golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 27 oktober 2013

Verstuurd op 27-05-2014
Clubconsul Handicart zoekt donateurs
 
Kent u de Stichting Handicart?
 
-Doelstelling Stichting Handicart
De Stichting Handicart heeft als doelstelling tijdelijk of permanent mindervalide golfers in staat te stellen het golfspel te blijven beoefenen.
 
Aantal golfers die gebruik maken van de Handicarts.
 
In Nederland zijn er momenteel 16.800 golfers die gebruik maken van 565 beschikbare karren. Dit aantal zal door de toenemende vergrijzing de komende jaren alleen nog maar toenemen.
De Stichting Handicart kan deze mensen alleen faciliteren als het aantal donateurs sneller stijgt dan het aantal gebruikers. Momenteel stijgt het aantal gebruikers harder dan het aantal donateurs.
Redenen om de komende jaren meer aandacht te geven aan de donateurwerving.
 
Bij de Merwelanden zijn er 145 leden die lid zijn van de Stichting Handicart en gebruik maken van de Handicarts.
Wij hebben 107 leden die donateur zijn van de Vrienden van de Stichting Handicarts. Dit is relatief weinig in vergelijking met vele andere clubs. Redenen om u te vragen deze Stichting te steunen door donateur te worden want alleen dankzij de steun van de donateurs is het mogelijk om de buggy’s, tegen een relatief lage vergoeding, beschikbaar te stellen voor de minder valide golfer.
U kunt al donateur worden voor € 25,-- per jaar, meer mag uiteraard ook.
 
Hoe wordt u donateur?
 
-In de hal van het clubhuis vindt u aanmeldingsformulieren
-In de shop liggen kaartjes met gegevens over de Stichting
-Via internet: www.handicart.nl
 
Hennie van de Meerendonk (heja.meerendonk@planet.nl
Ben Visser

 


Afsluiting Zomeravondcompetitie


Een aantal wedstrijden op onze golfclub kent al een lange geschiedenis. Een van die wedstrijden is de zomeravondcompetitie. Dat is een serie van 11 wedstrijden over 9 holes gespeeld op woensdagavond, met een afsluitende wedstrijd van 18 holes die afgelopen zaterdagmiddag is gespeeld. Naast de gewone dagscore wordt ook nog een cumulatieve telling bijgehouden. Je laagste seizoenscore op ieder van de eerste 9 holes worden bij elkaar opgeteld en de golfer met de laagste totaalscore is de winnaar van de zomeravondcompetitie.
 
Zaterdagmiddag hadden we prachtig weer met zon en helaas aan het eind van de dag nog regen. Er kwamen een aantal hoge scores binnen. Met 35 stablefordpunten werd Michel Bogers de dagwinnaar. Tweede prijs voor Kevin Greenacre met 34 punten, derde prijs voor Huib Esser met 31 punten. Met dezelfde score de vierde prijs voor Ronald Schütte. Een score van 29 punten, behaald door Paul Todd, was goed voor de vijfde prijs.
 
In de uitslagenlijst van het gehele seizoen lees ik een groot aantal birdies, met als hoogtepunt een eagle op hole 4 gescoord door John van Halem. Winnaar van de zomeravondcompetitie in de A+B1 groep is Huib Esser, die 3 birdies en 6 keer par noteerde. Zijn prijs, ja helaas, wat vervelend. (Voor de lezer die het niet weet: zijn prijs, een beeldje, was in de doos al twee stukken gebroken). Huib, ik heb van de wedstrijdcommissie begrepen, die prijs komt er nog aan.
Tweede prijs voor Coert Busio, die ook 3 birdies noteerde. Derde prijs voor Allen Todd.
In de B2 groep is Peter van Gool de winnaar van de zomeravondcompetitie, tweede prijs voor Astrid van Brummelen en derde prijs voor Carla Meijer.
 
Op zondag waren er ook nog prijzen voor de neary op hole 17. Bij de dames geen prijs, bij de heren was Ben Boonstra de gelukkige.
Natuurlijk ontbrak de prijs voor de longest drive niet. Voor de B2 groep was de longest drive dit keer op een andere hole neergezet dan voor de A+B1 groep. Niet alle golfers waren op de hoogte van deze splitsing. Winnaars in de B2 groep Pim Breet en John van Halem en winnaars in de A+B1 groep Henk Boogaard en Eveline Andihyiswara.
 
Onze voorzitter, Niek Drieënhuizen, bedankte in zijn speech de drie leden van de wedstrijdcommissie voor hun grote inzet gedurende het gehele seizoen. Het wekelijks bijhouden van de laagste cumulatieve score is al een heel werk op zich. Dan nog het uitrekenen van de dagprijzen. Carla, Pim en Joep, namens alle deelnemers bedankt!
 
Aan het begin van de avond kregen we allemaal een hapje en een drankje aangeboden door de ABCD commissie. Het hapje bestond uit onder andere drie worstjes, een kippepootje, een spare rib, popcorn en chips. 
 
Han Hofstede

 


Introductie app NGF Golf


In samenwerking met Van Lanschot en Deloitte lanceerde de NGF recent een nieuwe app, NGF Golf, waar u onder andere actuele uitslagen van NGF-wedstrijden en de NGF-competitie kunt opzoeken, volgen en delen.

Bij het onderdeel ‘Competitie’ vindt u alle deelnemende clubs op een rij. Bij het doorklikken ziet u de deelnemende teams die namens de club deelnemen aan de NGF-competitie. Vanaf 2014 zullen ook alle detailuitslagen (momenteel alleen de hoofdklasse) worden gepubliceerd. Hierdoor krijgt iedere competitiespeler in Nederland een ‘gezicht’ binnen de app.

Onder ‘Handicap’ kunt u de speelsterkte van alle bij de NGF geregisteerde personen opzoeken. Zowel op NGF-nummer als op naam (uiteraard met behoud van privacy).

De app is geschikt voor golfers, golfclubs, golfbanen, professionals, ouders en toeschouwers die graag op de hoogte willen blijven van diverse golfprestaties. Naast puur informeren wordt op deze wijze ook meer sportbeleving gecreëerd. Bekijk hier een screenshot van de homepagina.

U kunt de app downloaden via Google Play (Android) en de Apple App Store (iOS).

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl