golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 6 april 2011

Verstuurd op 06-04-2011
In deze Nieuwsbrief aandacht voor twee verslagen van Heren 1, een verslag van Dames 1 en Heren 2 en tenslotte het afscheid van Marian Kraayveld.
 
De eerste twee competitiewedstrijden van Heren 1.
 
Op Houtrak, zaterdag 26 maart
Na een toch wel enerverende voorbereiding stonden er 6 heren van Hagero Heren 1- Golfclub de Merwelanden aan de start op Golfclub Houtrak in Amsterdam. Na jaren in de 1e Klasse gespeeld te hebben zijn de heren er toch door middel van een promotiewedstrijd te winnen in Limburg, in het vorige seizoen, er in geslaagd te promoveren naar de Hoofdklasse. De Hoofdklasse is het hoogst haalbare voor een golfclub in Nederland. Het Demeter Dames 1 team van de Merwelanden presteert al 7 jaar in deze klasse, nu beide teams in de Hoofdklasse spelen is dat toch wel de kers op de taart voor een club die vorig jaar haar 25-jarige jubileum vierde.
De 6 Heren die Hagero Heren 1 vertegenwoordigen zijn: Jordy Kuijsters, Gert Baas, Jeroen Bekker, Laurens Wittens, Harry van der Laan en Jeroen den Dubbelden. Allen zijn ze al vele jaren actief in de golfsport en trainen bijna dagelijks om zich te handhaven in deze zware Hoofdklasse met nog 6 andere golfclubs waarvan diverse spelers in selecties van de Nederlandse Golf Federatie spelen.
De eerste wedstrijd is inmiddels gespeeld en er werd helaas maar heel strijdvaardig verloren van de Noord-Nederlandse Golf & Country Club. Hagero Heren 1 ging uitmuntend van start door de ochtendpartijen te winnen met 5-1. In de middag leken de Dortenaren op een overwinning af te streven maar het lot besliste anders. De toch wel op papier mindere tegenstanders gingen aan de haal met de middag overwinning en wonnen maar liefs 5 van de 6 partijen. De einduitslag was 7-11 in het voordeel voor de Noord-Nederlandse Golf & Country Club.
Hagero Heren 1 verlieten de Golfbaan met een ervaring die ze niet meer zullen vergeten.
 
Broekpolder , zaterdag 2 april
Zaterdag 2 April was het weer zover, het Heren 1 team van de Merwelanden, gesponsord door Hagero, stond klaar voor de 2e competitiewedstrijd tegen de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club op de wat dichterbij huis gelegen Golfclub Broekpolder te Vlaardingen. Na een maand van tevoren voorgespeeld te hebben, werden de strijdplannen getekend. De opstellingen in de ochtend bleven onveranderd omdat deze vorige week,  tegen de Noord-Nederlandse Golfclub uitstekend uitpakten met een 5-1 overwinning in de ochtend. De ochtendpartijen werden helaas verloren met 4-2 ondanks de perfecte weersomstandigheden.
Na een zeer uitgebreide lunch in de rust, gingen de Dordtenaren moedig van start in de middag tegen dit toch wel op papier sterkere tegenstanders. Het team van de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club begon al vroeg met het verzekeren van hun overwinning doordat zij in hun middagpartijen niets of vrij weinig weggegeven hebben. Van de 6 middagpartijen eindigden er 3 met een verlies op de 16e hole. Dit was al genoeg voor een overwinning voor het team uit Wassenaar omdat zij toen al 10 van de 18 punten behaald hadden. Ook eindigden er twee middagpartijen op de 15e hole, waarvan er een gewonnen werd door de Dordtenaren, maar helaas was dit niet meer voldoende om de totale wedstrijd nog te winnen. De andere partij werd ook op de 15e hole beslist met een verlies voor de Dortenaren, tussenstand 12-4. In de een na laatste start van de middagpartijen was het tot de 18e hole spannend, deze werd namelijk gelijkgespeeld, de punten gingen naar beide teams.
De einduitslag was uiteindelijk 13-5 in het voordeel van de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club.
A.s. zaterdag ( 9 April) spelen de Dordtenaren op de Utrechtse Golf Club de Pan in Bosch en Duin tegen de favoriet voor het kampioenschap namelijk het Heren 1 van Broekpolder.
 
Hoofdklasse Golfcompetitie Dames 1
 
Onder schitterende weersomstandigheden speelden onze dames op de Noordwijkse hun tweede competitiewedstrijd tegen Prise d’Eau. Hoewel de hcp.’s van de tegenstandster een stuk lager lagen dan die van onze dames,hadden wij hoop op een goed resultaat. Immers Henk Kuijsters zegt altijd” een hcp.op Crayestein, daar kan je 2 slagen van aftrekken in vergelijking met andere banen”.
De foursomes liepen aanvankelijk heel redelijk. Bij de turn stonden 2 flights resp. 2 en3 up. De derde flight 1 down. Kim maakte zelfs nog een eagle tijdens de foursome. Helaas wisten alleen Regina met Aniek hun foursome te winnen. De beide andere werden verloren op hole 17. Een 4 – 2 achterstand.
De krachtverschillen waren niet zo groot, maar rondom de green kwam het team nog veel te kort. Het chippen en putten zijn duidelijk de zwakste punten. Alleen wanneer de dames in vorm zijn en hun hcp. spelen kan men van zo’n team als Prise d’Eau winnen. Helaas was dat afgelopen zaterdag niet het geval.
Denise wist als enige haar single met 3 / 2 te winnen, alle anderen gingen verloren.
 
Na twee wedstrijden zijn de krachtsverschillen duidelijk. Ons team kan a.s. zaterdag tegen de Kennemer de winst pakken. Ook van de Wouwse Plantage kan gewonnen worden. De winst op deze teams is noodzakelijk om ook het volgend jaar in de Hoofdklasse uit te komen.
 
Kom dus a.s. zaterdag naar de Wouwse Plantage. Aanvang foursomes 9.30 uur, hole 1, de singles beginnen om 14.15 uur.
Gerard Ebeli
 
Golfclub De Merwelanden Heren 2
 
Zondag 3 april begon ook voor de Heren 2 van GC De Merwelanden de jaarlijks terugkerende golf-competitie. De eerste wedstrijd moest gespeeld worden bij de golfclub Prise DÉau in Tilburg tegen Gc De Wouwse Plantage. Heren 2 van de Merwelanden wordt gesponsored door Sanidump, dit viel door de outfit ook zeker op.
De foursomes hebben De Merwelanders gewonnen met een prima resultaat 4-2, dus dat was lekker lunchen.
Wij gingen ‘s middags daardoor weer vol vertrouwen de baan in voor de singles. Al snel wat spelers die down waren na 9 holes. Cock van As Jr., Diederik van Eijk en Remon Scheper waren helaas al te snel kansloos. Maar gelukkig winst voor Rik Maaskant, Leon Moor en Kevin Blom, de rest van ons team. Sanidump Heren 2 won deze wedstrijd dus met 10-8 van GC De Wouwse Plantage.
Vol vertrouwen gaan we dus volgende week zondag naar De Eindhovense Golfbaan.
 
 
Afscheid van Marian Kraayveld

Ruim 18 jaar is Marian Kraayveld het gezicht van het secretariaat van onze vereniging geweest. Nu ze besloten heeft daarmee te stoppen was een gepast afscheid op zijn plaats. Op zondag 3 april heeft ze de Openingswedstrijd meegespeeld in een flight met drie oud-bestuursleden . Na afloop was ze wel niet in de prijzen gevallen, maar was er toch een aparte bijeenkomst  waar veel leden, die op de een of andere manier bijzonder betrokken waren bij haar werk, haar hebben uigezwaaid. Ook oud-secretaris Bob den Ouden, die haar ooit heeft aangesteld, was daarbij aanwezig. Namens het bestuur sprak Heleen Klijn over de vele facetten van haar activiteiten en  verschillende anekdotes uit 18 jaar secretariaatgeschiedenis en overhandigde haar een attentie namens de vereniging.
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl