golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 2 mei 2012

Verstuurd op 02-05-2012
 
Excuses
 
Langs deze weg wil ik U mijn welgemeende excuses aanbieden over de bediening en de organisatie ervan op Koninginnedag. Ik heb dit totaal verkeerd ingeschat, maar zal er aan werken dat dit in het vervolg niet meer voor zal kunnen komen.
Met vriendelijke groet,
Henk Kuijsters
 
Verslagje van de competitie dinsdagdames 2
 
Vorige week dinsdag, 17 april waren we gastvrouw en al was het heel slecht weer is het toch een gezellige dag geworden en gingen onze gasten met een goed en voldaan gevoel naar huis. Afgelopen dinsdag, 24 april, moesten we spelen op de ‘Nieuwe Geinse’, een 9-holes baan. Helaas zonder Anita, die wegens een gemeen virus, verstek moest laten gaan. Ik ben voor haar ingevallen.
De weersverwachting was vreselijk, hagel-/regen- en onweersbuien werden voorspeld. Maar dat viel ontzettend mee, we hebben helemaal geen regen of andere ellende gehad en konden gewoon, met af en toe zon, lekker spelen.
En dat hebben we gedaan, we hebben alle doubles gewonnen en Irma en Erica wonnen ook nog de singles, dus de stand; 10-8, hoera!
Volgende week, de laatste competitiedag spelen op ‘de Dorpswaard’ ook een 9-holes baan tegen de Rijswijkse, dus; wordt vervolgd!
Trudy de Ruijter,
Captain, dinsdagdames 2
 
De doorstart op de Kurenpolder van dinsdagdames 1
 
Dinsdag 24 april vertrokken we naar de Kurenpolder. Eerst nog het weerbericht luisteren om 7.00 uur in de ochtend. Dat voorspelde niet veel goeds, regen, wind, hagel en onweer. Nog vlug een extra tas met kleding ingepakt om minstens in de middag met een droge outfit de baan in te gaan.
De vorige wedstrijden hadden we gewonnen, dus de spanning liep inmiddels wel op. Onze voorzitter kwam ons aanmoedigen en enthousiasmeren, dat hadden we nodig en waren we erg blij mee. Doordat we de vorige 2 dinsdagen gewonnen hadden, kregen we de neiging om met de neus in de wind te gaan lopen.
De dubbels verliepen moeizaam, het is dan ook geen gemakkelijke baan. We haalden opgelucht adem, toen bleek dat we met 4-2 winst uit de dubbels kwamen. Het weer werd steeds beter en in plaats van met regenkleding aan te lopen, ging de regenkleding voorzichtig in de golftas.
De zenuwen werden we steeds meer de baas en de singles gingen steeds beter lopen.
We kwamen met 10-2 winst uit de singles waardoor de eindstand 14-4 werd voor Merwelanden.
Meiden, wat ben ik weer trots op jullie. Onder het genot van een heerlijke witte wijn (dat hadden we dik verdiend), hebben we de analyse gemaakt voor de laatste wedstrijd dag.
Volgende week spelen we tegen Houtrak, ook zij hebben nog geen wedstrijd verloren en volgen ons op de voet. Het zal zeker weer een spannende wedstrijd worden en wie de zenuwen het meest in bedwang heeft en houdt gaat met de overwinning naar huis.
Namens dinsdag dames 1
Ans de Haan
 
Dames senioren dubbel negen
 
Na 5 weken competitie is er weer een eind aangekomen. Een competitie, die voor ons is geeindigd op een derde plaats
Tot de laatste competitie dag was alles nog mogelijk, we hadden nog kans om poulewinnaar te worden. Het resultaat werd echter een 3e plaats. Al stelt een negenhole's competitie bij velen mensen niets voor, we vechten wel voor de punten.
 
Afgelopen donderdag was onze laatste wedstrijd. Met Atty Daleman reed ik naar Rijk van Nijmegen en op de terugreis hebben we met veel plezier teruggekeken we hebben zitten lachen om dingen die er waren voorgevallen in de afgelopen 5 weken.
Vrijdagmorgen moest Atty naar het ziekenhuis, zij moest gekathetiriseerd worden omdat zij last had van kortademigheid.
In de loop van de ochtend mailde ze dat er niets was gevonden, alles was goed en mocht om 14.00uur weer naar huis.
 
Zondagmiddag kreeg ik een telefoontje met het bericht dat Atty was overleden iets wat niet is te bevatten.
Blij ben ik dat Atty 2 jaar in ons team heeft gespeeld en dat ze daar echt van genoten heeft.
Ik blijf Atty altijd herinneren als een vriendin, bridgemaatje en teamgenoot die overal haar energie voor 100% instak.
Anne Marie van Helden   (capt. sen dubbel negen)
 
 
 
Heren senioren 1 poulwinnaar met automatische promotie naar de 2de klasse.
op de foto van links naar rechts:
Ad vd Leeden, Cock van As sr.,Gert Soetendal, Piet Metselaar, Dick van Chastelet en Hans Plaat.
op de foto ontbreekt captain John van der Linden.
 
Senioren Heren 1 Kampioen!!!!!!
En hoe, dat zal ik u vertellen.
 
Het zou er om spannen wie er in de poule bij de Senioren Heren 1 kampioen zou gaan worden. In eerste instantie leek het er op dat de strijd zou gaan tussen Princenbosch en de Merwelanden. Echter stoomde de Nieuwegeinse met een niet verwachtte overwinning op Princenbosch door naar een gedeelde eerste plaats in de poule samen met de Merwelanden.
 
Dus we waren gewaarschuwd voor de laatste wedstrijd tegen de Nieuwegeinse. Wel spannend natuurlijk en dat hoort ook zo. Na overleg en mailverkeer over en weer werd er besloten om dan toch maar voor te gaan spelen op Reymerswael. Piet, Cock, Hans, Ad en ondergetekende (John was er niet de laatste speeldag en Gert, die arme jongen, moest gewoon werken) gingen op woensdag voorspelen. Onderweg werden we al niet vrolijk van het weer maar op Reymerswael konden we amper onze portierdeuren openkrijgen van de storm. Maar niet kapot te krijgen zijn we toch de baan in gegaan.
Ik zou aantekeningen maken voor Gert (nog steeds hard aan het werk) maar vanwege de regen en de storm was dit niet mogelijk. Wat kan het daar spoken zeg. Maar goed, als stoere mannen hebben we de ronde afgemaakt, bijzonderheden opgeslagen en tijdens een lekker bakkie koffie, alles nog eens doorgenomen voor de opstelling van vrijdag. We waren er helemaal uit.
 
Woensdagnacht werd ik opgeschrikt door een acute jichtaanval en een zwaar opgezette enkel. Het was voor mij niet mogelijk om te staan, laat staan te golfen. Balen, balen en nog eens balen. Uiteindelijk toch naar de huisarts gestrompeld die mijn vermoeden bevestigde. Absolute rust zei zij vriendelijk. Dat kan niet schreeuwde ik wanhopig. Morgen kunnen we kampioen worden en ik kan de jongens toch niet in de steek laten. Ik zal er een paar zware pillen bij geven, maar die mag je niet langer dan vier dagen slikken zei ze nog. Ik dacht, nou dat wordt wat. Weer naar huis gestrompeld en de mannen geïnformeerd over mijn gezondheid. Ook zij balen en alvast een reserve opgeroepen om stand-by te blijven (nog bedankt , Ad Groenendijk). De avond voor de grote dag kon ik nog steeds niet op mijn voet staan en het team gemaild dat ik er alles aan zou doen om alsnog te kunnen spelen. Wat was ik blij dat ik vrijdagmorgen wakker werd (zowiezo wel leuk) en op mijn voet kon staan. Ik maakte Janny direct wakker en vol blijdschap schreeuwde ik dat ik weer kon lopen. Waarop Janny mij vroeg of mijn fiets gestolen was. Alle gekheid op een stokje, we konden als compleet team de baan in.
 
Gesteund door de sms-jes van onze captain John (vanuit een zonnig Spanje) en onze voorzitter Niek , vrijdagmorgen naar Reymerswael getogen en onder het bekende bakje koffie met koek elkaar moed ingesproken. Om 11.00 uur was het dan zo ver. Gert en Dick mochten de spits afbijten, gevolgd door Piet en Hans met als derde partij Ad (onze nieuwkomer) en Cock. Gelukkig bleef het droog tijdens de dubbels en ondanks het windje tegen, stonden we na de dubbels met 6-0 voor. Het oefenrondje had ons dus toch goed gedaan. Rond de klok van twee uur beet Dick de spits af gevolgd door de rest. Tijdens de ronde elkaar op de hoogte gehouden door één of enkele vingers omhoog (gelukkig) te steken. We stonden er goed voor na 9 holes. Bijna allemaal up. Inmiddels waren, namens het bestuur, Ger en Heleen Klijn ons aan komen moedigen hetgeen door ons zeer op prijs werd gesteld. Op de 16e beslisten Gert en Dick hun partij, hetgeen betekende dat we dus poulewinnaar waren. Vervolgens volgde de rest en werd de eindstand 17-1 voor de Merwelanden, kampioenwaardig dus.
We werden in het clubhuis door alle overige pouleteams van harte gefeliciteerd en ontvingen van Ger en Heleen de felicitaties met een fles champagne voor alle teamleden. Erg attent en fijn dat het bestuur op deze wijze aandacht schenkt aan de kampioenen. Nogmaals bedankt.
 
We kunnen terug kijken op een gezellige en sportieve competitie. We hebben weer leuke mensen mogen ontmoeten, gezellig met elkaar gegeten en dit alles met een kampioenschap af mogen sluiten.
Jongens bedankt voor jullie inzet en trainingsinspanningen en ik hoop jullie allemaal terug te zien in de competitie 2013, maar dan in de 2e klasse.
Namens Senioren Heren 1,
Dick van Chastelet
Plv. captain
           
Dames 1 op zondag
 
Oei, wat waren de weersverwachtingen slecht! Maar vol goede moed gingen we (erg vroeg) richting de prachtige baan Toxandria om onze derde competitiewedstrijd te spelen. Helaas is Roeli geblesseerd, maar gelukkig konden wij weer een beroep doen op Monique Hak. Eerst de golfschoenen uit, en dan naar boven voor een kop koffie en cake, daarna niet vergeten de golfschoenen weer aan te trekken (Josee) en naar hole 1 voor de foursomes. Monique en Josee speelden de 1e foursome, tegen 2 zeer vaste speelsters van de Capelse. Alles recht en in de fairway, en stonden binnen de kortste keren 3 down. Gelukkig hebben we het tij nog kunnen keren, en hebben we de 1e dubbel gewonnen. Ook de rest van de partijen stond na enige tijd op verlies, maar alle foursomes kwamen met de winst binnen.... 6-0 voorsprong de middag in!
Inmiddels waren ook alle supporters weer present, en het was een drukte van belang in de baan (95% Merwelanders, hoe leuk is dat!). Het weer zat alles mee, en er begon zelfs een waterig zonnetje door te komen. Denise won haar partij, Monique en Josee verloren. Dus de tussenstand was 8-4, dat kon nog alle kanten op. Lisa wist haar partij gelukkig ook te winnen, Judith net niet, maar Aniek pakte op de laatste hole ook de winstpunten. De einduitslag is 12-6 voor de Merwelanden!
Nog steeds bovenaan in de poule, en volgende week op de Gulbergen in Mierlo. De georganiseerde chaos (ook wel het bij elkaar geraapte zooitje genoemd) van Dames 1 maakt kans op het kampioenschap...wie had dat gedacht?
 
Bedankt Gerard, Heleen, Ger, Atie, Cees, Eveline, Kim, Christian, Frans, Regina, vader en moeder van Baaren en Leo voor de support, en natuurlijk de caddies Cees, Ed en Reinier. 
Met vriendelijke groet,
Josee Meiners
Captain van Dames 1
 
Dames senioren 1, Leeuwenbergh, donderdag 26 april 2012
 
We spelen tegen de Rijswijkse dames. Wanneer een van ons met hele grote cijfers wint zijn we poulwinnaar en anders de dames van Leeuwenbergh.
Wij moeten helaas Paula missen die een polsblessure heeft en in het gips zit. Gelukkig is Marianne van Dijk bereid ons te helpen.
We verliezen nipt van Rijswijk met 8-10 en worden 4de in de poule door de uitslag van de andere twee teams en ondanks de steun van onze supporters.
Prima gedaan team voor het eerste jaar in de 3de klasse.
De slotavond is hillarisch met de liedjes die gemaakt zijn door Grevelingenhout en Oude Maas.
Prima afsluiting van de competitie 2012.
Heleen Klijn/captain Dames Senioren 1.
 

 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl