golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 11 mei 2011

Verstuurd op 11-05-2011
De competitie 2011 zit er zo goed als op, nog een promotiewedstrijd voor damessenioren 1 en in deze nieuwsbrief dus een aantal terugblikken van de verschillende teams. Al met al aan het eind van dit seizoen nog een volle nieuwsbrief.
 
Hole 2 Bomen en waterhindernissen
 
Uit de reacties van sommige leden is gebleken dat het op prijs wordt gesteld dat iedereen kennis kan nemen van de specifieke regels per hole zoals die voor de Heren-Senioren wekelijks door Jan van der Vlies worden verklaard. Gewoon even inloggen en dan naar de commissie Handicap- en Regel.
 
 
Van de voorzitter   
Competitieteambezoeken
 
Vanaf de aanvang van de competitie 2011 heb ik namens het bestuur alle competitiespelende teams bezocht. Het heeft me oprecht plezier gedaan om te zien op welke meer dan uitstekende wijze de teams onze vereniging de Merwelanden buitenshuis hebben vertegenwoordigd.
Gezien spel, sociale omgang en zeer zeker ook gezien de outfit. Zeker dit laatste was bij het merendeel van de teams meer dan uitstekend verzorgd. Nog niet alles in het wit (polo), rood(trui) en donker blauw(broek/rok) , onze verenigingskleuren zoals u weet, maar als het een enkele keer, eens anders was, dan zag men er met elkaar fantastisch uit.
Over de kleding van de tegenstanders gesproken; daarover heb ik me vnl. bij de heren zeer verbaasd. Zien de damestegenstanders er altijd perfect (uniform) uit, bij de herentegenstanders was het vaak niet om aan te zien. Van T-shirt tot halfwas spijkerbroeken alles heeft mijn oog geteisterd. Ja, dit soort “competitiegolfvervuiling” gaat me veel te ver. Competitiespelen wil zeggen dat je jouw vereniging naar buiten toe vertegenwoordigt. Het resultaat is natuurlijk van belang, want daar speel je voor, en dat resultaat kan ook wel eens teleurstellend zijn, maar zgn. “verenigingsanonimiteit” in optreden daar is de golfsport volgens mij niet mee gediend. Echter wij, zeg maar weer Merwelanders, zijn in deze competitie met onze “clubpresentatie” meer dan uitstekend geslaagd. Daar ben ik als voorzitter trots op, daar is het gehele bestuur trots op.
Niek Drieënhuizen
 
 
Van bestuur en technische commissie
 
Het bestuur en de Technische Commissie feliciteren Heren 1, t.w. Jordy Kuijsters, Harry van der Laan, Jeroen Bekker, Jeroen den Dubbelden, Laurens Wittens en Gert Baas en hun caddies hartelijk met de handhaving in de hoofdklasse. Met dank aan de sponsor Hagero / Hans de Zeeuw voor de ondersteuning van onze heren.
Het bestuur en de Technische Commissie danken Regina de Groot en haar team van dit jaar met Kim Kuijsters, Denise van Baaren, Valerie Fonhof, Tiny Verbree, Aniek van Wijngaarden en José Meiners hartelijk voor het plezier dat zij de leden van onze golfclub de Merwelanden de afgelopen 7 jaar spelend in de Hoofdklasse hebben gegeven. We hebben jullie verrrichtingen met belangstelling en trots gevolgd. We wensen jullie succes en plezier om volgend jaar te proberen terug te keren naar de hoofdklasse. Met dank aan de sponsor Demeter/ Gerard Ebeli die al die jaren de dames zowel financieel als moreel bij practisch alle wedstrijden ondersteund heeft.
 
Golfclub de Merwelanden Heren 1
 
Afgelopen zaterdag 7 mei stonden de 6 heren van de Merwelanden op Golfclub de Hoge Kleij tegen het team van Utrechtse Golf Club de Pan. Er moest en zou gewonnen worden voor behoudt in de Hoofdklasse. Je zou maar kunnen zeggen dat de Dordtenaren 6 weken hebben kunnen oefenen om deze alles bepalende wedstrijd te winnen. In de voorbeschouwingen werden de tegenstanders voldoende geanalyseerd daar de tegenstanders een verleden hebben waar wij Dordtenaren toch wel een beetje van schrikken, (vele deelnames aan het KLM Open en oud nationale selectiespelers bijvoorbeeld).
Zoals de afgelopen weken werden bij de Dordtenaren geen wijzigingen doorgevoerd in de ochtend opstellingen. De ochtendopstelling was: Jeroen Bekker met Jeroen den Dubbelden, Jordy Kuijsters met Gert Baas en Harry van der Laan met Laurens Wittens. Na de ochtendwedstrijden stonden de Dordtenaren voor met 4-2.
Na een motiverende lunch met supporters en caddie’s gingen de 6 Dordtenaren s ’middags weer van start. Van de 6 middagpartijen eindigen er 3 op de 18e hole, Jeroen den Dubbelden verloor nét en Jordy Kuijsters en Harry van der Laan wonnen fenomenaal hun partijen. Gert Baas en Laurens Wittens waren zoals altijd ongekend goed en winnen daarom magistraal op de 16e hole. Helaas verloor Jeroen Bekker op de 17e hole.
Dit betekende dat het Heren 1 team van de Merwelanden, gesponsord door Hagero, als debutant in de Hoofdklasse handhaaft door een sensationele overwinning van 12-6 op het herenteam van de Utrechtse Golf Club de Pan dat 4 jaar geleden nog landskampioen werd.
 
Namens het hele Heren 1 team willen wij bij deze alle bestuursleden, supporters, caddies en natuurlijk sponsors hartelijk bedanken voor hun ongelimiteerde inzet de afgelopen weken. Wij kijken erg naar volgend jaar uit waarin we gewoon voor het kampioenschap moeten en kunnen gaan.
 
Dinsdag dames Merwelanden 3 de laatste competitiedag
 
Gisteren 3 mei moesten we spelen op ‘De Batouwe’. Een prachtige baan. Er werd dit keer gespeeld door Anita en Irma, Rubina en Erica en Ada en Marianne. Maar Anja en ik waren er ook en hebben als buffer voorgelopen bij de doubles.
 
Nadat we vorige week hadden gewonnen lukte dat gisteren helaas niet. Er werd 1 double gewonnen door Ada en Marianne en Rubina en Erica speelden all square. Anita en Irma verloren de double. Maar al met al toch een score van 3.
 
Na een heel snelle lunch moesten de dames aan de slag met de singles. Bij het starten was ook onze voorzitter Niek Drieënhuizen aanwezig om de dames succes te wensen. Dat werd zeer gewaardeerd. Na de start ben ik lekker op het terras in de zon gaan zitten. Anja was eerder gestart als buffer voor de singles.
En het werd spannend, de dames hebben werkelijk geknokt om de begeerde punten binnen te krijgen. Het lukte Erica en Rubina, zij kwamen stralend binnen resp. met 3/1 en 3/2. De overige dames hebben helaas hun wedstrijd, na een spannende strijd, verloren. Onze totale score van deze dag is dus 7. Daardoor werden we 4e in deze competitie.  
Maar daarom niet getreurd, we hebben het geweldig gehad en na een heerlijk diner werden we ook nog eens heel erg verrast. Toen we wilden betalen, hoorden we dat deze dag gesponsord was door onze Harrie van der Vossen van Pirovast. Geweldig, aangezien hij ook al onze body-warmers voor zijn rekening had genomen. Harrie, nogmaals hartelijk bedankt namens het hele team!
We zijn het er met z’n allen over eens dat we een heerlijke tijd hebben gehad, we hebben enorm genoten en hebben een echt team opgebouwd. Volgend jaar gaan we er weer volop tegenaan!!!! 
Trudy de Ruijter
 
Dames Merwelanden 2
Verslag Gastvrouwdag 3 mei 2011
De laatste dag van de competitie 2011 waren wij gastvrouw. De 2 clubs die nog aanspraak konden maken op het kampioenschap, De Batouwe en Welderen, moesten deze dag tegen elkaar spelen zodat het een spannende dag zou worden.
Geen wolkje aan de lucht, een harde wind, heerlijk golfweer dus.
In de ochtend waren de standen:
Anderstein - De Lingewaelsche 4-2
Welderen – De Batouwe 2-4
De baan lag er prachtig bij en de greens waren supersnel volgens onze gasten .
Ook de middag verliep wolkenloos . Tegen 19.00 uur waren alle teams binnen . Welderen verloor nipt van De Batouwe waardoor de Batouwe kampioen werd. Met door Paula en haar kleindochter mooi versierde flessen Cava werden de winnaars gehuldigd. Wijzelf werden derde. Daarna genoten wij allemaal van het heerlijke Javaans Buffet. De eindstand werd als volgt:
1.       De Batouwe
2.       Welderen
3.       De Merwelanden
4.       Anderstein
5.       De Lingewaelsche
 
 
Competitie heren senioren 2
Afgelopen vrijdag was de laatste dag van onze competitie. We speelden op ‘De Hooge Bergsche’ tegen ‘Landgoed Nieuwkerk 1’. Ik had uitgerekend dat we met 12/6 konden verliezen en dan zou ‘Nieuwkerk’ ook degraderen net zoals ‘Kleiburg’.
 
Wim en Ad beginnen met de double en verliezen met 0/2. Aart en ik verliezen op de 9de hole doordat we een putje missen van 1 meter. Kees en Jan precies hetzelfde en verliezen ook op de laatste hole met 0/1. Tussenstand dus 0/6. 
Dat was geen best begin en nog nooit gebeurd sinds ons team bestaat. ’s Middags begint Wim en verliest 1/2. Ad verliest 3/4 dus tot op dat moment 10/0. Kees Verduin liep achter me en verliest 4/6. Maar gelukkig won Aart met 7/6, de eerste 2 punten binnen. Ikzelf had het moeilijk en sta met nog maar 5 holes te gaan 2 down. Hole 14 en 15 win ik, 16 all square en gelukkig win ik hole 17 en 18. Dus 2 up.
 
We zitten in het clubhuis en ik hoorde dat Jan pas op 16 was. Wim en ik reden er heen en Wim vroeg aan hem hoeveel de stand is. 2 Up met nog 3 holes te gaan. Maar toen begon het. Ze halven hole 16, Jan verliest hole 17 en op hole 18 liggen zij beide 30 m. voor de green. Jan’s tegenstander slaat hem op de green maar Jan shankt naar rechts. Ik zeg tegen Jan; ‘chip hem erbij’ dat doet hij maar 4 m . tekort. Zijn tegenstander put 5 cm naast de hole dus een bogey. Nu moest Jan nog en wat doet hij, hij maakt de put van 4 m.!!!!!!!!! Stand 6/12. Nieuwkerk degradeert en wij behalen hierdoor de derde plaats.
Ron van Westerlaak Captain heren senioren 2
 
Seniorendames team 2
Donderdag 28 april moesten we spelen op de Rijswijkse tegen Albatros.
Zoals de laatste weken weer mooi weer maar inde loop van de middag toch wat spetters.
De keer speelde Aty Stavast weer mee, zij was de eerste 2 keer geblesseerd. Hilda ging met vakantie zodat Aty weer mee kon spelen. Een prachtige baan maar veel lawaai van de rijksweg . We moesten winnen om nr. 1 te worden, maar helaas werd het een gelijk spel. Ik moet wel zeggen omdat wij met handicapverrekening spelen wij elke week 4 t/m 8 slagen moeten geven wat niet altijd makkelijk is.
5 mei voor de laatste maal naar Oude Maas.
Oude Maas was al poulewinnaar maar we gingen voor de 2 of 3 plaats. Het was of de Rijswijkse of de Merwelanden. Deze keer hebben we weer gewonnen met 21-15 zodat we de competitie afgesloten hebben met de 2e plaats.
Meiden allemaal hartelijk bedankt voor jullie inzet het was een gezellige poule. We hebben lekker gegeten en gedronken en gaan volgend jaar weer gewoon voor de eerste plaats.
Jullie captain Anne Marie van Helden

Heren 4  na laatste wedstrijd keurige middenmotor in de NGF competitie 2011.

Captain Ken Lam en teamgenoten Aad van Vugt, Aki Choo, John Mourik, Rene Nijp en Sjaak Doedijns (en invallers Bert Wouters en Henk Boogard) vormden dit jaar het team. 
Onze 1ste wedstrijd was op Capelle en werd verloren tegen de Hooge Bergsche met 7-11.
De 2de wedstrijd te Rijswijk werd gelijk gespeeld tegen Capelle 9-9.
De 3de wedstrijd bij de Hooge Bergsche werd met groot verschil verloren tegen Amelisweerd 4-14. De 4 punten werden binnengehaald door de winst van de dubbelmatch van John en Bert en single match van John. Een bijzondere vermelding is dat onze voorzitter samen met zijn vrouw kwam kijken. Bij deze nog bedankt voor de getoonde belangstelling, helaas konden wij hun geen beter resultaat tonen dan een verlies van 4-14
Derhalve een zeer teleurstellende start  van de competitie waarvan veelal verlies werd geleden op de laatste hole. In tegenstelling tot voorgaande jaren waren enkele teamleden ondanks de vele woensdag avond training nog niet in de juiste “flow” en misten het vertrouwen om toe te slaan
De laatste wedstrijd bij Amelisweerd was cruciaal voor behoud van deze zeer gezellige klasse. Drie teams konden nog degraderen Capelle met 1 punt, Merwelanden met 1 punt en / of Rijswijk met 2 punten. Capelle moest het opnemen tegen de uiteindelijke kampioen de Hooge Bergsche en wij moesten dus winnen van Rijswijk. Dit team had vorige week tot onze verassing gewonnen en was dus positief gestemd. Wij daarentegen moesten proberen de negatieve spiraal te doorbreken. Als voorbereiding hadden we woensdag voorgespeeld hetgeen ons naar later bleek te hebben geholpen. Voor het weekeinde moest helaas Ken vanwege drukke werkzaamheden de wedstrijd afzegggen en op het laatste moment konden we Henk Boogaard vastleggen als gast invaller (Henk bij deze nog bedankt en wat was je goed bezig in de ochtend birdie-par.....).
Ochtends wonnen Aad / Aki en John / Henk de dubbels en Sjaak / Rene verloren. Met 4-2 voorsprong en een hele goede lunch begonnen we met zeer warm en drukkend weer aan de singles. Aad, Aki, John wonnen de singles en helaas voor Henk, Rene en Sjaak een verlies. Dit kon de pret niet drukken want we wonnen dus met 10-8 en alsnog klommen we van de laatste plaats naar plaats 3.
 
Enige hilariteit ontstond nog bij de uitgang van Amelisweerd. Het hek gaat niet automatisch open, hiervoor is een muntje nodig wat je bij de pro-shop krijgt, echter dat muntje lijkt verdacht veel op een driving range ballen muntje met inkepingen (letterlijk en figuurlijk viel het muntje dus). Na wat vertaging bij het hek togen we laat maar voldaan huiswaarts waar we vele bussen van FC Twente tegen kwamen na hun winst in de bekerfinale tegen Ajax. 
Met sportieve groet, John Mourik
 
Succesvol verlopen competitie Heren Senioren-4
 
 
Bij de start van de competitie 2011, ingedeeld bij 3 Oosterhoutse en 1 Houtse vereniging wisten de heren, dat de borst nat gemaakt moest gaan worden.
Bij de optelling van handicaps, was de gemiddelde hcps. van al onze pouleteams 95,5 en het gemiddelde van onze matadoren 118. Een hcp. verschil van ongeveer 4 punten per speler.
We wisten dus zeker, dat we alleen maar goed zouden kunnen scoren op het gebied van sociale omgangsvormen (we hebben in Brabant wel wat achter gelaten), van ontvangst in de thuiswedstrijd, van collectief gedrag en optreden, van mensen gezellig maken en houden, van de inhoud van de spreekbeurten, van het uitreiken van de kampioensmedailles en van de benoeming van de beste vier captains van 2011.
En wat gebeurt. Dit alles wordt glansvol gewonnen door ons gewaardeerd (en in Brabant, zeer gewaardeerd) Heren 4. Jammer alleen dat de NGF op geen enkele wijze hiervoor een klassement kan of wil maken.
Wilt u meer speelgegevens weten? Oké de statistieken:
1 speler heeft alle singles gewonnen, er zijn ook spelers, die alles verloren hebben. Het kwam 6 maal voor, dat de wedstrijd op hole 18 werd beslist. 1 speler, die vroeger altijd won (zie de nieuwsbrieven van 2009 en 2010), zal ook met het vaker verliezen moeten leren omgaan.1 speler was niet in staat om na een knieoperatie te spelen, maar hij kweet zich fantastisch van al zijn opgelegde taken ( hij moest toch wat voor het team betekenen) bij ons gastheerschap. 1 speler heeft de vuurdoop van het competitiegeweld ondergaan, weliswaar met (zeer) bescheiden resultaten, maar zijn competitiegenot vergoede alles. 1 speler, onze 79-jarige nestor verloor weliswaar 2 keer , maar pas op hole 17.
Tenslotte.
De Haenen is kampioen geworden en het prachtige collectief heren 4 komt volgend jaar gewoon weer uit in de 6e klasse. Of er nog spelers zullen worden getransfereerd is nog niet duidelijk, contractbesprekingen zijn aan de gang. Als er niets bijzonders gebeurt hoort u gewoon weer volgend jaar van ons.
Captain Niek, namens Gerard, Gerrit, Hans, Han, Michel, Paul, Paul, Peter, Roel en Ted
 
 
Senioren Merwelanden 4 als gastheren.
 
 
Het was weer een prachtige dag waarop we jammer genoeg zelf niet mochten spelen. Echter alleen als gast(arbeiders) heren mochten we de ploegen van `De Haenen - Nieuwegein – Oosterhout en Bergvliet ontvangen.
Zelf had ik daar een heel verantwoordelijk aandeel in namelijk het uitdelen van de mandjes met ballen op de driving-range , en waar ik elke keer heel goed bij moest nadenken dat het niet verkeerd ging. De anderen hadden het vééééél makkelijker zoals kijken waar de bal terecht kwam en dan gelijk naar andere ballen zoeken, dat was pas een lucratieve bezigheid, of zeggen U mag afslaan. De dag begon zwaar maar we hebben volgehouden, dus klagen we niet.
Zoals ik al zei prachtig weer ,en de gasten waren erg gezellig zeker door de positieve en vriendelijke ontvangst en de door de keuken van Crayestein zeer goed verzorgde lunch .
Na de eerste 9 hole`s was nog niet te bezien of de Haenen, ( die wanneer ze zouden winnen poulewinnaar ) ,dat klinkt toch niet, maar KAMPIOEN zouden worden. Na de lunch moesten zij er nog volop tegenaan, echter in de loop van de middag (het bleef tot op het laatst nog spannend) kraaiden de Haenen toch victorie.
Na het Kampioen zijn al enigszins buiten op het terras te hebben gevierd ( daar had ik weer zo`n verantwoordelijke job want ik moest muntjes geven aan elk koppel wat binnenkwam voor een schaaltje bitterballen, kaas en worst) maar ook dat is weer gelukt.
Ik moet zeggen dat dit een voortreffelijk idee van Niek was om gesnaai van andermans bitterballenbord te voorkomen.
De dag werd afgesloten met een heerlijk Javaans buffet en natuurlijk de uitbundige speech van Niek en de gebruikelijke lintjes regen, waarbij de mannen van de Haenen werden omhangen met de befaamde kampioensmedaille .
Heren dit heb ik er van meegekregen die dag en het was naar mijn mening een geslaagde dag om gastheer te zijn, OF NIET SOMS.
Ik wil afsluiten met “VOLGEND JAAR WORDEN WIJ WEER kAMPIOEN’”, alleen in een klasse lager. Maar laten we de gedachten er maar aan koppelen “HET IS MAAR EEN SPELLETJE “ het gaat om het meedoen, TOCH???
Groetjes Ted
Ik wil Niek nog heel erg bedanken dat hij dit jaar ,door mijn blessure, toch maar weer het leiderschap op zich heeft genomen en hoe!! bedankt .
 
 

 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl