golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 13 april 2011

Verstuurd op 13-04-2011

De competitie is voor alle teams met uitzondering van de jeugd begonnen. Hieronder de verslagen van een viertal teams. Van de overige teams is echter geen verslag of wetenswaardigheden ontvangen. Jammer want ook hun verrichtingen willen we graag volgen en aan de Nieuwsbrieflezers kenbaar maken.

Dames 1 in de gevarenzone
 
Afgelopen zaterdag speelden onze dames tegen de Kennemer op de baan van de Wouwse Plantage. Het had een tamelijk makkelijke overwinning moeten worden. De hcp.`s lagen meer of minder gelijk. Iedereen stond op scherp. Toch ging het mis. Speelden dan toch de zenuwen hun parten?
Tijdens de foursomes liep het eigenlijk al niet lekker. Tiny met Lisa als invalster wonnen nog tamelijk gemakkelijk hun foursome. Kim en Denise sleepten op de 18e hole er nog 1 punt uit. Regina en Valerie verloren helaas op hole 17 met 3 / 1 .
 
Tussenstand 3 – 3. Nog niets aan de hand zou je denken.
 
`s Middags ging het al gauw mis bij de singles van Kim en Lisa. Dan blijven er nog 4 singles over om de wedstrijd te winnen. Regina en Tiny deden het prima. Beiden werden wel geconfronteerd met het feit dat hun tegenstanders geen regelkennis hadden bij waterhindernissen. Er is op de Kennemer dan ook niet veel water.
Regina en Tiny wonnen met overmacht, resp. 6 / 5 en 4 / 3.
Valerie en Denise hielden het nog lang vol, maar moesten op resp. hole 16 en 17 zich neerleggen bij hun nederlaag.
Het korte werk rondom en op de green blijft het probleem.
 
Het team staat nu op de 6e plaats, dit betekent het spelen van een degradatiewedstrijd.
 
Zaterdag a.s. speelt het team tegen de Wouwse Plantage op de baan van Prise d`Eau.
Dit team heeft ook nog geen wedstrijd gewonnen. Uit 2 wedstrijden werden slecht 2 punten gescoord. Ons team haalde 20 punten uit 3 wedstrijden. Het team dat laatste wordt degradeert automatisch.
 
Vol aandacht voor het spel en de familie Fonhof "in de maat" door de baan.

 

Hagero Heren 1 de Merwelanden
 
Afgelopen zaterdag 9 april is de 3e competitiewedstrijd gespeeld op de Utrechtse Golf Club de Pan. Het Heren 1 team van de Merwelanden, gesponsord door Hagero en s’ochtends perfect op tijd op de golfclub door Verkeersschool Wierks, stond aan het begin van een wedstrijd waarop de Dortenaren zich al weken verheugden. Deze wedstrijd werd gespeeld tegen het Heren 1 van Broekpolder, de poulewinnaar van het vorige seizoen. De op papier zeer sterke tegenstanders hadden geen wijzigingen in hun selectie doorgevoerd, wat vorige week bij de Koninklijke Haagsche wel het geval was, dit doelend op de underdog positie van de Dordtenaren.
 
S’ochtends was al duidelijk dat de ochtendpartijen moesten worden veranderd omdat de Dordtenaren één speler misten, namelijk Harry van der Laan. Zijn plaats werd opgevangen door Leon Moor, een zeer verdienstelijke speler van Sani-Dump Heren 2 en die ook al meerdere jaren in Heren 1 gespeeld heeft. De ochtendpartijen werden uitmuntend gewonnen tegen deze uitstekend spelende tegenstanders. Tussenstand na de ochtend: 4-2 voor de Dordtenaren.
 
S’middags mochten de Dordtenaren na een goede lunch weer aantreden tegen de 6 heren van Broekpolder waarvan er 2 spelers in de selectie van de NGF Oranje Heren spelen. Onder toeziend oog van onze voorzitter en vele andere bekende Dordtenaren werden helaas 4 van de 6 middagpartijen verloren, 2x op de 17e hole, 1x op de 15e hole en 1x op de 14e hole. Tussenstand inmiddels 10-4 voor de heren van Broekpolder. Gelukkig hebben 2 Dordtenaren hun middagpartijen op de 18e hole gewonnen en een einduitslag van 10-8 verzekerd, hierdoor hebben de Dordtenaren minder puntenverlies dan ze vorige week opliepen (13-5) tegen de Koninklijke Haagsche.
 
A.s. zaterdag 16 April spelen de Dordtenaren op de Noord-Nederlandse Golf & County Club in Glimmen (Groningen) tegen het hooggenoteerde team van de Hoge Kleij. 
 
 
Sanidump Heren 2 tegen Prise D'Eau 4 (Sponsor Duravit, sanitair leverancier)
 
Super baan, geweldig weer en een leuke pot tegen Prise D'eau.
Als spelers willen we winnen onder de naam Merwelanden Sanidump Heren 2, maar het was ook een gevecht tussen 2 sanitair leveranciers.
We hadden de 2e start met dezelfde samenstelling als vorige week alleen was Diederik van Eijk reserve, uiteraard was Diederik er heel de dag bij.
De 1e en 2e foursome liepen goed, beide alleen maar signalen van up!
Alleen de 3e foursome was een compleet ander verhaal, 4 down na 6 (gevoelsmatig was het 6 down na 4...........) Na de 15e nog steeds 1 down met 3 te gaan, dat is lastig!
Maar niets is minder waar, winst op 16 , 17 en 18..........2 up.........6-0 voor, pak aan!
Rik en Leon: 5/4, Cock en Kevin: 3/2 en Ronald en Remon: 2/0.
 
Helemaal vol van onze winst en de lunch gaan we dan ook vol vertrouwen de singles in.
Twee potten winnen en de winst is al op zak, maar waarom geen 6 potten winnen? 
Rik: 3/2, Leon: 1 up , Cock: 3/2, Remon: 5/3, Ronald: 4/2 en Kevin: 5/4
 
Kevin hebben we de opdracht gegeven dat alleen winst een optie was, hij speelde zijn single tegen Leon van de Vlis (werkt bij Duravit). Uiteraard geen probleem voor Kevin en met een mooie winst van 5/4 op naar het eerste biertje.
Een kleine 18-0 dus voor ons.
Wij gelukkig, sponsor gelukkig!
 
 Dames senioren 1
 
Op de foto van Dames senioren 1 ontbreken Annemiek Burggraaf en Annemarie Strijbosch. Zij komen later in de competitie nog in actie.
 
"Grevelingenhout, 7 april 2011.
We spelen tegen het 1ste team van Reymerswaal die afgelopen jaar gedegradeerd is naar de 4de klasse.
Zij willen graag weer promoveren maar wij gooien roet in het eten.
We winnen met 11 tegen 7.
Heleen Klijn.
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl