golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 18 april 2012

Verstuurd op 18-04-2012

Out of bounds hole 12.

In de baan zie je soms situaties  waarover discussies ontstaan. Out of bounds aan de rechterzijde van hole 12 is zo'n situatie en dan kan het geen kwaad om een uitleg van referee Jan van der Vlies nog eens onder de aandacht te brengen.

Aan de rechterzijde van hole 12 bevinden zich witte paaltjes die aangeven dat rechts daarvan het terrein “buiten de baan” (O.O.B.) ligt voor hole 12.Dit geeft nogal eens aanleiding tot discussies of een bal die na afslag op hole 12 en op hole 14 terecht komt, nu wel of niet O.O.B. ligt.
Nu is deze discussie begrijpelijk want de bal ligt enerzijds “in bounds” op hole 14 en anderzijds is de bal wel de O.O.B. grens van 12 gepasseerd.
 
Hoe is deze situatie ontstaan?
Een aantal jaren geleden stonden er op hole 14 aan de andere kant van de sloot, links van de hole, witte palen die dus aangaven dat daarachter het terrein “out of bounds” was.
Er was dus een strook terrein tussen hole 12 en hole 14 dat duidelijk gedefinieerd was als “out of bounds”
Door het weghalen van de witte palen op hole 14 is enerzijds de laterale waterhindernis uitgebreid in bijna onbeperkte mate en anderzijds het “out of bounds” van hole 12 ook uitgebreid in bijna onbeperkte mate en kan een bal , afgeslagen op hole 12 en terecht komend op hole 14 niet “in bounds” liggen.
Conclusie : een bal geslagen op hole 12 en terecht komend buiten de “out of bounds” grens, is ten alle tijden een verloren bal en Regel 27 dient toegepast te worden met “stroke and distance”
 
 
Dames senioren 1
Grevelingenhout, 12 april 2012
Dames senioren 1 speelt tegen de dames van Leeuwenbergh senioren 1 die de 2 eerste wedstrijden gewonnen hadden.
Op naar het poulewinnaarschap..dachten zij.
Wij verliezen zoals gevreesd 2 van de 3 partijen 4BBB en halven er eentje. 1-5 Achter bij de lunch.
Wat er in de broodjes en of kroket heeft gezeten weet ik niet maar het stimuleerde ons wel ons beste spel te laten zien.
Slechts 1 partij verloren en 4 gewonnen. We wachten met spanning op Paula die als laatste nog spelende flight op de green van hole 18 aankomt.
Tot vreugde van ook de andere teams halft Paula haar wedstrijd en winnen we met 10-8.
Nu is alles weer open en doen 4 van de 5 teams weer mee voor het poulewinnaarschap.
Wij ook.
Wordt vervolgd.
Heeft het in Dordt op donderdag ook gehageld? Bij ons wel! Zomersport toch dat golf!!
Heleen Klijn/ captain ds1
 
Verslag competitie 2012 Heren Senioren 1.
 
Na drie speeldagen hebben we een goede indruk hoe het met onze kansen is om kampioen te worden in deze competitie .
Die zijn levensgroot aanwezig omdat we tot nu toe alles gewonnen hebben.
De eerste wedstrijd die gespeeld werd op de 9 holes baan van Nieuwegein speelden we tegen Zoetermeer. We wonnen met 13-5 en de andere wedstrijd tussen Reymerswael en Prinsenbosch werd door de laatste dik gewonnen met 16-2
In onze poule spelen Prinsenbosch dat vorig jaar gedegradeerd is en 2 gepromoveerde teams te weten Reymerswael en Zoetermeer.
De tweede vrijdag werden we door Prinsenbosch ontvangen op hun 27 holes baan.
We speelden die dag tegen Reymerswael . Na de ochtendsessie stonden we met 6-0 voor.
S,middags werd alleen door Piet verloren en speelde John gelijk. Dus eindstand 15-3
Ad van der Leede die sinds dit jaar ons team is komen versterken speelde voor het eerst mee omdat Cock last van zijn rug had. Hij speelde een gedegen partij.
Nieuwegein kwam voor het eerst in het strijdperk tegen Zoetermeer en won met 10-8.
Afgelopen vrijdag waren we te gast bij “ De Zoetermeerse “ en was Prinsenbosch die vooraf door ons als sterkste was ingeschat onze tegenstander.
We moesten in ieder geval niet weer  onze tegenstander onderschatten zoals wel eens eerder gebeurt is.
Na de fourball,s stonden we met 4-2 voor . Piet en Ad verloren hun partij na bijna 3 uur nipt. Als ik zo,n trage tegenstander gehad zou hebben was ik er allang klaar mee geweest.
De middag beloofde dus in de singles spannend te worden.
De tegenstander van Dick had in vergelijking met de ochtend ineens een fantastische middag.
Dick verloor dus onverwacht. Gert zijn partij was spannend maar op de cruciale momenten vlamde hij. Dus winst op hole 16.
Hans zijn tegenstander zag het na 9 holes al niet meer zitten en gaf op. Dus op dat moment 8-4 met nog 3 partijen in de baan.
Piet had inmiddels verloren dus veel hing af van de partij van John en Ad.
John stond of 1 up of square maar het ging erg gelijk op .
De laatste hole moest de beslissing brengen . Na een matige drive maar een goede tweede slag moest de tegenstander zijn tweede shot doen. Hij sloeg net te kort in de bunker en verspeelde daar 2 slagen mee dus winst op de laatste voor John en de zege was een feit.
Daarna met 3 buggy,s op zoek naar Ad die tegen “Mister slowly “ aan het spelen was.
Inmiddels al 4 uur en 45 min in de baan. Maar op de 17 e hole had Ad een aantal perfecte slagen zodat hij op deze par 5 met drie op de green lag voor de Birdie.
Zijn tegenstander maakte een 6 en Ad miste net de birdie maar winst 2/1
Uiteindelijk werd het dus 12-6
De andere wedstrijd werd weer door Nieuwegein gewonnen met 10-8
Volgende week zijn wij gastheer en dan kunnen we ons op maken voor de laatste wedstrijd tegen Nieuwegein.
Tot zover onze competitieresultaten 
De Captain John van der Linden
 
 
He he…. Terwijl alle golfers om ons heen al helemaal in hun competitie-element waren, mocht Dames 1 op zondag 15 april eindelijk de (zeer frisse) wei in. Op GC&CC Capelle hebben we gespeeld tegen Cromstrijen. ’s Morgens mochten Monique en ik als eerste de baan in, maar verloren de partij helaas. Denise en Roeli hebben er een sterke half uit gesleept, en Judith en Lisa hebben hun partij glansrijk gewonnen. Dus 3-3 na de foursomes. Maar toen…… Na een snelle lunch verzamelden zich alle Merwelanden supporters en caddies om ons door de middag heen te helpen. En dat heeft geholpen! Alle singles hebben we gewonnen! Monique was wel erg snel klaar, 8 up en nog 7 holes te spelen. Wat een geweldig slot van een spannende eerste competitie dag, de einduitslag is 15-3. Volgende week op Cromstrijen tegen de Gulbergen.
Alle supporters en caddies nogmaals bedankt!
Met vriendelijke groet,
Josee Meiners
(de apetrotse captain van Dames 1)
 
Verslagje van de competitie dinsdagdames 2
 
Ik zal beginnen met ons team voor te stellen welke bestaat uit 8 personen, nl. Anita Bosman, Anja Goedhart, Erica ter Haar, Trudy de Ruijter (captain), Irma Siegers, Ada Tijssen, Rubina Vogel en Marianne van der Vossen, waaronder geen reserves. Iedereen speelt een keer niet zodat we allemaal aan bod komen.
De eerste keer, op dinsdag 3 april, speelden we tegen ‘de Hooge Bergsche’, een pittige baan waar, buiten je spel ook je conditie behoorlijk wordt getest. Het was, ondanks een slechte voorspelling, prachtig weer.
Vol goede moed gingen we aan de slag, maar helaas, we haalden maar, ondanks onze inspanningen, 4 punten binnen. Alleen Irma won de single en samen met Anja de dubbel. Maar ja, daarom niet getreurd. We hebben een fantastische dag gehad en hebben volop genoten.
 
Afgelopen dinsdag, 10 april, speelden we op ‘de Rijswijkse’. Ook toen waren de weersomstandigheden prima, maar het hielp niet om scores binnen te halen. Er was gewoon niet van te winnen, ondanks ons geknok. Irma verloor haar single op de laatste hole, maar dat leverde dus ook geen punten op. Uitslag 0 punten voor de Merwelanden. Dit was wel even slikken want we spelen natuurlijk allemaal om te winnen.
 
We hebben nog 2 kansen om punten binnen te halen, we spelen op 24 april op ‘de Nieuwegeinse’ en 1 mei op ‘de Dorpswaard’. Aanstaande dinsdag zijn we gastvrouw.
Ondanks de slechte resultaten tot nu toe, zijn we nog steeds super gemotiveerd en genieten van iedere speeldag en ook daar gaat het om.
Trudy de Ruijter,
Captain competitie dinsdagdames 2
 
Verslag senioren heren 2
 
Afgelopen vrijdag speelden we op  ‘De Haar’, onze tweede competitiedag. Het begon niet zoals ik had gehoopt. In het begin van de week belde Piet van Putten op met de mededeling dat hij vrijdag naar een begrafenis moest en daarom natuurlijk niet kon spelen.
 
Maar goed, Cees Stavast was bereid voor hem in te vallen, dus ik dacht, opgelost. Maar donderdagavond belde Cees Verduijn op dat zijn vrouw Mary opgenomen was in het ziekenhuis, dus hij kon ook niet spelen op vrijdag. De hele donderdagavond heb ik, in samenwerking met mijn teamleden, gebeld naar iedereen die in aanmerking komt om in ons team te spelen, niemand kon echter op deze korte termijn. Plotseling dachten we aan Jaap Schalekamp maar die had vier maanden niet gespeeld. Gelukkig was hij bereid toch te komen zodat ons team compleet was.
 
Na een gezellige ontvangst de volgende ochtend , winnen Ad en ik de double met 3/2. Jaap en Cees halven en Jan en Aart verliezen helaas op de laatste hole dus 3-3. Nog niets aan de hand.
Maar ja, ’s middags worden de singles verloren door Ad, Ron, Cees en Jaap. Jan wint op de 18e en Aart halft zijn partij, dus einduitslag van deze dag 6/12.
We hopen dat Mary snel weer de oude wordt en ook op een beter resultaat volgende week vrijdag.  
Met vriendelijke groet,
Ron van Westerlaak,
Captain senioren heren 2
 
14-7 winst voor Heren 2
 
De 2e speeldag voor Heren 2 was wederom een lange dag……
Iedereen zo rond 06.00 zijn bed uit om een kleine 100 km te rijden richting Purmerend. Uiteraard is Heren 2 zoals afgesproken om 08.00 uur aanwezig om de eerste koffie met appelgebak naar binnen te werken.
Het is koud, regen op komst en de wind al duidelijk aanwezig op deze verschrikkelijk mooie golfbaan……….we nemen het op tegen Spaarnwoude 2.
Snel de baan maar in met op kop het altijd sterke koppel Rik & Leon welke uiteraard weer de 1e 2 punten pakken. Helaas liep de 2e foursome (Cock & Kevin) wat minder en verliezen deze op de 18e hole.
De laatste foursome is voor Diederik & de zogenaamde Captain. Terwijl dit koppel lekker staat te chippen, komt de tegenstander even vertellen dat hij samen met zijn maat nog nooit heeft verloren……eens moet de eerste keer zijn was het antwoord van de 3e foursome!
Aangekomen op de 1e tee (ca. 247 meter par 4, links en recht water, wat bunkers en voor de green eveneens water) is dat een niet te makkelijk 1e shot toch?! Klopt! De Captain slaat een geweldig ijzer 5 van de tee, rechter kan niet, geen last van de wind alleen een beetje jammer dat Diederik zijn 2e shot naar de green nog ruim 180 meter naar de green was…….
Gelukkig was dit niet de trend voor de laatste foursome en hebben deze pot gelukkig met winst kunnen volbrengen! Met een tussenstand van 4-2 aan de lunch.
 
Wat betreft de singles hebben we wat kunnen wisselen, met Rik als 1e single.
Over de uitslag kunnen we kort zijn, mooie overwinning van Rik, Kevin en Cock, prima half van Leon en helaas geen punten uit de 4e en 6e single.
Maar goed we winnen of verliezen als team en in dit geval hebben we de winst weer op zak, een mooie 11-7 winst
Volgende week spelen we op Noordwijk tegen de Kennemer.
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl