golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 27 april 2011

Verstuurd op 04-05-2011
In deze Nieuwsbrief allereerst een drietal huishoudelijke oproepen:
 
Aan alle leden:
Op onze website www.gcmerwelanden.nl is alle informatie die u nodig heeft van de club te vinden. Naast algemene informatie staan er ook achter de inlog heel veel wetenswaardigheden speciaal voor onze leden.
 
Aan alle Handicar-gebruikers:
Wilt u na gebruik van de Handicar deze even ontdoen van alle losse onderweg verzamelde rommel en met de luchtspuit schoonspuiten zodat ook  een volgende gebruiker op een nette Handicar kan rekenen.
 
Aan alle gebruikers van Handicarren en Buggies:
De poorten in de baan behoren na gebruik gesloten achter te worden gelaten of er nu wel of geen volgende car aankomt. Dit om ongewenst bezoek te voorkomen als de poorten open blijven staan.

De Jaarvergadering , een van de twee Algemene Ledenvergaderingen, zal dit jaar plaatsvinden op maandag 30 mei om 20.00 uur in het clubhuis.

Regeluitleg per hole
 
De Heren-Senioren-Commissie heeft het plan opgevat om per hole in voorkomende gevallen specifieke regel situaties te beschrijven. Het kan immers geen kwaad als spelers de regels op de juiste wijze weten toe te passen. Maar geldt dat niet voor alle leden? Het zou daarom een gemis zijn als die hiervan niet ook kunnen profiteren en daarom is de uitleg bij de commissie Handicap-& Regel (eerst als lid inloggen) te lezen.
Deze keer het hek achter de green van hole 1.  

Nieuwe activiteiten bij de herensenioren.
 
Zoals bekend, is de huidige Seniorencommissie actief bezig nieuwe ideeën te ontwikkelen.
Eén hiervan is om de Zomercompetitie wat aantrekkelijker te maken door een meer competitieve relatie tussen de wedstrijden onderling. In het kader daarvan heeft de commissie besloten een wisseltrofee ter beschikking te stellen voor diegene die in de zomerperiode met de punten van zijn 8 beste wedstrijden bij elkaar opgeteld, de meeste punten heeft en daarmee de winnaar is.
De naam van deze trofee is:
                                           Nestor Zomer Trofee
De resultaten worden bijgehouden door Henk van Vught en Paul Serry en U wordt wekelijks via de website op de hoogte gebracht wat de uitslagen zijn van elke in aanmerking komende wedstrijd.
Voor de winterperiode hebben wij ook een nieuwe naam bedacht:
                                    Biesbosch Senioren Wintercup
De regels blijven hetzelfde als in de voorgaande jaren. Wij hopen dat met deze nieuwe naam het ook de komende winter weer net zo druk zal zijn als voordien op de woensdagen.
Ook zal vooral meer gebruik worden gemaakt van de website van de vereniging. Hiervan zult u inmiddels al iets gemerkt hebben. Wij gaan nog meer verslagen van wedstrijden maken, foto’s publiceren, u informeren over bijzondere gebeurtenissen die in de baan plaats vinden e.d..
Ook informatie van buitenaf die ons bereikt, zullen wij via de website en de daaraan gekoppelde e-mail adressen aan u doorspelen. Op deze wijze willen wij proberen de herensenioren  nog meer te betrekken bij het wel en wee van onze club. Meer informatie vindt u bij de mededelingen van de herenseniorencommissie achter de inlog.


Aankondiging uit de shop:

Ecco BIOM demodag (golfschoenen).

Op dinsdag 10 mei heeft u de mogelijkheid om de nieuwe Ecco BIOM golfschoen te passen en dragen. De schoen zorgt onder andere voor comfort en bouwt spieren op, waardoor het risico op blessures vermindert en de golfprestaties verbeteren. De schoen is van Yak-leer en is zelfs 3x sterker dan gewoon leder! 

U bent vanaf 11 uur tot 17:00 uur welkom om te passen onder begeleiding van de experts van Ecco. Voor advies en meer informatie over de golfschoen kunt u dan ook terecht. Zij hebben een grote collectie schoenen bij zich en u kunt het gewenste exemplaar dus direct meenemen.
Dus kom een kijkje nemen en passen op 10 mei en zorg dat u ook uw eigen paar Ecco BIOM schoenen veilig stelt
 
En verder op  diverse drivers tot 60% korting en nog drie dagen APRIL ACTIE in de shop.

 
Degradatie dames 1 onontkoombaar
 
Dames 1 toog afgelopen zaterdag naar de baan van Amelisweerd. Tegenstandster was de Noordwijkse. Deze meisjes laten zien, dat er ook bij de dames heel veel talent is. Dit team wordt ongetwijfeld kampioen van Nederland. Myrte Eikenaar met hcp +2.8, Karin Schilperoord, hcp +0.4 en de overige dames met als hoogste hcp 3.8 , hadden natuurlijk geen probleem met onze dames. Uitslag loog er dan ook niet om, met 18 – 0 verloor  ons
team dan ook kansloos. De beste prestatie leverden Regina en Denise door pas op hole 17 te verliezen met 2 / 1.  Josee, die in viel,  gaf zich  op hole 16 gewonnen. De overige dames
mochten al ( veel ) vroeger terug naar het clubhuis.
Zaterdag is ons team gastvrouw. Dit is een mooie gelegenheid om eens te komen kijken naar de verrichtingen van de Noordwijkse tegen Houtrak, dat op de 2e  plaats staat in deze competitie.
Op 8 mei speelt ons team op Houtrak nog tegen Amelisweerd. Dit is de laatste competitiewedstrijd van een teleurstellend seizoen. 
 

 
Damesdinsdag Merwelanden 2
 
Deze 4e competitiedag waren we te gast op G.C. Landgoed Welderen in Elst (Overbetuwe!)  Niet de navigatie intoetsen op Elst bij Tiel, dan zit je verkeerd. Ondanks de correcte instelling bleken alle systemen niet goed te werken en kwamen we met een omweg op de bestemming aan. Nog royaal op tijd, dus niet gestrest.
Een prachtige dag, de polo’s gingen al snel uit en een aantal dames liet ook de benen bruinen. Wij speelden tegen de G.C. De Lingewaelsche en op papier waren zij tegenstandsters van gelijk niveau. De ochtend verliep in ons voordeel: De tegenspeelsters van Paula en Marieke waren sterk. Onze dames moesten op hole 16 opgeven. Edith en Hanny wonnen met 1/0, Mieke K. en Mieke I. met 2/0.’s Middags wonnen Edith, Hanny, Mieke K. en Mieke I. Paula speelde gelijk en Marieke met, naar nu blijkt, een tennisarm en frozen shoulder, deed wat ze kon!
Onze teamgenoot Pau, zij kon dit jaar niet meespelen vanwege een operatieve ingreep, kwam ons verrassen toen we van de baan kwamen. Zonder omwegen reden we heel tevreden huiswaarts om het thuisfront deze keer te verrassen met een 13-5 overwinning.
Wij hebben onze 4 wedstrijden gespeeld: 2 gewonnen en 2 verloren. Volgende week zijn wij gastvrouw.
Het ziet ernaar uit dat G.C.De Batouwe winnaar van de poule zal worden. Zij staan met 3 gewonnen partijen er het beste voor want ook op Welderen wonnen zij met 10-8 van Anderstein.
 
Namens het team, Mieke I.
 

Dinsdagdames Merwelanden 3
 
Afgelopen dinsdag speelden we op ‘De Goyer’ tegen ‘De Batouwe’. We waren er goed op tijd, hadden geen last van de files omdat we de nacht ervoor in een hotel op 4 minuten afstand van ‘De Goyer’ hadden geslapen, dus dat was heel relaxed. Het was prachtig weer dus volop genieten en dat deden we. Deze keer speelden Anja, Anita, Rubina, Ada, Marianne en ik. Erica was zakelijk verhinderd en Irma met vakantie. We speelden de double grandioos, Anja en Anita, Marianne en ik wonnen en Ada en Rubina liepen all square dus dat waren 5 punten voor ons team in de knip. Helemaal geweldig!
 
Dus ’s middags met frisse moed aan ‘de single’. Maar ja, het resultaat daarvan viel een beetje tegen. Alleen ik won de partij met 4 up en Anja eindigde all square. De andere dames verloren helaas, na hevige strijd, hun partij.
 
Maar daarom niet getreurd, deze competitie is onze generale repetitie. Een nieuw team bestaande uit geweldige dames, die nog een beetje moeten wennen. Trouwens, we zitten in de lift. Vorige week 4 punten, deze keer 8 punten, dus wie weet wat het a.s. dinsdag wordt.
 
Wij gaan er in ieder geval weer volledig voor!!!!
 
Trudy de Ruijter
 

Dames senioren 1
 
Golfclub Wouwse Plantage, donderdag 21 april
We spelen nu met Annemiek, Jolanda, Else, Leonie, Mirjam en Heleen tegen de dames van Grevelingenhout.
Een prachtige zonovergoten dag op een prachtige baan die er heel goed bij ligt.
Greens mooi, fairway mooi, gastteam aardig en dus kan goed resultaat niet uitblijven.
Jammer dat onze tegenstanders zich stoorden aan het feit dat we publiek hadden.
Wij vonden het wel gezellig. Belangstelling is altijd leuk.
We winnen voor de 3de keer, nu met 16-2.
Heleen Klijn
 

 
Dames senioren competitie dubbel negen
 
We zijn dit seizoen begonnen op 7 april als gastvrouw op onze baan. Het was prachtig weer en alle dames hebben genoten van de uitlopende bloesem.
De uitslag : 
Capelle - Rijswijkse     18-18 en Oude Maas - Albatros  22-14
Na afloop was er een Javaans buffet met heerlijk ijs toe en is iedereen met een voldaan gevoel weer naar huis gegaan.
 
14 april speelden we op Albatros. Weer was het prachtig golfweer en de baan stond vol in het gras.
De uitslagen waren Rijswijkse - Oude Maas    16-20 en Merwelanden - Capelle      27-9
Na het borrelen een heerlijk diner en weer voldaan naar huis.
 
21 april speelden we op Capelle a/d IJssel. Het leek wel zomer met temperaturen van 25 graden, maar er waren voldoende schaduwplekken om bij te komen. Ook deze baan lag er uitstekend bij en we hebben weer volop genoten van onze mooie sport. Tot onze grote verrassing was onze voorzitter Niek Drieenhuizen aanwezig bij de koffie en het starten van ons team. Een aangename belevenis omdat dit in de 22 jaar dat wij competitie spelen nog niet eerder is gebeurd. We hebben deze belangstelling erg op prijs gesteld.
De resultaten waren: Merwelanden - Oude Maas   17-19 en Albatros - Rijswijkse             14-22
Ook op deze baan is een heerlijk terras dus de borrel met hapjes smaakte voortreffelijk. Daarna het diner in het clubhuis met life muziek dus weer een geslaagde golfdag.
 
Nog 2 competitiedagen te gaan dus nog een verslag daarna van deze competitie.
 
Onze voorzitter heeft bijgaande foto gemaakt, zoals jullie zien een zonnig team.
 
Annemarie van Helden, Heidy Visser, Trix Blok, Atty Daeleman, Hilda de Vries, Rieneke Siepkes en Aty Stavast niet op de foto (geblesseerd) maar wij hopen dat zij volgende week weer van de partij is.
 

Competitie 2011 Heren Senioren 1.
 
Na drie speeldagen hebben we een goede indruk hoe het met onze kansen is om kampioen te worden in deze competie . We hebben het in ieder geval niet meer in eigen hand.
De eerste wedstrijd die gespeeld werd op Toxandria in Breda speelden we tegen De Rijswijkse en wonnen we met 10-8 .
De tweede vrijdag werden we ontvangen in het nieuwe clubhuis van De Rijswijkse met koffie en een Haagse lekkernij. We speelden die dag tegen Kleiburg en kwamen niet verder dan een 9-9-. Na de ochtend ronde stonden we nog met 4-2 voor door winst van Cock en Cees en twee halfs van Gert en Dick en John en Piet.
S,middags gingen de singles van Dick,John en Cees verloren ,maar door een geweldige Putt van 5 meter wist Cock nog net een puntje te veroveren.
Afgelopen vrijdag togen wij naar De Domburgse linksbaan.
Met Zeeuwse bolussen bij de koffie werden wij gastvrij onthaald op de gemoedelijke 9 holes van De Domburgse. Wij traden in het strijdperk tegen Toxandria die de eerste wedstrijd heel dik gewonnen hadden van Domburg. Na de ochtendsessie stonden we 4-2 achter door verlies van Piet en John en 2 halfs in de andere fourballs. De singles werden een grote strijd.
Dick won zijn partij met 2/1 en John kwam als tweede binnen met winst 3/2.
Inmiddels wisten wij dat Gert die na 5 down gestaan te hebben terug gekomen was tot 1 down op de 17e hole de beslissing moest gaan brengen. Na een fantastische approach met backspin lipte de bal uit de cup voor birdie dus par. Zijn tegenstander moest nog een put van zo,n 4 meter maken met slope ,maar hij maakte hem dus ook par en dus verlies voor Gert.
Piet en Cock die geblesseerd op had moeten geven, waren inmiddels binnen zonder punten en Cees had zijn partij wel gewonnen. Dus 8-10 verlies voor ons.
De andere pot tussen Kleiburg en De Rijswijkse eindigde in 9-9. Kortom spanning tot in ieder geval volgende week want dan moet Toxandria tegen De Rijswijkse en wij tegen de degradatiekandidaat Domburg.
Voorlopig heft Toxandria 4 punten met 2 wedstrijden gespeeld. Kleiburg heft 4 punten uit 3 wedstrijden en wij 3 uit 3 en Rijswijk 1 uit 2.
Tot zover onze competitieresultaten
De Captain John van der Linden
 

 
Competitie heren senioren 2
 
Afgelopen vrijdag moesten wij spelen op ‘Kleiburg’ tegen ‘De Hooge Bergsche’. Deze club staat er het beste voor dus we wisten dat dit een zware wedstrijd zou worden.
Na de gebruikelijke koffie verschenen we vol goede moed aan de start voor ‘de double’. De verschillen in handicaps waren in hun voordeel maar Wim en Ad spelen voor wat ze waard zijn en eindigen all square. Aart en ik winnen, doordat we het geluk hadden een paar geweldige putts te scoren, met 1/0. Kees en Jan verliezen met 1/3, dus de double eindigde met een 3/3 stand. Wat toch weer moed gaf voor de middag.
Maar dat viel tegen. Alleen Ad won de single met 1 up. De overige singles werden, na een moedige gestreden strijd, allemaal verloren. Jammer, maar volgende week gaan we er weer volledig voor. Hoe dit afloopt horen jullie uiteraard weer.   
Ron van Westerlaak
Captain heren senioren 2
 

Merwelanden Senioren 4  
 
V.l.n.r. Paul Serry, Han v.d. Wal, Paul Seton, Michel Cijs. Roel brand en teamcapt. Niek Drieënhuizen.
verder bestaat het team uit Ted Brinksma, Hans Roodenburg, Peter Blaas en Gerrit Paardekooper
De eerste competitiewedstrijd voor ons team (Heren Senioren 4), bracht ons in het Brabantse land, waar het leven goed is!
We moesten dan ook op 8 april starten op de Oosterhoutse, waar we onder uitstekende omstandigheden met een stralend zonnetje de ochtendwedstrijden begonnen tegen een andere "BRABO" n.l. Landgoed Bergvliet.
We kwamen de ochtend met een uitstekend resultaat tevoorschijn n.l. 4 - 2 in ons voordeel!
Na een uitstekende lunch, wat misschien bij sommige van onze spelers iets teveel van het goede was, begonnen wij aan de middagwedstrijden, waar wij gezien de stand een goede uitgangspositie hadden om deze wedstrijd in ons voordeel te beslissen.
Maar lag het aan onze tegenstander die ons in de ochtend wat zand in de ogen hadden gestrooid, of lag het aan de kroketten die wij te gretig naar binnen hadden gewerkt ( who knows?).
Nadat alle flights binnen waren, bleek dat wij ondanks onze tomeloze inzet de wedstrijd met 11 - 7 hadden verloren!
Na een pittig eindgesprek op het terras met onze captain, was de teleurstelling onder het genot van een biertje snel vergeten.
Wij hebben weer kennisgemaakt met 4 andere verenigingen en wij waren het eens met alle sprekers tijdens het diner,dat dit wedstrijden zijn met een gouden randje!
Er wordt uitermate sportief gestreden voor elke hole, ook wij vinden het resultaat belangrijk, maar na afloop is het respect voor elkaar en de sportiviteit hetgeen wat werkelijk telt!

Een van de "Lefties" 
 
Tweede competitiewedstrijd van de "Second Lefty
De 2e wedstrijd is gespeeld op 15 april op de baan van de Nieuwegeinse Golfclub. Dit is een 9 holes baan die in Houten langs de drukke snelweg ligt. De dag begint met een uitstekende ontvangst en een zonovergoten en vrijwel windstil weertype.
Er waren derhalve geen excuses om er niet een geweldige dag van te maken. We speelden tegen het team van De Haenen1 uit Oosterhout. Na het invullen van het wedstijdformulier door vice-captain Paul Serry, bleek dat het een hele opgave zou worden om hier een goed resultaat uit te gaan slepen. Drie spelers met een hcp. van 10 en lager en drie spelers met een hcp vergelijkbaar met die van ons ! De baan was in een uitstekende conditie. Goed gemaaid, volle mat en losse bunkers.
Van de dubbels werd 1 partij gewonnen. Hiermede was de toon was gezet.
In de singles zijn we met slechts 1 partij gewonnen door Roel Brand en 1 all sq. door Paul Seton, roemloos ten onder gegaan.
Ook om 18.00 uur scheen de zon nog,  dus was het heerlijk toeven op het terras. Er werd door de verschillende teams, onder het genot van een drankje natuurlijk heftig nagepraat over het verloop van de wedstrijden.
Tijdens het diner werd door de captains de gebruikelijke lof toegezwaaid aan de organiserende vereniging. Met name de drie Oosterhoutse clubs gaven blijk van een geweldige leuke rivaliteit omdat zij alle drie denken toch wel kampioen te zullen worden.
De welbespraakte leider van Bergvliet vindt dat het toch vooral een dagje uit moet zijn en sloot zijn rede af met een mop.
Dit initiatief bracht de moppenvertellers tot leven. Er volgden er nog een stuk of zes.
Kortom het was een dag met geweldig goede omstandigheden en veel plezier.
Op deze manier is het, ondanks slechte scores van onze zijde, geen straf om de competitie te beleven.
 
3e wedstrijd Merwelanden 4.
Deze wedstrijd tegen de Nieuwegeinse bracht niet wat we er van verwacht hadden. Op de Bergvlietbaan leden we een fikse nederlaag. Het werd 14-4 voor de Nieuwegeinse. 1 dubbel, Niek en Paul Seton en 1 single van Han v.d.Wal werd gewonnen. De andere moesten het onderspit delven. Helaas zo gaat het in de sport. 29 april zijn we gastheer van de 4 zeer sterke andere verenigingen. Voor deze verenigingen zal het een stevig potje worden omdat dit wel eens de beslissende dag kan worden wie in deze poule kampioen zal worden. Voor ons als gastheer een uitdaging om alles op en top te laten verlopen zodat we op dat gebied in ieder geval in de top meedraaien.
 
 
 
 
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl