golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief 20 van 18 oktober 2010

Verstuurd op 18-10-2010

In deze nieuwsbrief :

- Jeugd Open 2010

- Out of Bounds (O.O.B.) hole 12?

- Aanbiedingen in de shop 

 Jeugd Open 2010
De Merwelanden heeft tijdens haar lustrumjaar haar eerste Jeugd Open georganiseerd! Maanden van tevoren is de Jeugdcommissie druk bezig geweest om alles te regelen, gelukkig kregen ze hulp van een student Sonny Pals die dit project als onderdeel van zijn stage gebruikte. Starttijden werden geboekt, prijzen geregeld, lunch en diner besproken en andere clubs werden benaderd. Het eindresultaat mocht er zijn, een perfect geregeld Jeugd Open!
Op 10-10-2010 verschenen er zowel eigen jeugdspelers als spelers van andere clubs aan de start. Bij aankomst kregen de spelers een bal met het crayesteinlogo, een zakje tees en een caddieboekje en stonden er balletjes klaar op de driving range. Dus met een goede voorbereiding gingen de spelers de baan. De wedstrijd was ingedeeld in twee categorieën: van 0 tot 18.0 en van 18.1 tot 36. Categorie 1 speelde strokeplay en categorie 2 stableford. In de baan was het gezellig, werden er volop foto’s gemaakt (terug te zien op de site) en halverwege de wedstrijd werden er lunchpakketten rondgebracht. Toen de flights weer binnenkwamen, stond de DJ te draaien, werden er borrelhapjes rondgebracht en konden de wat jongere kinderen zich vermaken met de Wii. Rond een uur of 5 werd het buffet geopend en kon er lekker gegeten worden. Net voordat de toetjes opgeschept konden worden, werd de prijsuitreiking gehouden.
Er waren meerdere prijzen te verdienen en als eerste werd de longest drive uitgereikt, de prijs bestond uit oordopjes.
Categorie 1 Heren: Laurens Hanckmann Dames: Aniek van Wijngaarden
Categorie 2 Heren: Ralph Cornelissen Dames: Roeli van Wijngaarden
Daarna kwam de neary en daarvoor waren zonnebrillen te winnen gesponsord door Rob Boon Brilmode. Bedankt!
Categorie 1: Aniek van Wijngaarden
Categorie 2: Ted de Vos
Toen werden de eerste, tweede en derde plaats uitgereikt en dat waren een Ipod Touch, Ipod Nano en een Phillips mp3-speler.
Categorie 1:
1ste: Gert Baas
2de: Roelof Rijnhout
3de: Aniek van Wijngaarden
Categorie 2:
1ste: Ted de Vos
2de: Gilbert Eikelhof
3de: Roeli van Wijngaarden
Alle deelnemers kregen een foto van zichzelf en daarna kon het toetje opgeschept worden en werd deze geweldige dag afgesloten. Bij deze willen we de organisatie bedanken, alle vrijwilligers en natuurlijk de sponsoren. Zowel de grote sponsoren zoals Sanidump, Osram, Ardventure en Campagne als alle vrienden van het Jeugd Open die 100 euro gedoneerd hebben. Hopelijk kunnen we volgend jaar weer zo’n fantastisch toernooi organiseren.    
Aniek van Wijngaarden

 

OUT OF BOUNDS (O.O.B.) HOLE 12
Aan de rechterzijde van hole 12 bevinden zich witte paaltjes die aangeven dat rechts daarvan het terrein “buiten de baan” (O.O.B.) ligt voor hole 12.Dit geeft nogal eens aanleiding tot discussies of een bal die na afslag op hole 12 en op hole 14 terecht komt, nu wel of niet O.O.B. ligt.
Nu is deze discussie begrijpelijk want de bal ligt enerzijds “in bounds” op hole 14 en anderzijds is de bal wel de O.O.B. grens van 12 gepasseerd.
Stel dat de bal “in bounds”ligt, laten we het dan nog een beetje ingewikkelder maken: de bal ligt niet op de fairway van 14, maar ligt in de waterhindernis tussen de fairway van hole 14 en de weg tussen de twee holes.
Pas je dan de waterhindernis regel (R26) toe? Maar wat is dan je referentiepunt, waar je bal de waterhindernis is ingegaan om te bepalen waar je mag/moet droppen?
Deze waterhindernis is namelijk maar eenzijdig begrensd en alleen maar aan de zijde van hole 14, waardoor de waterhindernis zich oneindig uitstrekt, gezien vanuit hole 14. Dus ook de bal die zich op de strook grond bevindt tussen sloot en hole 12, ligt dus in feite in de waterhindernis van hole 14.
Hieruit volgt dat een bal die de O.O.B. grens van hole 12 passeert, al direct op hole 14 ligt en dus “in bounds” zou liggen!
Dat is dus een onmogelijk situatie.
 
Hoe is deze situatie ontstaan?
Een aantal jaren geleden stonden er op hole 14 aan de andere kant van de sloot, links van de hole, witte palen die dus aangaven dat daarachter het terrein “out of bounds” was.
Er was dus een strook terrein tussen hole 12 en hole 14 dat duidelijk gedefinieerd was als “out of bounds”
Door het weghalen van de witte palen op hole 14 is enerzijds de laterale waterhindernis uitgebreid in bijna onbeperkte mate en anderzijds het “out of bounds” van hole 12 ook uitgebreid in bijna onbeperkte mate en kan een bal , afgeslagen op hole 12 en terecht komend op hole 14 niet “in bounds” liggen.
Conclusie : een bal geslagen op hole 12 en terecht komend buiten de “out of bounds” grens, is ten alle tijden een verloren bal en Regel 27 dient toegepast te worden met “stroke and distance”
 
Er is ook een Decision, R27/20, die suggereert dat een local rule daarvoor te adviseren is, maar daar betreft het een tussenliggende weg die “out of bounds” is verklaard en dus in feite tweezijdig begrensd is.
Hetgeen niet zou beletten om een regel toe te voegen aan de local rules dat een bal die over de “out of bounds” grens, aan de rechter zijde van hole 12, gaat en terecht komt op hole 14 “out of bounds” is en regel 27 toegepast dient te worden.
Jan van der Vlies

 

Aanbiedingen in de shop
De Shop heeft kortingen tot wel 60% korting gedurende de maand Oktober 2010.
 
Op schoenen:
Adidas, Ecco, Duca del Cosma, Etonic, Geox, Callaway en FootJoy       kortingen van 30 tot 60% korting
 
Op kleding:
Adidas, Alberto, Haupt, Chervo, Lacoste, Garb (voor kids), Didricksons1913, Callaway, Conte of Florence
Uitgezonderd is regenkleding van de merken: Chervo, Mizuno, regenbroeken van Didricksons1913
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl