golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 4 mei 2011

Verstuurd op 04-05-2011
Enige huishoudelijke mededelingen:
 
Het verenigingsbureau, voorheen secretariaat, heeft vanaf heden een nieuwe "bewoonster", en dat is Riet Visser. Zij zal 3 ochtenden per week en wel op maandag, dinsdag en donderdag van 09.00 uur tot 13.00 uur aanwezig zijn.
 
 
Het gebruik van de Telegolfzuil door de leden zorgt nog weleens voor problemen. Het is van belang dat u, na een keuze gemaakt te hebben de NGF-pas rustig door de kaartlezer haalt. Mocht uw kaart echter niet vlekkeloos werken en dat komt helaas voor, neemt u dan contact op met Riet Visser op bovenstaande tijden voor vervanging.
Ook is het belangrijk dat u alle handelingen volgens de aanwijzingen op het scherm uitvoert, met name de "Accoord" knop na het invoeren van de scores en het uitnemen van de print met de resultaten.
 

Dames 1 gedegradeerd
 
De Wouwse in het oranje op Koninginnedag te gast bij Dames 1.
 
Zaterdag jl hebben de weinige toeschouwers kunnen genieten van geweldig goed golf. Ook op onze baan was de Noordwijkse tegen Houtrak niet te verslaan. Een aantal speelsters grossierden in birdies en parren. Noordwijk wordt dan ook fluitend kampioen. Op de tweede plaats staat Amelisweerd dat a.s. zaterdag nog tegen onze dames moet spelen.
Misschien dat ons team nog kan laten zien waartoe het in staat is.
 
De competitie is voor onze dames teleurstellend verlopen. Wanneer de vorm van de dag er niet is, dan wordt het onmogelijk om te winnen. De teams van de Kennemer, Prise d`Eau en de Wouwse Plantage waren niet beter dan ons team.  Deze teams piekten iedere keer op het juiste moment.
Blijft het team bij elkaar en wordt er het gehele jaar goed getraind, dan verwacht ik dat het team het volgend jaar gewoon kampioen wordt in de 1e klasse en weer promoveert.
 

Hagero Heren 1 de Merwelanden.

Zaterdag 30 April hebben de Dordtenaren, gesponsord door Hagero, gespeeld op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club te Wassenaar. De week ervoor (23 April) waren de Dordtenaren gastheer. Op een zonovergoten dag met toch wel veel wind moesten de Dordtenaren tegen Golfclub Houtrak. Dit team met veel potentie had de sterkste papieren.

De ochtendopstelling was weer zoals hij oorspronkelijk was, Jeroen Bekker speelde samen met Jeroen den Dubbelden, Harry van der Laan speelde samen met Laurens Wittens en Jordy Kuijsters speelde samen met Gert Baas, deze opstelling geeft altijd veel vertrouwen aan de Dordtenaren doordat er in deze opstelling bijzonder veel punten gewonnen werden. Het resultaat mocht echter niet baten. Van de 3 ochtendpartijen werden er 2 verloren en 1 gewonnen door Jeroen Bekker en Jeroen den Dubbelden. De Dordtenaren hadden na de ochtendpartijen een achterstand van 4-2 tegen Golfclub Houtrak.
 
Na een zeer uitgebreide lunch, gingen de Dordtenaren moedig van start in de middag tegen deze op papier sterkere tegenstanders. Halverwege leek het er even op dat de Dordtenaren tegen een ‘’klein’’ verliesje zouden oplopen. Niet meer dan een uur later waren meer uitslagen bekend. Harry van der Laan verloor al vroeg in de wedstrijd en niet veel later verloren Laurens Wittens en Jeroen Bekker ook. Dit betekende dat Golfclub Houtrak al 10 van de 18 punten binnen hadden gesprokkeld en dus al gewonnen had. Jeroen den Dubbelden wist als enige nog zijn partij te winnen op de 16e hole. Helaas verloren Gert Baas en Jordy Kuijsters nipt op de 18e  hole waardoor Golfclub Houtrak de wedstrijd won met 14-4.
 
A.s. zaterdag (red. 7 Mei) spelen de Dordtenaren tegen de 6 heren van de Utrechtse Golf Club de Pan op Golfbaan de Hoge Kleij te Leusden. Deze wedstrijd is alles bepalend voor handhaving in de Hoofdklasse voor het Hagero Heren 1 de Merwelanden, er moet en zal gewonnen worden.
 

 
Dinsdag dames Merwelanden 3
 
Dinsdag 26 april hebben we gespeeld op ‘Old Course Loenen’ tegen ‘De Dorpswaard’. Als je de naam van deze golfbaan hoort denk je aan een heel oude baan met prachtige oude bomen maar het tegendeel is waar. De baan is namelijk nog maar 2 jaar oud en heeft negen holes. In plaats van heel oude bomen zie je alleen nog maar nieuwe aanplant, eigenlijk is het heel erg kaal. De omgeving van de baan is mooi, heel landelijk en echt Hollands. Het nieuw gebouwde clubhuis ziet er prachtig uit en oogt nog wat eenzaam zo midden in de vlakte. Toch was het heel leuk spelen. De baan leek makkelijk maar dat viel best tegen. Een beetje een tricky baan, met veel kleine, soms achter heuveltjes verborgen, bunkers en grote pollen met hoog en dik gras, vaak midden op de fairway. Als je daar in terecht kwam was je niet blij. 

Maar dat was dit keer voor ons geen enkel punt!!!! Verloren we 2 weken geleden met 4/14 tegen ‘De Goyer’ en vorige week met 8/10 tegen ‘De Batouwe’, deze keer wonnen we met 10/8 van ‘De Dorpswaard’. Helemaal geweldig, we waren echt hartstikke blij. Er werd dit keer gespeeld door Anja en Irma, Erica en Rubina en Marianne en Trudy. De doubles werden gewonnen door Anja en Irma en door Marianne en Trudy, Erica en Rubina verloren de double. Dus dat waren de eerste 4 punten. ’s Middags verloren Anja, Rubina en Marianne na een heftige strijd hun singles maar wonnen Erica, Irma en Trudy. Hup weer 6 punten in de knip wat een totaal maakte van 10/8 voor ‘De Merwelanden 3’. Blijdschap alom ook bij onze andere 2 teamgenoten Ada en Anita die via sms’jes hun vreugde lieten blijken. 

Volgende week alweer de laatste wedstrijd tegen ‘Old Course Loenen’. Dan spelen Anita en Irma, Rubina en Erica, Ada en Marianne. Tot nu toe zat er steeds een stijgende lijn in onze poule dus als die doorzet winnen we volgende week weer. Aan ons team zal het in ieder geval niet liggen want wij gaan ervoor!!!!!!  
Trudy de Ruijter


Herensenioren 3 keurige middenmotor in de NGF competitie 2011.

De heren Andries Lugten, Jaap Dijkstra, Sjaak van Herwijnen, Floor Vos, Herbert Paans en Aart Zwaan vormden dit jaar het team.
 
Onze 1ste wedstrijd was op Kleiburg en werd gewonnen tegen Roxenisse met 12-6.
 
De 2de wedstrijd op Roxenisse tegen Cromstrijen verliep heel spannend.
`s Morgens werden de punten samen gedeeld en `s middags werden de singles om de beurt gewonnen.
Met de laatste speler op de laatste hole werd de laatste put beslissend en wonnen wij de wedstrijd met 10 -8.
 
De 3de wedstrijd op Oude Maas was tegen Kleiburg en daarin zijn we ongelooflijk afgedroogd.
`s Morgens alles verloren en in de middag slechts 2 puntjes, uitslag 2- 16.
 
Gisteren was het alweer de laatste wedstrijd voor ons, op Cromstrijen tegen Oude Maas.
We hebben gevochten als leeuwen maar helaas is het niet gelukt te winnen.
6 -12 werd de uitslag en wij waren er toch nog een beetje trots op.
 
Volgende week zijn we gastheer en hopen op het zelfde mooie weer als we gehad hebben.
Wij hebben op mooie banen gespeeld en zijn benieuwd wat zij van onze baan vinden.
Met sportieve groet, Captain Sjaak.
 

 Ds1 op Cromstrijen, 28 april 2011

De baan is mooi geworden. Verschillende holes zijn veranderd sinds de laatste keer dat wij hier gespeeld hebben.
Het ligt er allemaal prachtig bij.
We spelen tegen de dames van Wouw. Zij hebben nog niets gewonnen en wij al drie keer.
Gemakkelijk is het bepaald niet. We komen 2-4 uit de 4BBB wedstrijd s'morgens. Hoe gek kan het lopen?
Else en Heleen verliezen ook hun singles welliswaar op hole 18 maar nu hebben de tegenstanders al 8 punten.
Gelukkig laat de rest van het team zich niet gek maken.
Leonie wint ruim zo ook Mirjam en Annemarie. Annemiek wint met de laatste put op hole 18 haar wedstrijd en voor ons team de partij.
We zijn poulewinnaar. Dank voor de belangstelling supporters!
Volgende week nog gastteam en dan op 19 mei promotie spelen. Op welke baan is nog niet bekend.
Heleen Klijn.
 

 
Heren senioren 2
 
Vorige week vrijdag 29 april speelden wij tegen ‘Grevelingen Hout 2’ op ‘landgoed Nieuwkerk’. We wisten dat het een zware wedstrijd zou worden en dat klopte ook wel. Wim en Ad beginnen ’s morgens en winnen 3/1. Aart en ik, Kees en Jan, verliezen beide partijen met 0/2. Een slecht begin van de dag.
 
’s Middags startte Wim maar zijn tegenstander moest een bal van de tee-box opnieuw slaan omdat de bal niet te vinden was en hij ons doorliet. Ik verlies de match met 0-2 dus op dat moment stonden we 2/6 down. Wim komt binnen met een winst van 3/1, daarna Ad die met 2/0 wint. Toen Aart; all square dus op dat moment stond de stand op 7/7. Kees komt eraan en staat all square tijdens de 18e hole. Door een geweldige chip wint hij met 1/0. Dus tussenstand stond toen op 9/7.
Jan kwam aanlopen op de 18e hole, ook op dat moment all square. Slaat de bal met 3 op de green en zijn tegenstander slaat de bal over de green. Hij chipt en de bal rolt circa 6 meter langs de hole. Wim rent naar Jan toe en roept; ‘alleen maar erbij!’ en dat doet hij. Jan wint met 1/0. Totale eindstand van deze dag 11/7.
 
Aanstaande vrijdag spelen we tegen ‘Nieuwkerk’ en kunnen we 2e worden, ‘de Hooge Bergsche’ is kampioen en ‘Kleiburg’ is gedegradeerd. Het verslag hiervan wordt jullie uiteraard volgende week verteld.
 
 
Ron van Westerlaak
Captain heren senioren 2

 

 
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl