golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 7 augustus 2013

Verstuurd op 07-08-2013

In deze Nieuwsbrief ruimte voor de nieuwe kaarten, stroke-index en wat daar mee samenhangt, een verslag van de commissiedag en iets over de nieuwe oefenholes achter het net.......
 
VANAF 12 AUGUSTUS:
 
Nieuwe Kaarten, Nieuwe Stroke-index en  Multiple Tees op Crayestein.

Het zal zo langzamerhand bij iedereen bekend zijn dat de NGF de Course- en Slope Rating voor onze golfbaan heeft  herbepaald volgens het EGA Handicap Systeem en de resultaten van de meting  aan het bestuur medegedeeld.

Parallel aan deze meting loopt ook de invoering van de nieuwe multiple tees. In het EGA Handicap Systeem 2012 staat voorgeschreven om alle tees, zowel voor dames als voor heren van een Course Rating (CR) en Slope Rating (SR) te voorzien. Hierdoor wordt het aantal speelmogelijkheden op onze baan verruimd. De NGF bevordert dit beleid en heeft daarom veel werk verzet om de nieuwe ratings voor alle mogelijke tees ook op onze baan vast te stellen. De nieuwe tabellen worden maandag 12 augustus  in de hal opgehangen.

Als speler kan men nu op een andere manier de baan verkennen en qualifying spelen vanaf elke kleur tee. Voor jeugd en senioren wordt de baan korter. Wilt u een snel rondje spelen? Kies dan voor de oranje tee. U zult ontdekken dat de baan er ineens heel anders uitziet en dat er andere uitdagingen in het spel komen. Voor de dames kunnen de veranderingen ook spectaculair zijn, zij kunnen nu naar keus ook van de gele tee spelen. Voor onze longhitters onder de dames een welkome uitdaging!

De voordelen van de nieuwe rating worden duidelijk in de praktijk: de trefkans van de fairway is groter, de doorloopsnelheid gaat omhoog en het spelplezier wordt vergroot. En dat zijn nu precies de elementen die de EGA en de NGF willen bereiken met hun nieuwe aanpak. Niet alleen ouderen, maar ook beginnende spelers met een hoge handicap en jonge spelers krijgen de kans om zo beter te integreren. De stap naar gezinssport wordt eenvoudiger.

Het Bestuur, de Technische Commissie, de Handicap- & Regelcommissie, de Webbeheerder en de Baancommissaris hebben hun voorbereidingen getroffen, zodat op maandag 12 augustus vanaf 11.00 uur de nieuwe kleurencodes, de nieuwe stroke-index(rating) en nieuwe scorekaarten volledig kunnen worden ingevoerd. 

Wat zijn de belangrijke punten?
  • Op iedere golfbaan in Europa behoren ten minste gele en rode tees te zijn, de rode tees spelen korter dan de gele.

  • Er zijn extra tees die korter spelen en voorzien in de behoefte van jeugdspelers en ouderen, zowel dames als heren. Er zijn tees die langer spelen om een extra uitdaging te vormen voor zeer goede spelers.

  • De kleurcodering bij ons is in oplopende volgorde van lengte: oranje, rood, en geel.

  • Alle tees zijn zowel voor dames als voor heren van een Course en Slope Rating voorzien.

  • De termen front, standard, en back tee verdwijnen, evenals de begrippen dames- en herentee. We spreken nu over (multiple) tees.

 

Rating van de tees en Playing Handicap Tabel

De Course en Slope Rating van een baan geven voor een bepaalde set tees de relatieve moeilijkheidsgraad aan ten opzichte van een scratch speler (handicap 0). Er is een dames- en een herenrating vastgesteld.

In de Playing Handicap Tabel zijn die gegevens gebruikt om voor een EGA Exact Handicap de Playing Handicap vast te stellen. Een kortere en makkelijkere baan (rode tee) levert voor dezelfde speler minder handicapslagen op dan een langere baan (gele tee).

De nieuwe Playing Handicap Tabellen voor 18 holes lopen van plushandicap tot Clubhandicap 54 en zijn opgesteld voor zowel dames als heren. Er zijn ook tabellen voor de eerste negen en de tweede negen vanaf Exact Handicap11,5.

Hoe ziet de baan er uit?
  • Al onze gele, rode en oranje tees blijven in gebruik.

  • De Par voor alle tees is voor dames en heren hetzelfde en per hole voor alle kleuren gelijk. Dat voorkomt complicaties bij wedstrijden en dat is in de Playing Handicap Tabellen verdisconteerd.

  • De Stroke Index (SI) voor geel tot en met oranje wordt gelijk en opnieuw verdeeld met ingang van maandag 12 augustus 2013.

Hier en daar aangepast naar aanleiding van de resultaten van ingeleverde wedstrijdkaarten van de laatste vier jaar. Dit heeft geen enkele invloed op het totaal van de Stablefordpunten voor scores rond de buffer en dus ook geen consequenties voor handicapping. De SI en de verdeling over de holes is voornamelijk van belang voor netto-matchplay.

  • Ons computersysteem wordt vanaf 12 augustus 2013 ingericht om alle mogelijkheden van een dames- en herenrating voor de kleuren te kunnen benutten.

Keuze van de tee bij wedstrijden, Q-kaarten en onderlinge partijen

Het EGA Handicap Systeem is ontworpen om alle deelnemers aan een wedstrijd zoveel mogelijk gelijke kansen te bieden op een overwinning.

In de Playing Handicap zijn alle parameters als moeilijkheidsgraad van de baan, kleur tee, handicapniveau en dame of heer verrekend. Bij gemengde wedstrijden spelen heren en dames van dezelfde tee. Ook bij een serieuze matchplaywedstrijd spelen de twee tegenstanders, dames of heren, van dezelfde tee. Elke categorie speelt exact dezelfde baan. Het wedstrijdreglement schrijft voor van welke tees er gespeeld moet worden.

Voor een Q-kaart (een gewone kaart wordt als Q-kaart gestempeld) kan iedere speler zelf bepalen van welke tee hij of zij wil spelen en daarbij zijn Playing Handicap opzoeken. Bij onderlinge partijen geldt hetzelfde. 


De commissieledengolfdag op zaterdag 3 augustus 
 
Vanwege het mindere weer in oktober 2012 hadden wij besloten om deze golfdag voor onze commissieleden te verplaatsen op de wedstrijdkalender. Er was een optie om deze dag begin augustus te organiseren en dit heeft fantastisch uitgepakt.
 
Zaterdag 3 augustus was een prachtige golfdag qua weer, en de baan ligt er momenteel ook prachtig bij. Deze maand is bij uitstek een vakantiemaand, waardoor er afzeggingen waren, en op zaterdag zijn er ook leden, die zakelijk bezig moeten zijn. Maar er moest een keuze gemaakt worden, dat is gedaan, en heeft ons een zonnige bijeenkomst opgeleverd.
 
Het bestuur wil met deze dag alle commissieleden danken voor alle werkzaamheden, welke zij jaarlijks belangeloos voor de GCM verrichten.
 
Om 11.00 uur ontvangst met koffie en een gebakje en vanaf 12.00 uur een shotgun start over hole 1 t/m 9 voor alle genodigden , plus eventueel partners, die ook golf spelen. Er speelden 50 personen mee, en er waren op deze dag eigenlijk 50 winnaars. Zo’n prachtige dag, met een heerlijke ambiance, brengt ook in golf eigenlijk alleen maar winnaars met zich mee.
 
Wij wilden toch een prijsje aan deze dag verbinden, en hebben ludiek een winnend paar uit de scorekaarten getrokken. Dit waren Carla Meijer en Hans Evers.Veel plezier met jullie prijs gewenst.
 
Officieel werden Heleen Willems met Niek Drieenhuizen winnaar met 44 punten, Gerry Bosveld en Cock van As Sr 2e met 43 punten en een betere laatste 9, en als 3e eindigden Wim Goedhart , fantastisch gespeeld Wim, met Onno Krips, dus ook met 43 punten.
 
Na de wedstrijd was het heerlijk toeven op het terras, en kon er onder het genot van een drankje nog even gezellig nagepraat worden. Tijdens de prijsuitreiking, verricht door onze voorzitter Niek Drieenhuizen, werden allen nog eens bedankt voor hun inzet dit jaar en hun aanwezigheid op deze dag. Natuurlijk werd onze Riet Visser ook niet vergeten, en bedankt voor het organiseren en indelen van deze wedstrijd.
 
Vanaf 18.30 uur stond er een heerlijk salade-buffet voor 59 personen gereed, waar goed gebruik van werd gemaakt. Al met al een hele gezellige commissieleden-dag, waar wij trots op terug kunnen kijken.
 
Onno Krips.

Nieuw oefenholes

Vanaf heden zijn de oefenfaciliteiten aan de rechterzijde van de driving range, achter het net, vrij bespeelbaar  voor de leden. Er hoeft hier geen pro meer bij aanwezig te zijn. De nieuwe oefengreen is nog niet helemaal klaar, maar dit zal niet lang meer duren. Er staat een bordje met een aantal regels/etiquette die geldig zijn op dit gedeelte van de oefenfaciliteiten. Belangrijk is wel: “lees het bordje goed voor dat je daar gaat oefenen
 

 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl