golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 29 juni 2011

Verstuurd op 29-06-2011

Een verslag van Käthe de Vries van de matchplaykampioenschappen en de open strokeplaykampioenschappen van Rotterdam 2011.

 

Matchplaykampioenschap 2011

Beste Mensen,

Het ligt weer achter ons, het clubkampioenschap 2011.
De heren moesten nog op zaterdag 4 juni een voorronde spelen. 2x18 holes, stableford tegen de baan zonder handicapverrekening. Hiervoor hadden zich 25 heren opgegeven. Met een driebal spelen is in zo’n match niet aan te bevelen. Geert van Sommeren heeft toen op ons verzoek meegespeeld. Hij heeft dat dapper de 2x18 holes volgehouden, maar na afloop was hij wel doodop. Wij zijn hem veel dank verschuldigd. Bij deze!!
Deze 26 heren moesten dus strijden voor de 14 plaatsen van de 16. Immers: De kampioen en runner-up van 2010 zijn automatisch geplaatst als de nummers 1 en 2 in het wedstrijdschema.
Helaas moesten twee spelers afhaken na de 1ste ronde, Ben Kraa en John Udo.
Aangezien plaatsing in het schema plaats vindt op basis van de uitslag van de voorronde, dus niet op handicap, is het voor de 14 te plaatsen spelers van belang zo goed mogelijk te scoren.
Als extra bijzonderheid wil ik toch nog even vermelden, dat ons nieuwe clublid, Rogier Mol, een eagle heeft gescored op hole 18.
In het wedstrijdschema kunt u zien welke spelers zich hebben weten te plaatsen. Harry van der Laan, de titelverdediger, en Jeroen Bekker, de runner-up, staan uiteraard op de 1ste, respectievelijk 2de plaats.
De dames hebben geen voorronde gespeeld. Naast Liesbeth Groeneweg, de clubkampioene van 2010 en Denise van Baaren, de runner-up van 2010, hadden zich 13 dames opgegeven.
Voor het kampioenschap zijn er echt 16 nodig. Een bye is niet echt een optie. Gelukkig heeft toen Rubina Vogel zich bereid verklaard mee te doen. Ook wil ik nog vermelden, dat Trix Blok, ondanks een paar gekneusde ribben, wel gespeeld heeft in de 1ste ronde van het kampioenschap. Hulde dames!!!
 
En dan, waar het om draait: het kampioenschap op zaterdag 18 en zondag 19 juni 2011.
De eerste heren verschenen om 8:00u ’s morgens aan de start. De spannendste match van die 1ste ronde was die van Gert Soetendal en Cock van As jr. Gert won dit pas op hole 18.
Ook in de middagronde speelde Gert heel goed. Met 2/1 sleepte Harry de winst binnen.
De match van Leon Moor en Gert Baas eindigde pas op hole 19. Gert was de winnaar.
Laurens Wittens versloeg Jordy Kuijsters met 3/2.
Rogier Mol en Jeroen Bekker wisten het ook heel spannend te houden. Jeroen wist de winst binnen te halen met 2/1.
 
Het finale weekend van de heren
Harry won van Gert met 2/1, Jeroen van Laurens met 1/0. Harry moest het dus opnemen tegen Jeroen en Gert tegen Laurens. Harry heeft zich goed geweerd. Hij is de runner-up geworden. Jeroen versloeg hem met 1/0.
Gert gaf Laurens het nakijken .
De clubkampioen 2011 is dus Jeroen Bekker. Proficiat Jeroen. Je hebt er echt hard voor moeten knokken.
 
De eerste dames vertrokken om 9:00u. op zaterdag. Irma Siegers en Judith Thijs waren pas klaar op hole 19. In de middagronde moest Judith het echter af laten weten bij Liesbeth, die won met 4/3.
Aniek van Wijngaarden heeft Denise haar overwinning niet cadeau gegeven. Denise won met 3/2.
 
Dan nu de matches van de dames op zondag.
Liesbeth tegen Regina en Kim tegen Denise. Regina wist te winnen van Liesbeth met 4/3 en Kim van Denise met 6/5.
De middagronde:
Regina versloeg Kim met 3/2 en Denise won van Liesbeth met 5/4.
Het is dus de naam van Regina, die weer op het bord in het clubhuis komt te staan als clubkampioen 2011. Kim is de runner-up. Gefeliciteerd Regina!!
Het weer was, op zijn zachts gezegd, nogal onstuimig te noemen. Veel wind, regenvlagen. Nu niet bepaald het ideale weer om te golfen. Toch is er goed gepresteerd. Dit keer niet puffend van de hitte maar verpakt in beschermende kleding. De speelsters en spelers verdienen daarmee ons respect.
 
Ik wil de markers, Wim Tijssen en Gonny van der Ree, vanaf deze plaats bedanken voor hun inzet. Hans Evers was weer de twee dagen in touw als referee, waarvoor dank.
Henk Kuijsters heeft alles, ook de voorronde, in goede banen weten te leiden.
De prijsuitreiking is op de haar vertrouwde wijze gedaan door Heleen Klijn. Onze voorzitter, die overigens zowel zaterdag als zondag van zijn belangstelling blijk heeft gegeven door te komen kijken naar de matches, was verhinderd op dat tijdstip.
Foto’s kunt u vinden op de site van de club.
Met een voldaan gevoel kijk ik terug op een winderig, nat, maar spannend weekeinde.
Alle deelnemers hartelijk bedankt!!!!
En volgend jaar schrijven de dames toch wel in grote getale in, hoop ik.
Käthe de Vries.
 
 
Open strokeplaykampioenschap van Rotterdam 2011
Traditiegetrouw doen aan dit zeer sterk bezette kampioenschap op GC. Kralingen ook veel leden van onze club mee en scoren daarbij ook nog eens goed . Ook dit jaar weer. Wist Jordy Kuijsters vorig jaar te winnen, dit jaart haalde hij een verdienstelijke tweede plaats achter een lid van een nationale selectie.
Bij de dames was het Regina de Groot die dit jaar de eerste prijs wist te veroveren.
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl