golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 4 april 2012

Verstuurd op 04-04-2012

Vertel het uw vrienden en vriendinnen:

De Nationale Open Golfdag ook in Dordrecht   

Golfbaan Crayestein organiseert in samenwerking met GC De Merwelanden een OPEN GOLFDAG op zaterdag 21 april a.s.
Tijdens deze Open Golfdag kunt U van 10.00 uur tot 16.00 uur helemaal gratis, en vrijblijvend kennis maken met de golfsport.
Golf is misschien nog wel een sport, die in deze tijd vooroordelen kent, en voor velen een onbereikbare saaie sport lijkt. In werkelijkheid is het voor iedereen een uitdagende sport, die veel vraagt van zowel je fysieke als je mentale kracht.
 
Op 21 april heeft U de kans om uw eerste golfbal te slaan, en meer te weten te komen over het golfspel. Daarnaast zijn alle golfers, die hun golfclubs al tijden niet meer hebben gebruikt, natuurlijk ook van harte welkom.
 
Mocht U kinderen hebben en meebrengen, die kunnen zich ook vermaken tijdens uw golfintroductie. Voor de allerkleinsten is er een springkussen, en de jeugd kan ook op de Wii-spelcomputer het golfspel spelen.
 
Na een kopje koffie kunt U via een infostand melden voor een balletje afslaan of putten, maar er worden de gehele dag ook al golfclinics gegeven. U kunt winkelen in de golfshop met leuke aanbiedingen, of lunchen in het restaurant.
Met andere woorden, dit is een dag om wat meer te weten te komen, dan wel te ervaren, wat de golfsport is, en hoe het wordt gespeeld.
 
Mogen wij U van harte welkom heten op deze Nationale Open Golfdag ?
Wij zien U graag op 21 april van 10.00 uur tot 16.00 uur op de Baanhoekweg 50, 3313 LP Dordrecht Tel. 078-6211221.

Verslag van de openingswedstrijd op 31 maart

Zaterdag j.l. is de openingswedstrijd van 2012 gespeeld, waarvoor 59 dames en heren hadden ingeschreven; de wedstrijdvorm was Four Ball Better Ball. De baan is klaar voor het voorjaar en de zomer, de ballen rollen aardig door na de droge weken en ook de greens zijn weer aardig op orde. De voorgaande dagen en zelfs weken had menigeen kunnen genieten van heerlijk warm voorjaarsweer. Deze dag was de temperatuur behoorlijk gedaald, een stevige wind probeerde de eerste muggen weg te blazen en enkelen ondervonden waterige overlast van de diverse pollen in de atmosfeer. De voorspelde lichte motregen bleef gelukkig weg. 

De beste vier tweetallen vielen in de prijzen, dit waren:
Piet van Putten en Carla Meijer
Pim Breet en Theodoor Bakhuizen (eigenlijk Jaap Brand en Frans Schaap, maar die waren al vertrokken)
Hans Plaat en Don van Woerkom
Jan Stam en Kees Verduijn
 
De kop is eraf. Er volgen nog vele wedstrijden, te beginnen met zaterdag 7 april om de voorjaarsbokaal en 2de Paasdag 9 april de shotgunn Yellow Ball. Inschrijven dus en genieten!
 
Carla Meijer

Competitievoorbereiding Heren 2 en de eerste wedstrijd

Ook dit jaar heeft Heren 2 als voorbereiding op de competitie weer mogen trainen in het buitenland, dit jaar op aanraden van Rik Maaskant was het in Agadir.
Hoewel de scores niet geweldig waren hebben we ons in een super klimaat kunnen voorbereiden op de competitie.
Buiten de team spelers, zijn Dick Schalekamp, Allard Maij, Marcel Verhaegen, Peter van der Wielen, Jan Stam, Eric Baan en Baron van Westerlaak mee geweest.
We speelde 4 rondjes stableford (Heren 2 allemaal met 4 strokes en de rest vanaf hun eigen handicap) en de terechte winnaar was Dick Schalekamp vanaf handicap 9!
Voor iedereen die weet hoe Dick is……..dit zullen we nog lang van hem moeten horen……..en Baron van Westerlaak die hier nog een schepje bovenop doet.
Maar goed, voorbereiding was dus top en even nog een laatste lesje van Cees van de Berg voor de start van de competitie op de Kennemer tegen Purmerend 2 (handicap 4.4 tot 8.1)
 
Aangekomen op de 1e tee was de eerste opmerking van de captain van Purmerend dat we goed gekleed zijn (lees Sanidump kleding), ik zeg we staan dus al 1-0 voor!
Onze foursome opstelling was (1) Rik-Leon, (2) Ben-Remon en (3) Kevin-Cock.
Helaas hebben we de punten moeten laten liggen in de 1e foursome, 2e binnen met winst en de 3e een half, tussenstand 3-3.
Rik en Leon hadden het ook zeker niet makkelijk, een tegenstander die zijn drive easy 50 meter voorbij die van hun slaat is nooit leuk. De vraag was dan ook: Wie treft deze kanjer in de single?
Leon dus! Tijdens de lunch heb ik Leon nog nooit zo stil gezien, wat zag hij tegen deze match op of althans de drives die hij om zijn oren zou krijgen. Aan de andere kant is het voor de tegenstander ook niet leuk om elke keer te wachten en geen idee te hebben wat voor stok hij moet slaan naar de green…… Desalniettemin of plus, een zeer knappe half van Leon wat voelt als winst.
De rest van de singles hebben we gewonnen met uitschieters voor Rik (5/3) en Ben Kraa (6/5), eindstand 14 punten naar regio 010 en 4 laten we liggen in de regio 020.
 
Op 15 April spelen we op Purmerend tegen Spaarnwoude (handicaps 0.6 tot 6.5)
 
Verslag senioren heren 2

Afgelopen vrijdag speelden we op Almkreek tegen de Haenen 1. Het was onze eerste competitiedag, dit jaar zonder Wim Goedhart die wegens ziekte helaas niet aan deze competitie kan deelnemen. De plaats van Wim wordt ingenomen door Piet van Putten.

Na de koffie gingen Ad Bertels en ik als eerste starten en verliezen met 2/3, Kees Verduin en Aart van Ameijde halfen de partij en Jan Stam en Piet van Putten winnen makkelijk met 3/2. Zo de eerste 3 punten zijn binnen. 

Na de lunch startten de singles, Ad begon en verliest met 4/2, daarna kwam ik en won, na een spannende partij, met 2/1. Kees en Aart verliezen respectievelijk met 0/2 en 2/3, Piet wint gemakkelijk met 5/3 en Jan staat na 8 holes 3 down, bleef vechten en staat op de 18e hole nog 1 down, maar Jan wint de 18e en halft zijn partij. Jammer genoeg verliezen we de eerste competitiedag mt 10/8.

Het werd overigens zeer op prijs gesteld dat onze voorzitter Niek Drieënhuizen ’s middags kwam en een paar holes is meegelopen.

Toch hebben we een heel gezellige avond gehad, alle deelnemende teams aten mee en zo gingen we met een voldaan gevoel naar huis. Op naar volgende week, dan zijn we ‘gastheer’.Wordt vervolgd. 

Met vriendelijke groet,
Ron van Westerlaak,
Captain senioren heren 2
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl