golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 23 mei 2012

Verstuurd op 23-05-2012

 

DE NGF Competitie 2012. 

Wij zijn er aan begonnen, maar de competitie zit er ook al weer op !!
U heeft via onze nieuwsbrieven mee kunnen genieten van de goede prestaties, maar ook meegekregen dat er minder opwekkende zaken waren te melden.
Zo gaat dat nou eenmaal in de sport.
Zeker is dat onze competitie-teams waardig hebben gestreden, goed voorbereid, dank zij onze sponsors, om optimale resultaten te kunnen behalen.
Daarom willen wij al onze sponsoren hartelijk danken voor hun ondersteuning, welke wij dit jaar weer mochten verwelkomen.
Wil een uitzondering maken, en toch 1 sponsor extra vermelden, een extra dank je wel voor Demeter B.V.
Wat fijn dat Demeter ook dit jaar onze Dames 1 weer heeft gesteund.
Onno Krips.
 
Heren 1 -Wouwse Plantage 1.
 
De foursommes werden al snel met 5 - 1 gewonnen. Na de lunch gingen de heren de baan weer in. Gert Baas en Jeroen Bekker wonnen eenvoudig hun singles, de rest verloor helaas. Het stond 9 - 9. Dit betekend een play off. De eerste man van Wouwse Plantage dhr. Sem Westdijk moest het opnemen tegen onze eerste man Rogier Mol. Nadat de tos door ons gewonnen werd sloeg Rogier zijn eerste afslag door de fairway net het bos in. Sem sloeg zijn bal links in het bos en moest uitchippen. Rogier kon aanvallen hij sloeg zijn approach op 30 meter van de vlag net links van de green. Hij kon de bal op de green chippen en dit deed hij ook. Zijn tegenstander moest nog ongeveer 130 meter slaan en chokete. Hij sloeg zijn 3de shot rechts van de green. Het was spannend. Sem moest hem erbij leggen om nog enige kans te maken om naar de volgende hole te mogen gaan. Hij sloeg een prachtig lobshot die met de derde stuit de vlag raakte en zo de hole in ging. Er was vreugde van de toeschouwers van Wouwse Plantage kant. Rogier moest nu deze put van 5 meter holen om nog een kans te maken. Hij miste deze helaas en zodoende zijn de heren van de Merwelanden gedegradeerd naar de 1ste klasse. Wellicht dat ze volgend jaar weer een kans krijgen om zich te revancheren.
 
Promotie Sanidump Heren 2
 
Na een heel interessante manier van ons om poule winnaar worden (gastheer zijn en promoveren) mochten we het afgelopen Zondag opnemen tegen Prise D ’eau 3 op de Zaanse.
Hoewel het prima weer was in het westen van het land, hebben we met regelmaat regen gehad gedurende de foursome. De Zaanse is overigens helemaal geen verkeerde baan om te spelen, niet lang, veel water, prima greens alleen nog steeds in de regio 020….
Na de foursome stonden we 4-2 voor door een prima winst van Rik & Leon, verlies (lees kansloos) van Ben & Remon en een erg mooie winst van Cock & Kevin. De laatste pot heeft 18 holes vol gemaakt, 2 up en 2 holes te gaan. De 17e hole is een par 3 waar de tegenstander de bal net over de green sloeg en wij net voor de green maar veel dichter bij de hole. Tegenstander heeft een chip van een meter of 15, van rechts naar links en downhill waarbij we “helaas” getuige zijn geweest van een chip in……1 up 1 te gaan dus. Op de 18e hole (par 5) slaat Prise D ‘eau haar 3e bal een meter of 3 van de vlag, rest voor Kevin een schot van 50 meter over de bunker met niet teveel ruimte om te landen! Iedereen dus stijf van de spanning incl. Kevin, maar weet de bal wel binnen een meter van de hole te slaan. Putt van de tegenstander voor birdie erin en dan lijkt een meter toch ineens een stuk langer, maar Cock weet zo koelbloedig als hij is de putt uiteraard te maken.
 
Tijdens de lunch even de lijst invullen voor de singles bleek wat lastig, lijst was nergens te vinden en bleek uiteindelijk al op de tee te zijn!
De missie voor de middag was 3 potjes winnen, moet toch te doen zijn. Maar helaas horen we van onze supporters (Ton Wierks, Peter van der Wiele, Mevrouw Moor, Sjaak van ’t Hullenaar en Onno Krips) dat de singles wat moeizaam gaan.
De 1e 3 singles down, 4e en 5e single redelijk up en de laatste ook down.
Leon mocht het opnemen tegen een jongen van 14 met handicap 3 (is pas 3 jaar aan het golfen!!!!) die het spelletje “Alles wat jij kan, kan ik beter” aardig onder de knie had.
Winst van Remon binnen met 7/5 en Ben met 4/3 rest nog 1 partij te winnen. Dit moest achterin gebeuren. Cock was 5 down na 11 en weet 3 holes op rij te winnen, rest nog 2 down waarbij hij op 15 een geweldige bal uit de bunker in de hole slaat voor de half. Helaas wat die niet genoeg en verliezen we met 10-8
 
Competitie is helaas weer over, maar wat mij betreft hebben we dit jaar weer een geweldig TEAM gehad zonder onenigheid en zeer sportief.
Hierbij wil ik graag Leon, Rik, Cock, Ben, Kevin en Diederik bedanken voor de inzet en tevens Sanidump voor de ondersteuning dit jaar.
 
Overigens hebben wij dit jaar weer met elkaar afgesproken (conform regels van de TC) dat we tijdens de club wedstrijden de kleding van de sponsor dragen, ik neem aan dat alle teams dit doen uit respect naar de sponsor!?
Remon Scheper
 
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl