golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 25 april 2012

Verstuurd op 02-05-2012

Van CSA naar CBA

Met ingang van het nieuwe seizoen is er geen sprake meer van een CSA maar van een CBA. Het gaat daarbij niet meer om een puntje erbij of eraf, maar om de buffer. In wedstrijduitslagen vindt u nog wel CSA staan, maar dat is omdat die term nog niet is aangepast. De berekening van een mogelijk aangepaste buffer wordt door de software wel goed uitgevoerd.Wilt u er meer over weten dat kunt u op onze website onder de info van de H&Rcommissie op het tabblad "Wijziging CBA ipv CSA"  alle informatie vinden.

Nationale Open Golfdag.                         

Wij hebben op zaterdag 21 april in samenwerking met Crayestein de Nationale Open Golfdag georganiseerd. Het is de bedoeling om iedereen op zo’n open dag bezig te houden met, of kennis te laten maken met golf in diverse vormen.
Meegebrachte kinderen konden zich ook vermaken tijdens de golfbezigheden van hun ouders.
Echter het weer was een regelrechte spelbreker.
Er hadden zich gelukkig nog een 35-tal liefhebbers aangemeld voor de golfclinic. Ook was er leuke interesse om met een introducee tegen een gereduceerde prijs een rondje te golfen. Maar de passanten lieten het op deze natte zaterdag afweten.
De kinderen lieten het natte springkussen ook aan zich voorbij gaan, maar het golfen op de W-II in het restaurant werd veelvuldig gespeeld. De winnaar werd Dylan v.d. Broek, hij krijgt zijn prijsje binnenkort toegestuurd.
Alle bezoekers konden bij het aanmelden raden hoeveel golfballen er in de plastic-schaal zaten. De winnaar zou enige golflessen, als prijs kunnen winnen.
Na sluiting van deze dag heeft onze penningmeester Ton Lenoir het aantal golfballen geteld. Het waren er 199 !!! Jelle van Wingerden en Franka Vonk hadden er beiden 200 geraden. Zij zaten er dus heel dicht bij. Crayestein zal kontakt opnemen met de beide winnaars, want zij krijgen een tweetal golflessen als prijs aangeboden.
De greenkeepers van Crayestein hadden rondom de puttinggreen hun machines neergezet. Indrukwekkend wat er allemaal nodig is om een golfbaan te onderhouden.
Jammer voor de vrijwilligers, de HBO studenten en de organisatie,die zich voor deze dag hadden ingezet, dat het zo’ n regenachtige dag werd. Allen hadden er veel meer van verwacht.
Wij willen deze mensen toch hartelijk danken voor hun werk, en het aanwezig zijn op deze natte dag. Na de bui van 12.30 uur rekenden wij zelf ook niet meer op passanten. Maar gelukkig konden de clinics toch gehouden worden, en de golfers met hun introducees hebben het ook niet helemaal droog gehouden, maar wel gespeeld.
Hopelijk hebben wij volgend jaar een ” zonnige “ Nationale Open Golfdag.
 
De competitie van Heren 1.
 
Afgelopen zaterdag 21 april speelden De Merwelanden Heren 1 deze competitie alweer hun 5e wedstrijd. Er moest op de prachtige baan van de Graafschap in Lochem gespeeld worden. De tegenstander deze zaterdag was de Haarlemmermeersche, en om zonder promotie/degradatie wedstrijden te moeten spelen was het belangrijk om deze tegenstander te verslaan.
De weersvooruitzichten waren niet geweldig, maar het weer viel niet tegen, want het was een droge zonnige, maar wel frisse dag.
Tijdens de ochtendsessie behaalde het team, gesponsord door Progress Software BV uit Rotterdam, helaas maar 2 punten uit de foursomme-wedstrijden.
Dus na de lunch keken we tegen een 4-2 achterstand aan, maar met 6 single-wedstrijden voor de boeg , was alles nog mogelijk. Ook ’s middags verliep het helaas niet veel beter voor ons, en wisten we maar 5 van de 12 punten te bemachtigen. Met recht een teleurstellend resultaat voor Heren 1. De Haarlemmermeersche wint deze wedstrijd met 11-7.
Zaterdag 28 april spelen wij al weer de laatste wedstrijd van deze competitie. Wij moeten naar, alweer een geweldig mooie locatie, want we spelen op de Hilversumsche tegen het team van Prise D’Eau. Dit team heeft tot nu toe al zijn wedstrijden met ruim verschil weten te winnen.
Op zaterdag 5 mei zijn de Heren van De Merwelanden gastheer in Dordrecht, dan kunt U de Hoofdklasse Herenteams allen bewonderen op onze baan. Deze dag spelen Prise D’Eau tegen De Noordwijkse , Haarlemmermeersche tegen Houtrak , en De Graafschap tegen De Hilversumsche.
Het ziet er naar uit dat er een degradatie-wedstrijd gespeeld moet worden, maar laten we hier nog maar niet op vooruit lopen.De wonderen zijn de wereld nog niet uit, wie weet wat onze Heren van De Merwelanden a.s zaterdag nog weten te bewerkstelligen. Jordy, Rogier, Jeroen, Gert, Jeroen en Lourens , zet hem op, deze laatste competitie-wedstrijd.
 
Competitie Dames 1
 
Op zondag 22 april mochten we op golfclub Cromstrijen tegen de Gulbergen spelen. De weersvoorspelingen waren wisselend, maar met een waterig zonnetje zijn we de foursomes gestart. Denise speelde met Aniek, Lisa met Judith en Josee met Roeli. Denise en Aniek wonnen de partij redelijk eenvoudig, en Judith en Lisa ook. Josee en Roeli stonden na 9 holes 3 up, maar hebben de partij toch uit handen gegeven en verloren op hole 17. Dus met 4-2 de singles in. Na de geweldige single-ervaring van vorige week, gingen we vol vertrouwen rond half 2 weer de baan in. Supporters, sponsor en caddies van de Merwelanden waren inmiddels present, dus dat kon niet mis gaan. De geblesseerde Denise verloor haar partij op hole 17 tegen een zeer constante speelster, Josee, Lisa, Roelie en Aniek hadden de winst al snel binnen. Judith heeft door moeten knokken tot en met de 18e hole (terwijl het Merwelanden-gezelschap al uitgebreid in het zonnetje op het terras zat), maar wist uiteindelijk haar partij ook te winnen. De eindstand is dus 14-4 voor de Merwelanden. Voorlopig staan we bovenaan in de poule, maar hebben we nog 2 zware wedstrijden te gaan. Aanstaande zondag tegen GG & GC Capelle op Toxandria.
Met vriendelijke groet,
Josee Meiners

Heren 2 verliest met 12-6

Hoewel voorgaande verslagen al niet uitgebreid waren, kunnen we over deze partij nog korter zijn;
We speelde op het altijd geweldige Noordwijk met een heerlijk zonnetje en een behoorlijke wind!
Onze tegenstander de Kennemer (sterkste uit de poule) blijkt helaas te sterk voor ons. Toch weet de Merwelanden / Sanidump Heren 2 uit de foursome te komen met een knappe 4-2.
De ochtend partij duurde behoorlijk lang en de 1e single had ruim 9 minuten de tijd om de heerlijke lunch naar binnen te werken…..
Singles……tja……eigenlijk maar een hoogtepunt! Alleen Diederik weet zijn single te winnen op de 18e hole, wat overigens zijn eerste winst (single) ooit in de competitie is!!
 
Volgende week mogen we naar Spaarnwoude, alweer de laatste pot voor ons.
We handhaven sowieso en wellicht worden we weer 2e in de poule.

Heren 4 Senioren, basisteam zie foto.

De competitie ging van start met een thuiswedstrijd, die door “de heren van Schoonhoven” en de captain als introducé uitstekend is verzorgd.
Een week later is aan alle verwachtingen voldaan door op de baan van Zeelenberg verdiend te winnen van de Dommel, 14-4. De winst werd verrassend behaald door niet nader te noemen teamgenoten. Zeelenberg is een mooie baan, alleen het lopen van het clubhuis naar hole 1 en dan weer terug van 9 naar het clubhuis en weer naar 1 neemt pakt weg een 30 minuten in beslag. Een lopende band, kabelbaan o.d. zou daar een oplossing kunnen bieden om rustig van een overheerlijke lunch te kunnen genieten.
Op 13 april, vrijdag de dertiende, gingen we van start op de prachtig gelegen bosbaan van de Dommel. Na 2 holes, was het uit met de pret en is de wedstrijd afgelast, doordat één van de leden van een ander team een zeer zware epileptisch aanval kreeg, waardoor een ambulance zo’n 40 minuten in de baan heeft gestaan. Met deze speler gaat het gelukkig op dit moment redelijk goed. Op donderdag 3 mei zal deze wedstrijd worden ingehaald.
Van de wedstrijd van 20 april had de captain een geheel andere voorstelling dan het resultaat dat uiteindelijk in de annalen is neergeschreven. Allereerst stond voor het eerst het “basisteam” tussen de lijnen. Het basisteam wordt overigens dit jaar aangevuld met Piet de Bree, Paul Seton, Donald Tegelaar en Jan van de Weijden. Er is voorgespeeld, dus waaraan kan het dan nog liggen? Of het nu juist kwam, dat er voor het eerst is voorgespeeld, of de vorm van de dag afwezig was, het resultaat was in ieder geval niet goed.
Aan het eind van de middag stond er het bedroevende resultaat van 14-4 op de lijst en u begrijpt hem al, de tegenstander Zeelenberg won. Alleen de captain wist zijn hoofd boven water te houden met 3 wedstrijdpunten, waaraan Ted Brinksma er nog 1 toevoegde. Maar uitslagen van 8 down 7 te gaan, 6 down etc. doen geen recht aan de mooi gelegen baan Landgoed Nieuwkerk. Het scheelt, dat deze baan maar 9 holes heeft, want dan kan in ieder geval een ieder zeggen alle holes gelopen te hebben. De captain van de gastheren had nog wel een opmerkelijke opmerking, die te denken geeft nl.: dat diegene(n) die zo vroeg binnen waren aan de bar later, wel de meeste praatjes had(den).
Vrijdag wordt er gespeeld op Cromstrijen, er wordt weer voorgespeeld. Zal het tij keren?
U wordt op de hoogte gehouden.
Een voor de toekomst optimistische captain.

19 april, Rijswijkse Golfclub  Dames senioren 1

We spelen tegen de dames van Oude Maas. Een team waarin ook Marianne Plaat speelt, de echtgenote van Hans.
We kennen elkaar dus.
Zowel Oude Maas als wij speelden afgelopen jaar nog  4de klasse.
Wij komen 4-2 voor uit de ochtendronde en winnen 's middags 3 singels en halven er eentje.
Wij winnen met 11-7.
Willen we poulewinnaar worden dan moeten we de 26ste met 16-2 winnen van de Rijswijkse, die op hun beurt van ons moeten winnen om poule winnaar te worden met minimaal 15-3.
We moeten ons best doen.
Wordt vervolgd.
Heleen Klijn/captain ds1
 
Verslag senioren heren 2
 
Afgelopen vrijdag speelden we op  ‘Almkreek 1’, onze derde competitiedag. We moeten vandaag winnen om niet te degraderen, dus spannend. Ad en ik beginnen en halven, Piet en Cees winnen en Aart en Jan verliezen de double. Dus 3-3.
Na de gezellige lunch op naar de singles. Dat was knokken geblazen want de handicaps van onze tegenstanders waren 1-1 allemaal lager. Dus hup aan de slag. Ik speel tegen een handicapper 10 en win op de 17-e, 2 punten binnen. Maar toen ik in het clubhuis kwam zaten Ad, Aart en Jan al in het clubhuis en hadden helaas met flinke achterstand verloren. Piet doet het tegen een handicapper 11 heel goed en halved. Cees heeft pech en verliest op de 18e hole. Dus we verliezen met 12-6 en daardoor gaan we degraderen.
Dit jaar hebben we best wel met tegenslag te kampen gehad, maar volgend jaar gaan we er weer volop tegenaan.
Met vriendelijke groet,
Ron van Westerlaak,
Captain senioren heren 2

Wine & Dine Golftoernooi

Na het succes van vorig jaar, organiseert Delleman Wine Import in samenwerking met GC Crayestein opnieuw het Wine & Dine Golftoernooi.
 
Op zondag 3 juni ontmoeten wij u graag op de golfbaan van Crayestein in Dordrecht. De ontvangst is om 12 uur, waar u een lunchpakket ontvangt. Om 13.00 slaan we af in shotgun om daarna een welverdiend glas prosecco te drinken op het terras. Aansluitend volgt het  6 gangen wijn-spijs diner met bijpassende wijnen.
 
Bij voldoende interesse kan er ook een clinic worden georganiseerd.
De kosten voor het all-in programma (toernooi en diner) zijn
€ 89,95 voor niet-leden van Crayestein en € 59,95 voor leden.
Wanneer u alleen bij het diner aanwezig wilt zijn, is dat ook mogelijk en betaalt u slechts € 45,-
Aanmelden kan telefonisch via het telefoonnummer
06-14363060  of door een e-mail te sturen naar info@uniekewijnen.nl
 
Het zwarte jasje
 
Beste leden,
Mocht op de dag van “Captains diner”, 2 weken terug mijn golfjasje missen na afloop, het hing in de Heren Kleedkamer.
“Gestolen” of per ongeluk meegenomen.
Dit laatste is mogelijk, daar er nu al meer dan 2 weken een zwart “ADIDAS” jasje hangt in de Heren Kleedkamer, misschien heeft iemand zich vergist en kan mijn jasje terughangen en zijn `”ADIDAS” jasje weer gaan dragen.
Ik hoop het maar, anders is het niet goed.
Met vriendelijke groet,
Hans Ringers

 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl