golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 20 april 2011

Verstuurd op 20-04-2011

Dit keer gelukkig ook verslagen van andere teams, maar we missen er nog steeds een aantal. Misschien volgende week......!!!

Na 7 jaar Hoofdklasse nu degradatie?
 
De dames speelden afgelopen zaterdag de vierde competitiewedstrijd tegen de Wouwse Plantage. Beide teams hadden nog een enkele wedstrijd gewonnen Er stond dus veel op het spel. De winnaar van deze wedstrijd zou in ieder geval niet direct degraderen. Vooraf voorspelden insiders dat ons team deze wedstrijd gemakkelijk zou kunnen winnen. De hcp`s van al onze speelsters waren lager dan die van de Wouwse. Denk aan Henk
Kuijsters, “van de hcp`s op Crayestein kan je 2 slagen aftrekken”.
 
Vol goede moed werd er begonnen aan de foursomes. Voor Regina en Valerie was er geen vuiltje aan de lucht. Zij wonnen gemakkelijk met 5 / 3. Kim en Denise hadden het aanzienlijk moeilijker. Pas op hole 18 gaf de Wouwse zich gewonnen. Tiny en Aniek hadden geen enkele kans en verloren met 5 / 4.
Tussenstand 4 – 2. Deze stand werd ook verwacht.
 
Een goed uitgangspunt zou je denken, 3 singles winnen en de overwinning is binnen. Hoe anders liep het. Regina die zo als altijd goed speelt won haar single met 3 / 2. Echter de andere 5 singles hadden een bloedstollend verloop. Onze experts in de baan, Henk Kuijsters en Piet Metselaar zagen hoe onze speelsters de boot in gingen.
Het was niet alleen pech, maar vooral slecht course management deed ons team de das om. Kim en Denise sleepten er ieder op hole 18 nog een punt uit. Valerie verloor op hole 18 met 2 down. Tiny en Aniek gingen tot afgrijzen van Henk en Piet op hole 18  onderuit. Zij verloren beiden met 1 down.
 
De kans om degradatie te voorkomen is wel heel klein geworden. Misschien dat de komende tegenstanders nu ons team gaan onderschatten.

Hagero Heren 1 de Merwelanden.

Zaterdag 16 April hebben de Dordtenaren, gesponsord door Hagero, gespeeld op de Noord Nederlandsche Golf & Country Club in Glimmen (Groningen). Na een onnodig verlies van vorige week tegen golfclub Broekpolder waren de Dordtenaren zeer positief over het aankomende duel tegen golfclub de Hoge Kleij. Er moest en zou gewonnen worden, er werd zelfs door het hele team voorgespeeld op de vrijdag voor de wedstrijd.
 
De ochtendopstelling was weer zoals hij oorspronkelijk was en gaf ook veel vertrouwen en doordat er in deze opstelling altijd veel punten gewonnen werden. Het resultaat mocht echter niet baten. De Dordtenaren hadden na de ochtendpartijen een achterstand van maar liefst 5-1. Twee partijen werden verloren en een partij werd nog magistraal gelijkgespeeld.
 
Na de lunch konden de Dordtenaren weer aan de bak want ze moesten een achterstand van 5-1 weg zien te werken. Van de 6 middagpartijen eindigen Harry van der Laan en Gert Baas op de 18e hole met een gelijkspel. Jeroen den Dubbelden en Jordy Kuijsters verloren op de 16e hole. Jeroen Bekker verloor op de 15e hole. En Laurens Wittens wist verrassend te winnen op de 14e hole.
Een einduitslag van 13-5, een onnodig puntenverlies. Het team van golfclub de Hoge Kleij was simpelweg een maatje te groot en daar hebben de Dordtenaren ontzettend veel van kunnen leren. Doordat het team van de golfclub de Hoge Kleij een maatje te groot is komt het voor sommige Dordtenaren aan op geluk. Vele van deze Dordtenaren troffen tegenstanders aan die soms meer dan een engeltje op hun schouders hadden en dit geluk werd dan ook vertaald naar de uitslag.
 
A.s zaterdag 23 April zijn de Dordtenaren gastheer op hun thuisbasis golfclub de Merwelanden.

Dinsdag dames Merwelanden 3

Eindelijk is het zover. Na veel trainen en met elkaar spelen kan de competitie beginnen. Een nieuw team van 8 leden: Ada Tijssen, Anita Bosman, Anja Goedhart, Erica ter Haar, Irma Siegers, Marianne van der Vossen, Rubina Vogel en Trudy de Ruijter (captain).
 
Op 5 april begon de competitie voor ons als gastclub. Trudy had liever eerst een keer elders gespeeld, aangezien zij nog nooit competitie had gespeeld en ook al gelijk captain was, om af te kijken hoe een en ander verloopt. Maar ja, het was niet anders. Gelukkig zijn we er in geslaagd om er met elkaar een zeer geslaagde dag van te maken. Onze gasten waren zeer tevreden over de organisatie, de lunch en het Japans-Indisch buffet waren overheerlijk. Een pluim voor het personeel van Crayestein. Het was leuk om met iedereen waar we tegen gaan spelen kennis te maken. Al met al was het een zeer geslaagde dag.
 
En toen kwam 12 april, we speelden op ‘De Dorpswaard’, een leuke 9-holes baan met een paar pittige holes. Wat waren we zenuwachtig en wat vonden we het tegelijkertijd super leuk. We moesten gelijk tegen de ‘zwaarste’ club spelen nl. ‘De Goyer’. Over het algemeen redelijk jonge vrouwen met als hoogste handicap 18.0 terwijl dit onze laagste handicap is. Maar ja, je kan het maar gehad hebben.
 
’s Morgens dus de dubbel. Die is helaas, ondanks flink knokken verloren met uitzondering van het team Ada Tijssen en Trudy de Ruijter, die wonnen met 2/0. Anja en Anita kwamen heel ver maar verloren de dubbel helaas op de laatste hole. Dat was ook het geval ’s middags. Anita gaf flink tegenstand maar verloor toch met 2/3, Trudy verloor de single op de laatste hole met 0/2. Maar onze Anja won de single met 5/3. Wat een prestatie! Dus de eindstand is uiteindelijk 14/4 geworden. Maar daarom niet getreurd, we hebben een geweldige dag gehad, hard geknokt en volop genoten en dat is natuurlijk het belangrijkst.
 
Maar a.s. dinsdag gaan we er weer helemaal voor, dan spelen we tegen ‘De Batouwe’ op de golfbaan van ‘De Goyer’. Hoe? Dat horen jullie uiteraard volgende week.
 
Trudy de Ruijter
 
Dames senioren 1    14 april 2011, Reymerswael
We spelen op Reymerswael tegen de dames van Cromstrijen.
De fairways zijn prima, de greens helaas nog bepaald niet klaar voor de competitie.
Gelukkig waait het niet op deze open baan.
Na de ochtendronde staan we 5-1 voor. We winnen met 14-4.
Heleen Klijn.
 
 
Dames 2  op 5-4-2011 naar de Batouwe
 
Op 5 april reden wij met onze golfspullen, zomerschoenen en nieuwe witte jacks naar golfclub De Batouwe om daar onze eerste wedstrijd van het seizoen 2011 te spelen.Bij aankomst bleek dat onze zomeruitrusting beter vervangen kon worden door winterlaarzen en bontmutsen ! Het was akelig koud door de baan en de door sommigen inderhaast aangetrokken regenkleding (tegen de kou !) hielp niet erg.
In de ochtendwedstrijd wisten alleen Mieke I en Els hun partij te winnen.Na de broodjes kroket waren ook de middagparijen voor ons niet erg succesvol. Alleen Edith won zodat de eindstand tegen Anderstein resulteerde in een schamele 4-14.Toch hoeven wij hierdoor de moed niet op te geven. Vorig seizoen startten wij met een 18-0 nederlaag maar werden uiteindelijk toch 2e in onze poule.
Dus niet getreurd. Waar wel om getreurd werd was het weer. De dag na deze koude competitie dag was het warm en volop lente. Jammer.
 
Dames 2 op  12-4-2011
 
Zo koud als op 5 april zou het op 12 april niet worden maar ook nu waren de voorspellingen niet goed.Het bleek mee te vallen. In de ochtend trotseerden we nog wel de harde wind, regen en zelfs hagelstenen ! maar in de middag was en bleef het droog. Marieke moest helaas wegens een blessure afzeggen, Edith nam het van haar over.
In de ochtend werden de partijen van Paula en Edith alsmede die van Mieke I en Mieke K gewonnen. Hanny en Els verloren nipt  op de negende met 1 putje van 40 cm. In de middag wonnen Hanny, Els en Mieke K hun singles.De wedstrijd werd met 10-8 van Welderen gewonnen. 
Na een heerlijk visje in het prachtige clubhuis van Anderstein reden we tevreden huiswaarts.
 
Competitie heren senioren 2
 
Na vorige week gastheer te zijn geweest moesten we afgelopen vrijdag 15 april beginnen met de echte competitie op ‘Grevelingenhout’. ‘Kleiburg 2’ was onze tegenstander en we wisten niet goed hoe sterk zij waren. Ze hadden bij ons thuis met 10/8 verloren. Bij aankomst werden we verrast door de aanwezigheid van onze voorzitter Niek Drieënhuizen, die geruime tijd de wedstrijd heeft gevolgd. Maar goed, Wim en Ad bijten de spits af en wonnen met 2/1. Aart en ik moesten als tweede team en ook wij wonnen met 3/2. Kees en Jan verliezen de wedstrijd met 1/2.
 
Na een gezellige lunch startten we met de singles. De eerste single was Wim en hij won met 3/1. Ad en ik waren snel klaar en winnen beide met 5/4. Aart had helaas zijn dag niet en verloor met 1/3. Maar Kees kwam met een winnende 4/3 van de baan af. Jan heeft hard gewerkt maar beëindigde zijn wedstrijd met all square. Dit bracht onze totaal stand op een winst van 13/5.
 
Volgende week moeten we tegen De Hooge Bergsche die al twee keer gewonnen hebben. Geen probleem want wij gaan er weer voor! Hoe het afloopt horen jullie uiteraard volgende week.  
 
Ron van Westerlaak
Captain heren senioren 2
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl