golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief 19 van 4 oktober 2010

Verstuurd op 04-10-2010

 

Stankoverlast in de baan.
Enige tijd geleden hadden wij een enorme stankoverlast in de baan.
Zowel Crayestein als het bestuur van de GC Merwelanden hebben hierover hun beklag gedaan bij de buren, afvalbedrijf HVC.
Wij hadden nog geen reaktie van Crayestein ontvangen, maar het blijkt dat er enige tijd geleden een delegatie van HVC een bezoek aan Crayestein heeft gebracht.
In dit gesprek hebben zij toegegeven dat er 2 weken enorme stankoverlast is geweest.
Dit was voornamelijk te wijten aan kinderziektes van nieuwe machines of ovens.
Daarom is de hele plant een week gesloten geweest.
Zij hebben nu inmiddels ook weer een week proef gedraaid.
De uitkomsten hiervan zijn nog niet bekend, maar wij zullen het in de gaten, en U op de hoogte houden.
Wordt dus vervolgd.
 
Namens het bestuur van GC De Merwelanden.
Jeugdkampioenschappen strokeplay (handicap 0-18)
Zaterdag 2 oktober zijn de jeugdkampioenschappen gehouden voor de jeugd met een handicap tussen de 0 en 18. De kampioenschappen voor de overige jeugdleden waren al gehouden voor de zomervakantie. Vanwege deze grens en een aantal geblesseerde spelers (gekneusde vingers en pijnlijke ellebogen) konden ook een aantal spelers niet meedoen, waardoor er maar 8 spelers aan de start verschenen. Ook al waren we met weinig spelers, spannend was het hoe dan ook. Door de vele regenval was de baan behoorlijk nat en dat maakte het spelen niet makkelijk, al konden we onszelf gelukkig prijzen dat we twee rondes droog gelopen hebben. Na de eerste ronde ging Gert Baas aan kop (een rondje level par) met achter zich Jeroen Bekker en Roelof Rijnhout. Zij gingen strijden om de eerste plaats. Ook al was Gert snel zijn voorsprong kwijt, hij kwam terug en won het jeugdkampioenschap 2010. Op de tweede plaats eindigde Jeroen Bekker en derde werd Roelof Rijnhout. Supports bedankt en tot volgend jaar!
Aniek van Wijngaarden
 
Jeugdcompetitie 2010
De competitie zit erop. 10 weken lang (5 voor de zomervakantie en 5 weken erna) hebben wij competitie gespeeld. Dit jaar hadden wij het lastig. Ons eerste jeugdteam (Jeroen, Gert, Kevin en Jordy) waren gestopt en wij mochten het stokje overnemen. Alleen viel ons dat behoorlijk zwaar. We kwamen terecht in de tweede klasse en daar lopen sterke tegenstanders rond. Ook was de spelvorm verandert van matchplay naar strokeplay en dan is het moeilijk om van lage handicappers te winnen. Dit is ons dan helaas niet gelukt, we hebben het dit jaar niet gered en degraderen naar de derde klasse. Ondanks het verlies hebben wij een gezellig tijd gehad en daarvoor wil ik ten eerste mijn teamgenootjes: Roelof, Rogier, Arthur, Tim en Ramón bedanken.
 Ook de organisatie erachter, de begeleider (Hans Winkel) en de coördinator (Hans Plaat) bedankt. En niet te vergeten onze sponsor Rob Boon brilmode, bedankt voor de kleding!
Uit : "Greenkeeper" , de online nieuwsbrief voor ...u snapt het al!!! 

SNELSTE GREENKEEPER VAN NEDERLAND MOET ERMEE STOPPEN
Ooit riep Golfers Magazine zijn greens uit tot de snelste van Nederland. Maar na een dienstverband van 24 jaar op Crayesteingolf neemt hoofdgreenkeeper Jan van Houwelingen afscheid.
Jan was de laatste vijftien jaar hoofdgreenkeeper op Crayenstein en ooit een vaste deelnemer aan het NGA-golftoernooi. "Alleen de laatste jaren niet meer”, zegt Jan. “Dat kon ik door rugproblemen, die al tien jaar spelen, niet meer volhouden, maar ik heb het wel gemist."

Door zijn beperkingen werkte Jan de laatste twee jaar 4 uur per dag.
Het UWV heeft hem nu volledig arbeidsongeschikt verklaard en Jan staat nu gepland voor een operatie. Desondanks zit het werk dat hij gedaan heeft er niet meer voor hem in. Jan zegt dat hij het werk op Crayesteingolf waar hij naar eigen zeggen “ontzettend goed naar zijn zin heeft gehad" en de contacten zeker zal gaan missen. “Gelukkig blijf ik langs de zijlijn nog een beetje betrokken en dien als vraagbaak voor de mannen die de leiding overnemen.”

 Regiofinale Handicart 20 september 2010 op de Haagse

Tijdens de voorronde voor de Handicart wedstrijd op 2 mei werd ik 3e. De eerste 2 (Jan Bosveld en Liesbeth Groeneweg) zouden daarom uitgezonden worden naar de Regiofinale op de Haagse in Wassenaar. Helaas was Jan Bosveld na een operatie aan zijn galblaas niet in staat om mee te spelen. Dat gaf mij de eer om samen met Liesbeth de vereniging in een greensome te vertegenwoordigen op deze "niet zo heel lastige baan".
 
Afgelopen maandag 20 september was het zover. Liesbeth (vergezeld van haar schoonzus/caddy Anja) en ik gingen rond 12:10 de baan in. Gelukkig was het droog, maar er stond wel een beetje (veel) wind. Daarnaast had men veel zand op de fairways gestrooid. Dus op die "niet zo heel lastige baan" werd iedere misser keihard afgestraft. We hebben overigens heel plezierig gelopen met Manfred en Frank van Zeegersloot uit Alphen a/d Rijn. Ik begreep nu ook waarom Liesbeth Anja als caddy mee heeft genomen, want de hoogte verschillen zijn aanzienlijk. Onze eerste 9 holes waren nog redelijk, maar toen ging met name bij mij het licht uit, dus de eindscore was niet om over naar huis te schrijven en dus doen we dat ook maar niet!
 
Van de 32 flights  mochten de eerste 6 door naar de landelijke finale op Anderstein: nummer 1 had 31 stablefort punten en met 27 punten ging je ook nog door! Vanwege mijn prestaties durfde ik eigenlijk niet naar voren te komen, maar ik had wel met die ene goede afslag de longest drive gewonnen: een tegeltje was mijn deel.
 
We hebben daarna nog lekker gegeten, al moet ik zeggen dat nadat je het hoofdgerecht hebt geconsumeerd, je niet meer op frites met mayo zit te wachten :-).
 
Een ervaring rijker (en ondanks de tegenvallende resultaten toch enigzins voldaan) gingen we rond 22.00 uur naar huis.
 
Mede namens Liebeth en Anja,
Joep van der Winden

 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl