de paraplu uit de houder heeft getrokken. Zo zijn er ook nog steeds collega's "namen" noem ik niet die hun karretjes de sloot in laten rijden.
Namens Heren 4
John Mourik
 
 
Verslag Heren Senioren 4
 
Landgoed Nieuwkerk vs Merwelanden gespeeld op Cromstrijen.
Op 27 april moesten we voor onze 3e wedstrijd aantreden tegen Landgoed Nieuwkerk met drie invallers, t.w. Piet de Bree, Donald Tegelaar en Paul Seton. De dag begon goed en het was behoorlijk weer. Na de ochtendsessie stond er een voorsprong van 5-1 op het bord.. Na de lunch gingen de singles de baan in en leverden een puike prestatie door met 8-4 te winnen. We sloten deze dag dus af met een overwinning van 13-5. Niet slecht met drie invallers, zij worden daarom dus hooglijk geprezen.
Op donderdag 3 mei hebben we een inhaal wedstrijd gespeeld tegen Cromstrijen op De Dommel. Ook nu hadden we 2 invallers t.w. Wim Heijndijk en Jan v.d. Weijden.
De 1e wedstrijd op De Dommel was vanwege een medisch incident gestaakt omdat daarbij ook een ambulance op de baan moest verschijnen en de betrokken speler naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Na rijp beraad en ruggespraak met de NGF hebben de teamcaptains besloten dat de wedstrijden op 3 mei zou worden overgespeeld. De ochtend wedstrijden werden afgesloten met winst en de singles ook met winst. De bereikte eindstand was derhalve 11-7 in ons voordeel.
Uiteindelijk is Zeegersloot uit Alphen a/d Rijn de poulewinnaar geworden en zij promoveren dan ook automatisch naar de 5e klasse. Als tweede is ons team Merwelanden-4 geëindigd, een prima algemene prestatie, de anderen hebben de plaatsen 3 t/m 5 verdeeld.
Namens het gehele vaste team bestaande uit Niek Drieënhuizen, Han v.d.Wal, Roel Brand, Michel Cijs, Ted Brinksma en Paul Serry feliciteren we Zeegersloot uiteraard met deze overwinning. Ook de onderlinge verstandhouding met de verenigingen was uitstekend en zo kunnen we terugzien op een zeer geslaagde competitie.
Paul Serry
 
 
Verslagje van de competitie dinsdagdames 2
 
Vandaag 1 mei, onze laatste competitiedag, We speelden op ‘de Dorpswaard’, een leuke 9-holes baan. Toen we opstonden viel de regen met bakken uit de hemel en had het eerder flink geonweerd. Ook toen we vertrokken om half negen regende het nog hard. Maar op weg richting Kerkdriel klaarde de lucht op en hebben we de hele dag geen regen meer gehad. Wat een geluk. De doubles wonnen we allemaal dus dat waren 6 punten in de knip voor ons. ’s Middags wonnen Irma en Anita de singles, hartstikke goed en kwamen we hiermee op een totaal van 10 punten. Dus ook deze wedstrijd gewonnen net als vorige week. We eindigden op de 4e plaats in de competitie en gingen na een oergezellige afsluiting toch heel tevreden naar huis.
Trudy de Ruijter,Captain, dinsdagdames 2
 
 
 
Over het wel en wee van Herensenioren 3.
 
Jammer, de competitie van 2012 zit er weer op.
Met veel plezier trainden deze winter Jaap Dijkstra, Jan Panis, Aart Zwaan en ondergetekende samen met de invallers Floor Vos, Herbert Paans, en later ook nog Arie Boonstoppel en Jan Niehof voor een succes volle competitie.
Bij ons eerste treffen met onze tegenstanders waren wij eigenlijk wel even onder de indruk. Onze gezamenlijke playing handicap bij GC Veldzijde bedroeg 121 en wij moesten tegen Zoetermeer 2 met een gezamenlijke playing handycap van 89.!
Wij hadden ons voorgenomen de 1ste wedstrijd te winnen en daarna zien we wel verder. Helaas is ons dat niet gelukt, wij verloren met 5 tegen 13.
De volgende wedstrijd was op de Hooge Bergsche tegen Almeerderhout 7. Dit keer met een redelijke handicap verdeling, wij 115 zij 113. Wij hebben gestreden, gevochten als leeuwen en gewonnen, 16 tegen 2. Trots keerden we huiswaarts.
Op GC Zoetermeer moesten wij tegen de Hooge Bergsche 2 maar helaas, dat konden wij niet winnen, uitslag 2 tegen 16.
Daarna gastheer, koffie met cake en gelukkig redelijk weer. Een uitstekende lunch en een gezellige borrel na de wedstrijd . Een goed verzorgd diner wat vakkundig en op tijd werd uitgeserveerd. Hulde aan onze keukenbrigade!
Onze laatste wedstrijd was op Almeerderhout. Nu kregen wij de, op papier, sterkste tegenstander, Veldzijde 2. Ook daar tegen moesten wij het onderspit delven, wij verloren met 3 tegen 15 en daar mee werden de spelers van Veldzijde kampioen in onze klasse.
Wij hebben genoten, genoten van mooi golfen, spannende wedstrijden, heerlijk eten en prima borrels. We hebben leuke mensen ontmoet en hopen volgend jaar weer in de gelegenheid gesteld te worden om mee te mogen doen in de senioren competitie.
Met vriendelijke en sportieve groet, namens ons allen,
Sjaak van Herwijnen, captain van Herensenioren 3 van GC de Merwelanden.
 
 
Atty Daleman
4 Mei 2012.
Vandaag hebben we onder grote belangstelling afscheid genomen van Atty Daleman. Het was voor ons golfsters heel heftig. Dus hoe verschrikkelijk moet deze dag zijn geweest voor haar ouders, kinderen en zussen?
De uitvaartdienst in de Wijnstok was mooi en intiem. Heel indrukwekkend. Er werden door haar zoons en zussen leuke en dierbare herinneringen opgehaald. Haar kleinkinderen probeerden ook een speechje te houden, maar dat werden meteen tranen. Samen met Stefan, één van de zoons van Atty, is de speech toen afgemaakt. Heel lief.
Haar baas was ook vol lof over haar. Dat kunnen wij ons goed voorstellen, want Atty was plichtsgetrouw en punctueel.
Hilda heeft namens de dames-senioren heel mooi gesproken.
Aan het eind van de dienst nam de vader van Atty het woord. Hij zei dat hij niets mocht zeggen, maar… ‘ik doe het toch’. Hij refereerde naar een stukje uit de Bijbel, dat ook tijdens de dienst door de dominee was aangehaald. ‘Hier ligt een koninklijk kind’.
Wat een moedige man! Ook hij haalde ondanks zijn verdriet herinneringen op, die soms met een kwinkslag gepaard gingen.
Na de dienst hebben wij haar naar haar laatste rustplaats gebracht. Ze is begraven in het familiegraf bij haar man. Ook op de begraafplaats was veel belangstelling.
Aansluitend hebben wij de familie in gebouw de Rank gecondoleerd.
Atty was ook in het golfspel punctueel. Ze was sportief, eerlijk, bescheiden en medelevend zonder nieuwsgierig te zijn.
Haar dood heeft ons, de dames-senioren, hard getroffen.
Wij zullen Atty missen. Ze was één van ons.
Annette de Leeuw
Voorzitter dames-senioren.
 
Deloitte Ladies open
 Voor gratis kaarten en / of nadere informatie ga naar:  www.deloitteladiesopen.nl
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl