golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief van 1 juni 2011

Verstuurd op 01-06-2011
De Jaarvergadering is weer achter de rug, in een volgende Nieuwsbrief meer nieuws daarover.
Verder in deze Nieuwsbrief:
De nieuwe jeugdkampioenen zijn bekend,
onze leden staan weer klaar om te helpen bij het Ladies Open op Broekpolder en
hole 3, de asfaltweg voor de green.
 
Jeugdkampioenschappen 2011
Zondag 29 mei 2011 werden de jeugdkampioenschapen weer gehouden. De wedstrijd was in twee categorieën ingedeeld. Groep 1 ging tot hcp 18.0 en speelden twee rondes strokeplay en groep 2 tussen 18.1 en 36.0 liep één ronde stableford. Als je twee rondes moet lopen dan betekent dat vroeg opstaan om op tijd voor de eerste ronde te zijn.
Niet iedereen was daar even blij mee maar vol goede moed gingen de jeugdspelers de baan in. Toch was het hard werken om de eerste 18 holes door te komen en dat was terug te zien in de scores. Er was niet bijzonder goed gespeeld. Na de ochtend ronde stond Ramón Winkel voorop gevolg door Arthur Attasio en Aniek van Wijngaarden. De verschillen waren klein, namelijk één en twee slagen.
Deze drie gingen in de middagronde uitvechten we zich kampioen mocht noemen. Uiteindelijk won Aniek van Wijngaarden met 6 slagen verschil op de nummer 2 Ramón Winkel en Arthur Attasio werd derde. Een eervolle vermelding krijgen Roeli van Wijngaarden (4de) , Fabian Attasio (5de), Lardo Bogert (6de) en Ralph Cornelissen (7de).
Maar ’s middags was natuurlijk ook de tweede  groep van start gegaan om te kijken wie daar kampioen zou worden. Uiteindelijk won Julian Eichhorn met een grote voorsprong op de nummer twee, Max Kroonen en de nummer 3 Ralph Rouwen. Een eervolle vermelding krijgen Duco Holster (4de)en Brian van der Meulen (5de). Alle foto’s van dit kampioenschap zijn hier terug te zien.
De Jeugdcommissie

 

Onze marshals op Deloitte Dutch Ladies Open Broekpolder
 
Aanstaande vrijdag 3 juni begint op Broekpolder het Ladies Open.
Onze golfclub zal vertegenwoordigd worden door Hans van Zanten, André Hoogeveen, André Rongen, Annette de Leeuw, Evelyne Andhyswara en Henk Jansen.
Zij zijn spotters op hole 11 en marhal op de teebox van  hole 12.
Mocht u een bezoek gaan brengen aan Broekpolder vrijdag, zaterdag of zondag dan weet u waar u 'onze mensen' moet zoeken.
Het zijn lange dagen en een hart onder de riem kunnen zij altijd gebruiken.
Succes team en veel plezier!
Heleen Klijn.
 
 
HOLE 3 - ASFALTWEG VOOR DE GREEN
 
 
Op hole 3 aangekomen hebben we eigenlijk ook weer weinig hindernissen op onze weg naar de green. Er is echter één obstakel dat wel eens discussie oplevert bij het ontwijken daarvan en dat is de geasfalteerde weg voor de green.
Wat te doen of te laten als daar onze bal op terecht komt? Kijken we voor in het regelboekje bij de definities, dan vinden we het volgende bij Obstakels betreffende wegen :
<Een “obstakel” is alles wat kunstmatig is, inbegrepen de kunstmatige oppervlakken en kanten van wegen en paden, etc., etc.>
Een geasfalteerde weg is dus een Vast Obstakel en er is sprake van belemmering door een vast obstakel wanneer de bal daarin of daarop ligt, of zo dicht daarbij dat het obstakel een belemmering vormt voor de stand van de speler of voor de ruimte voor zijn voorgenomen swing>
Dus “stand”en “ruimte voor voorgenomen swing” zijn de belangrijke zaken in dit geval. Dit houdt in dat de bal niet persé op de weg hoeft te liggen om relief te mogen nemen, belemmering voor stand of swing is al voldoende.
Let wel, relief nemen mag, moet niet.
Hoe kunnen en mogen we nu deze belemmering, de weg, ontwijken.
Indien de bal door de baan ligt, moet de speler het dichts bij de bal gelegen punt op de baan bepalen dat (a) niet dichter bij de hole ligt, waar (b) de belemmering wordt vermeden, en dat (c) niet in een hindernis of op een green ligt. De speler moet de bal opnemen en droppen binnen één stoklengte van het aldus bepaalde punt, op een deel van de baan dat voldoet aan (a), (b) en (c) hierboven.>
Wat zien we in de praktijk?. De bal ligt op de weg, wordt direct opgenomen en gedropt op een willekeurige positie. In feite wordt dan de regel overtreden en geldt de algemene straf.
De enige juiste procedure is (a) de juiste positie bepalen (b) de bal opnemen en (c) binnen een stoklengte droppen.
Soms kan het ontwijken van een belemmering wel eens een ongewenst resultaat opleveren en bijvoorbeeld een positie opleveren voor het droppen van de bal in de bosjes of andere onmogelijke positie. In dergelijk geval kan het voordeliger zijn om van het wegoppervlakte af te spelen op een of ander wijze, want dat mag wel natuurlijk. Had u de bal in dat geval al opgenomen, kunt u de bal wel weer terugplaatsen maar dan heeft u te maken met regel 18-2a en loopt u een strafslag op.
Local Rules kunnen soms anders bepalen, kijk dus van te voren op de scorekaart.
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl