golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 2 mei 2013

Verstuurd op 02-05-2013


Up-date van TC met competitieresultaten  tot en met 30 april 2013.
 
 
Dames dinsdag 1.
Afgelopen week niet gespeeld i.v.m. Koninginnedag. Veilig in de poule na twee gewonnen wedstrijden. Nu 3de plaats.
Dames dinsdag 2.
Afgelopen week ook niet gespeeld i.v.m. Koninginnedag. Nog niet gewonnen. 5de plaats maar kunnen niet degraderen.
 
 
 
Heren 1.
 
Afgelopen zondag 28 april op de Goyer gewonnen van Anderstein met 11-7 na 6-0 uit de foursomes. Nu veilige 3de plaats in de eerste klasse. Op 12 mei spelen op Leeuwenbergh tegen De Goyer.
Heren 2.
Afgelopen zondag gewonnen met 18-0 van Zeegersloot 2. HULDE. 1ste plaats in de poule na drie gewonnen wedstrijden. Op 12 mei spelen tegen Haarlemmermeersche 2 op Zeegersloot.
 
Heren 3.
Afgelopen zondag ruim gewonnen met 13-5 van Haarlemmermeersche 5 waardoor POULEWINNAAR na vier overwinningen.
Automatische promotie terug naar de 4de reserve klasse. 12 mei nog Gastteam. Gefeliciteerd Heren 3.
 
Heren 4.
Afgelopen week ruim gewonnen van Kleiburg 4. Door onverwacht verlies van Rijswijkse reeds POULEWINNAAR na drie overwinningen.
Automatische promotie naar de 4de reserve klasse. 12 mei nog spelen op de Rijswijkse . Gefeliciteerd heren 4.
 
Dames senioren 1.
Afgelopen week op 25 april gewonnen met 10-8 van Hoge Bergsche 1. Aanstaande donderdag 2 mei laatste wedstrijd op Hilversumse Golfbaan tegen De Dommel 2. Nu 3de plaats.
Dames senioren 2.
Afgelopen week 25 april niet gespeeld i.v.m. poule indeling uit-thuis wedstrijden.
 
Heren senioren 1.
Afgelopen week op 26 april op de Wouwse Plantage nipt verloren van Prise d'Eau 1 met 8-10. Nog geen punten na twee wedstrijden. 4de plaats. Aanstaande vrijdag op Toxandria spelen tegen Grevelingenhout die ook nog geen punten hebben. Wordt spannend.
Heren senioren 2.
26 april gespeeld op Almkreek tegen Kurenpolder 1. Nipt verloren met 8-10. Nog geen punten na twee wedstrijden. Aaanstaande vrijdag op Kurenpolder spelen tegen Woeste Kop 2. Nu 4de plaats in de poule.
Heren senioren 3.
Afgelopen week op 26 april verloren van Nieuwegeinse 2 met 3-15. Nog geen punten behaald na twee wedstrijddagen. Laatste plaats in de poule.
 


 
Qualifying Wedstrijden (QW)
 
 
Dat er bij tijd en wijle weer de discussie de kop op steekt over het non-qualifying verklaren van een wedstrijd door een wedstrijdcommissie heeft alles te maken met de complexiteit van het systeem van handicaps bij golf. Daarom nog maar eens in het kort waarom het een wedstrijdcommissie niet is toegestaan een QW non-qualifying te verklaren.
Hoe redelijk, nobel en logisch haar besluit ook mag zijn.
Alle wedstrijden, gespeeld onder qualifying condities, dienen als QW beschouwd te worden. Een wedstrijd die voldoet aan alle QW-eisen, is voor alle deelnemers een QW. Het is dus niet toegestaan iedere speler vooraf zelf te laten beslissen of men de wedstrijd wel of niet mee wil laten tellen voor handicapdoeleinden.
Slecht weer (harde wind, regen) is op zich geen reden een wedstrijd achteraf niet als QW te beschouwen. Daarvoor is de CBA ingevoerd die automatisch aangeeft of scores voor handicapdoeleinden gebruikt kunnen worden of slechts in beperkte mate (Reduction Only).
Als de CBA niet van toepassing is (minder dan 15 personen met een exacte handicap lager dan 26,5) kan extreem slecht weer, welke zowel de baanconditie als de scores sterk negatief beïnvloedt, reden zijn de wedstrijd NON-Counting te verklaren.
 


 
Prowaregolf en de Zuil
 
 
De leden van de Handicapcommissie hebben zich tot nu toe zeer coulant opgesteld met het verwerken van Q-kaarten vanwege de aanloopproblemen met het nieuwe systeem. Nu deze zijn opgelost wordt er een dringend beroep gedaan om in het vervolg een Q-kaart op de juiste wijze te behandelen.
Het komt maar al te vaak voor dat een speler wel zijn kaart registreert maar niet zijn scores invult. Er wordt dan een no-return geregistreerd met als gevolg een verhoging van de handicap.
 
Prowaregolf is er juist voor bedoeld de speler zo veel als mogelijk zelf alle handelingen te laten verrichten en is hem nu ook de mogelijkheid geboden om de scores van kaarten die op een andere baan zijn gespeeld thuis achter de computer te verwerken.
 
Zo er toch problemen worden ondervonden dan volstaat een aantekening daarvan op de kaart en wordt die in de aparte bus voor onverwerkte kaarten gedeponeerd. Zo wordt de commissie veel onnodig zoekwerk uit handen genomen.
 

 
Heren 4 “Kampioen”
 
 
 
Heren 4 is gisteren verassend kampioen geworden op golfbaan “de Hooge Bersche”.
Het team bestaande uit captain Aad, Hugo, Coert , John , Aki, Ken & onze mascotte en caddie “Judith” hebben de afgelopen weken een ongekende prestatie geleverd door 3 overwinningen op rij.
 
De 1ste wedstrijd op “Kleiburg” werd gewonnen met 12-6 tegen de Rijswijkse.
De 2e wedstrijd op “Crom Strijen werd gewonnen tegen de jonge gasten van “de Hooge Bergsche” met 6-0 ochtends (de dubbels) en in de middag de singles met 8-4.
Eindscore 14-4.
Onze dank gaat uit naar onze voorzitter en zijn vrouw die ons kwamen aanmoedigen en ons als eerder (vorig jaar) geluk brachten met hun aanwezigheid.
 
Gisteren waren wij te gast bij "de Hooge Bergsche” (deze club zal zeer binnenkort een nieuwe naam krijgen “de Hoge Rotterdamsche). 
Deze op een vuilnisbelt ontstane baan is weinig vergevingsgezind en dat hebben de meeste van ons ook wel geweten. De captain van de Hooge Bersche had van te voren een belofte gedaan indien iemand zijn handicap zou lopen dit zou resulteren in een gratis diner. Geen enkele persoon heeft dit voor elkaar gekregen. Ofschoon onderling men regelmatig met een par de winst per hole kon bijschrijven waren bogeys en ook dubbele bogeys (hole 10) soms ook voldoende voor de winst. Ofschoon de ochtend winst makkelijk tot stand kwam  tegen de heren van “Kleiburg 6-0 is in de middag door eigen fouten de winst pas vaak op de laatste holes bijgeschreven. Uitslag singles 9-3. Eindscore: 15-3
 
Terwijl we genoten van onze dag-score en van de nodige drankjes en bittergarnituur, kwamen de andere competitie teams langzaam binnen druppelen. Wat schets onze verbazing dat de nummer 2e op de ranglijst “CromStrijen had verloren tegen de Rijswijksche, hetgeen automatisch betekende dat wij ons kampioen mochten noemen. Het heeft even geduurd voor we ons beseften dat dit toch echt waar was en hebben dit kampioenschap met volle glazen aan het diner gevierd. Deze competitie poule getuigt van een geweldige goede sfeer en onderlinge saamhorigheid. Helaas waren we niet goed voorbereid op deze dag en zullen over 2 weken het feest nog eens langzaam overdoen met de nodige champagne en de gebruikelijke traditie van de waterdoop voor onze captain.
 
Het succes van ons team is denk ik te danken aan een goede voorbereiding in de 1ste 3 maanden van het jaar, saamhorigheid, teamgeest en minimale handicap verschillen onderling. We hopen dat we dit ook volgend jaar kunnen continueren.
 
We zijn met een goed en trots gevoel naar huis gereden en zien over 2 weken met plezier de laatste wedstrijd met veel vertrouwen tegemoet.
John Mourik
 

 
Kom naar het Deloitte Ladies Open en steun het goede doel
 
Van 24 tot en met 26 mei wordt op The International bij Amsterdam het Deloitte Ladies Open gespeeld. Deloitte biedt in samenwerking met de NGF aan alle NGF-leden de mogelijkheid om gebruik te maken van een speciale kaartenactie. Als NGF-lid betaalt u niet tien euro, maar slechts vijf euro voor een toegangskaart. U steunt bovendien stichting DON.
De volledige ticketprijs komt ten goede van de strijd tegen diabetes. Stichting DON financiert fundamenteel onderzoek naar genezing van diabetes en ondersteunt wetenschappers bij hun onderzoek naar genezing van deze slopende ziekte.
Het Deloitte Ladies Open is het belangrijkste damesgolftoernooi van Nederland. De complete Europese top doet mee. Nederlandse golfliefhebbers zullen vooral uitkijken naar Christel Boeljon en Dewi-Claire Schreefel. Het toernooi is dé kans om de twee beste golfsters van Nederland live in actie te zien.
Tijdens het Deloitte Ladies Open is meer te beleven dan kijken naar topsport alleen. Nieuw dit jaar is De Golf Academie. Alle toernooidagen zijn vier PGA Holland professionals aanwezig die u helpen bij de verbetering van uw swing, chippen, pitchen en bunkerslag. Ook is het mogelijk u putting-stroke te oefenen op een grote green en kunt u meedoen aan een putt-wedstrijd ten bate van stichting DON. Deelname aan de De Golf Academie is gratis en voor golfers van alle leeftijden en alle niveaus.
Het Deloitte Ladies Open is een evenement waar je als golfliefhebber bij moet zijn. Bestel daarom vóór 19 mei uw entreekaart voor het Deloitte Ladies Open. Dan betaalt u slechts vijf euro en steunt u automatisch stichting DON en de strijd tegen diabetes.
Kijk voor meer informatie en voor het bestellen van kaarten op www.deloitteladiesopen.nl. Volg het toernooi ook via twitter.com/DeloitteGolf en facebook.com/deloitteladiesopen

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl