golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 16 mei 2012

Verstuurd op 16-05-2012
 
 
In deze Nieuwsbrief:
Maandbeker Mei,
GC De Merwelanden ...wij zoeken....
Implementatie 9-stappenplan
ABCD-wedstrijd 13 mei en
Nieuwe tabellen voor 9 holes.
 
 
Maandbeker Mei
 
De TC heeft besloten de maandbeker wedstrijd van 20 mei a.s. niet mee te laten tellen voor de Order of Merit en ook niet te laten tellen voor de stand van de maandbeker.
Dit i.v.m. de promotie wedstrijden van heren 1 en heren 2.
 
 
GC De Merwelanden……….Wij zoeken……..
 
Leden , die als supporter onze golfers van Heren 1 en Heren 2 willen steunen.
Heren 1 hopen U op zondag 20 mei a.s. te mogen treffen op de golfbaan van Crossmoor in Weert. Zij spelen daar een promotie / degradatie- wedstrijd tegen Wouwse Plantage 1.
Wij wensen onze Heren 1 veel succes deze dag, en hopen of rekenen eigenlijk op uw steun. Laat een ieder zien, dat wij Merwelanders er zijn. U heeft ongetwijfeld wel een Merwelanden outfit voor deze belangrijke dag !!  
Heren 2, met in hun midden de onvolprezen Ben Kraa ( vorige week niet genoemd als Heren 2 speler in de Nieuwsbrief ),moeten zondag 20 mei a.s. naar Wijde Wormer.
Zij nemen het op tegen Prise D’Eau 3, bij winst zullen onze Heren 2 promoveren. Dus Heren 2 ook jullie alle sukses gewenst.
Wanneer U niet naar Weert wilt, maar er op zondag wel op uit wilt, steun dan onze Heren 2 op de golfbaan van De Zaanse in Wijde Wormer.
Wij hopen veel rode Merwelanden truien op de Zaanse te mogen begroeten.
 
 
De implementatie van het 9 Stappenplan.
 
Dit nieuwe 9 Stappenplan ontwikkelt door de NGF in samenwerking met de PGA Holland heeft bij de aanvang van het leren golfen, meteen het ontwikkelen en het vergroten van de succesbeleving en het speelplezier voorop staan.
De golfbaanexploitant, in Dordrecht, Crayestein heeft nu de mogelijkheid om op advies van de golf pro een Golfbaanpermissie aan te bieden, in de vorm van een NGF kaart. Dankzij dit stappenplan kan de beginnende golfer met een juiste begeleiding naar zijn eerste handicap worden geholpen.
Voor de GC De Merwelanden, in het bijzonder voor de Handicap & Regelcommissie, betekent dit dat haar taken in de begeleiding naar een baanpermissie en het GVB examen substantieel zijn afgenomen. De door de NGF aangehouden tijdsplanning is ook voor onze club leidend.
 
Wij willen U erop wijzen dat het door de NGF ontwikkelde ondersteunende lespakket in onze golfshop verkrijgbaar is. De verantwoordelijkheid voor de gang naar het nieuwe GVB ligt vanaf nu bij Crayestein en de ons bekende golfpro’s.
 
De aanmeldingen voor het huidige GVB examen, behoudens de vaardigheidstest worden tot 1 juli nog gewoon afgenomen, en in het Registratiesysteem vermeld en afgetekend. De nieuwe golfer heeft per direct dan handicap 54.
 
Alle informatie hieromtrent is te vinden in de nieuwe NGF documentatie “Welkom in Golf” en het 9 Stappenplan, en verkrijgbaar in onze golfshop.
Vanaf 15 mei is de registratie Golfbaanpermissie mogelijk.
Vanaf 1 juli a.s. is Clubhandicap 54 mogelijk.
Mocht U familieleden, vrienden dan wel kennissen, hebben die willen starten met golfen, dan heeft U en idee wat er momenteel gaande is.
Namens GC De Merwelanden,
Onno Krips.
 
 
ABCD Stableford wedstrijd zondag 13 mei
 
Ondanks dat het Moederdag was en de inschrijvingen niet storm liepen hadden we toch
36 enthousiastelingen die een balletje wilden slaan. De kou van de nachtvorst, ja zeker in de nacht van 12 op 13 mei heeft het gevroren!!, was ’s ochtends nog goed te voelen maar het zonnetje maakte heel veel goed. De omstandigheden waren zeer gunstig om eens een goede score neer te zetten.  Bij de één lukte dit wel en bij de ander niet. Door dit laatste werd de CBA op -2 vastgesteld.
De nummers 4 t/m 9 eindigden allemaal met 32 punten.
Aangezien er al wat mensen weg waren werden de prijzen als volgt uitgedeeld.
Pim Breet – 32 punten – 4e prijs
Hanny Stoffer – 32 punten – 3e prijs
John Udo – 34 punten – 2e prijs
Monique Davis – 35 punten – 1e prijs.
 
Via Ton Lenoir waren er nog 3 chocoladeprijzen van Ricardo’s chocolaterie voor de “beste moeders” te verdelen.
Monique Davis, Marianne Vriethoff en Sylvia Kuiters waren de gelukkigen die dit oederdaggeschenkje in ontvangst mochten nemen.
De ABCD-commissie,
Marianne van der Vossen en Erica ter Haar
 
 
 
Aangepaste tabellen.
 
Vanaf 1 juli zal het GVB-examen bestaan uit een golfregelexamen en het spelen van 9 holes vanaf Exact Clubhandicap 54. De NGF heeft hiervoor de Playing Handicap Tabellen vastgesteld.
 
Waarom nieuwe 9-holes tabellen?
Het 9-stappenplan en het GVB nieuwe stijl maken het mogelijk dat spelers nu al kunnen starten bij een EGA Clubhandicap van 54 (= GVB). De bestaande tabellen voor 9 holes voorzien niet in deze mogelijkheid en eindigen bij Exact Clubhandicap 45. U ontvangt daarom van ons nieuwe tabellen die lopen tot Exact Clubhandicap 54.
 
Voor wie zijn tabellen bestemd?
Vanaf 1 april 2012
Deze tabellen kunnen worden gebruikt door:
a.  spelers die al in het bezit zijn van het GVB (= Clubhandicap 54) en hun Clubhandicap willen verlagen;
b.  spelers die vanaf 1 april het GVB (EGA Clubhandicap 54) hebben behaald voor het verlagen van hun Clubhandicap van 54 of lager.
Spelers kunnen in deze tabel bij hun Exact Clubhandicap 54 of lager hun juiste Playing Clubhandicap vinden.
 
Vanaf 1 juli 2012
Spelers die EGA Clubhandicap 54 (GVB), het GVB in haar nieuwe vorm, willen behalen. Zij doen hiervoor het golfregelexamen en kunnen een Qualifying Kaart uitgaande van Clubhandicap 54 over 9 of 18 holes inleveren.
 
De huidige 9-holes tabellen worden vervangen door de nieuwe 9-holes tabellen, zodat spelers voor een ronde over 9 holes hun juiste handicap tot en met Exact Clubhandicap 54 op de tabel kunnen vinden.

Hoe wordt een Exact Clubhandicap 54 of lager over 18 holes bepaald?
Een speler die zijn Clubhandicap van 54 of lager wil verlagen met een ronde over 18 holes, die kan bij zijn Clubhandicap van 54 in de 18-holes tabel de Clubhandicap Differential (clubh diff) optellen. Bijvoorbeeld van de oranje tee dames is de Clubhandicap Differential +2. De speler met Exact Clubhandicap 54 ontvangt dan 54 +2 = 56 slagen voor zijn ronde over 18 holes.
Per december zult u de nieuwe tabellen met rating voor dames en heren voor alle kleuren tees(behalve wit voor dames) ontvangen, waarin de tabel over 18 holes ook tot handicap 54 zal lopen.
 
 
 
 

 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl