golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief 18 van 8 september 2010

Verstuurd op 08-09-2010

 

Competitie 2011
Aanmelden voor deelname aan de Competitie is weer mogelijk.
Via de inschrijfformulieren aanwezig in de hal van ons clubhuis, kunt u zich aanmelden voor deelname aan de competitie van 2011.
U kunt dit individueel en of per team doen.
Alleen voor Dames 1&2 en Heren 1&2 dient u zich individueel in te schrijven.
Als sluitingsdatum geldt 01 Oktober 2010.
De TC.

Noteert U alvast in uw agenda.

 
ALGEMENE    LEDENVERGADERING
GOLFCLUB DE MERWELANDEN
MAANDAG 29 NOVEMBER 2010
 
Aanvang : 20.00 uur
Plaats : Clubhuis GC Merwelanden
 
Het bestuur maakt nieuwe plannen, innoveert en rekent daarom op uw aanwezigheid.
Kunnen we samen goede besluiten nemen.

 

Van de voorzitter.
Ik ben blij om u te mogen aankondigen, dat het bestuur er in is geslaagd om een nieuwe secretaris aan te trekken. Haar naam is Els Kloek. Na verschillende gesprekken is gebleken, dat Els voor ons een prima kandidaat is om de vrijgekomen plaats van secretaris te gaan innemen. Een voorstel ter benoeming zal op de eerst volgende Algemene Ledenvergadering plaats vinden. Als u verderop in deze Nieuwsbrief kijkt, kunt u zien wie Els is, ze stelt zich daar voor.
De laatste weken wordt het golfseizoen met allerlei verenigingskampioenschappen afgesloten
Kampioenschappen die spannend zijn verlopen, met o.a. een play-off  met drie spelers en al. Het is prachtig om te zien op welk hoog niveau er gespeeld wordt. Als vereniging kunnen we daar alleen maar trots op zijn. Trots kunnen we ook zijn op al die vrijwilligers, die het toch maar weer mogelijk maken om deze happenings te kunnen organiseren. Of het nu de wedstrijdleiding is, de referees, de starters of de greenkeepers allemaal namens ons allen enorm bedankt, voor al uw inspanningen.
Op het Strokeplay kampioenschap voor senioren dames en heren van 3 en 4 september jl. heb ik het één en ander gezegd over de deelname aan dit soort wedstrijden. De inschrijving dit jaar was iets hoger dan vorig jaar toen deze wedstrijd voor het eerst is gespeeld. Deze wedstrijd verdient een veel groter aantal deelnemers(-sters). Ik vind, dat als je sport bedrijft dit is bij de gratie van de ander, die je tegenstander wil zijn. Sport bedrijven impliceert m.i. ook rekening houden met te kunnen verliezen. Veel belangrijker is het om je eigen grenzen te zoeken en te toetsen. In dat toetsen zou de bevrediging en het plezier van het spelletje moeten zitten, onafhankelijk van de onmogelijkheid om kampioen te kunnen worden
 
De komende periode zal het bestuur veel tijd besteden aan het voorbereiden van de najaarsvergadering. De datum van deze vergadering is maandag 29 november a.s.
Het bestuur hoopt, dat u deze datum reeds in uw agenda blokkeert zodat we u op deze avond kunnen verwelkomen.

Niek Drieënhuizen

Wie is uw nieuwe secretaris ?

Pas sinds 1997 lid van onze vereniging; nadat ik min of meer noodgedwongen andere prioriteiten heb moeten regelen. Door allerlei andere zaken is mijn golfaandeel als recreatief te beschrijven, omdat wanneer je “echt” gaat golfen meer tijd in oefenen moet steken. Dat is mij geleerd in mijn opleiding tot lerares lichamelijke oefening; een mooie opleiding, waarin je leert dat het spel een winnaar en een verliezer kent; en …. wanneer je dat spel met genoegen hebt gespeeld het verliezen niet “erg” is.

De reden waarom ik andere prioriteiten heb is eenvoudig: mijn man is in ’93 plotsklaps overleden en ik wil gewoon dat ons thuis nog altijd “bevolkt” is; ons jachtdomein wordt beheerd, zoals mijn man dat voor ogen had; de sociale en maatschappelijke bindingen worden onderhouden, mijn hond mij nog als baas (h)erkent; …. kortom dat Huize Kloek altijd voor iedereen toegankelijk is.
Onze voorzitter heeft mij gevraagd deze functie te bekleden, c.q. invulling te geven. Dat wil ik graag doen met heel mijn inzet en kunnen, gewoon omdat dit een fijne wellevende vereniging is die elke inspanning waard is.
Degenen die mij kennen weten wie ik ben, degenen die mij niet kennen hoop ik snel te mogen ontmoeten,
Els Kloek – van Overbeeke.

 

Beste Mensen,
Jullie hebben twee verslagen van mij tegoed, te weten over de Strokeplay Kampioenschappen en de Senioren Strokeplay Kampioenschappen. Het wordt saai, want ik moet alweer zeggen, dat beide kampioenschappen een succes waren. Het is gelukkig niet anders. Met de leden van onze club, die wel mee hadden kunnen doen, maar dit niet gedaan hebben, kan ik alleen maar medelijden hebben. Volgend jaar gewoon inschrijven en meedoen. Ervaar aan eigen lijf de sfeer. Hier komt het.
 
De Strokeplay Kampioenschappen vonden dit jaar plaats op zaterdag 21 en zondag 22 augustus. Bij de heren verschenen 39 en bij de dames 22 personen aan de start.
Voor de heren geldt een maximum handicap van 22,4, voor de dames 24,0.
Er wordt gespeeld zonder handicap verrekening.
Na de 1ste ronde kwam Jeroen Bekker binnen met 70 strokes bruto, Jordy Kuijsters en Roelof Rijnhout ieder met 71 strokes bruto. Maar ook Gert Baas heeft laten zien, dat hij kan golfen. In de 3de ronde zette ook hij een rondje van 70 bruto neer.
Ik wil ook nog even melden, dat Aki Choo een Eagle geslagen heeft.
Na de eerste 2 rondes gaan de 24 beste spelers en ties door naar de zondag.
Achter enkele namen moest W.D. ingevuld worden. Voor wie het nog niet mocht weten: Dit betekent With Draw, terug getrokken dus. Jammer. Gelukkig was Piet Metselaar bereid mee te spelen als marker.
Jeroen, Jordy en Roelof wisten de spanning er wel in te houden. Na 4 rondes 3x een totaalscore van 294 strokes. Een Play-off dus . Jeroen wist de Play-off te winnen.
En dat op zijn verjaardag! Op basis van de scores in de 4de ronde werd Jordy 2de en Roelof 3de.
Hoe iedereen gespeeld heeft, kunt u zien bij de Uitslagen Meerronde Wedstrijden.
De dames lijken over een betere gezondheid te beschikken dan de heren. Van de 22 speelsters kunnen er slechts de 12 beste en ties na de 1ste ronde door naar de zondag. Nergens een W.D.
Een eervolle vermelding voor de jongste deelneemster, Roelie van Wijngaarden, vind ik wel op zijn plaats. U heeft ongetwijfeld twee namen gemist bij de dames. Denise van Baaren kon geen vrij krijgen helaas. Jaimie van Dooren is Pro geworden. Maar ik ben er persoonlijk heel erg blij mee, dat er 22 dames verschenen aan de start. Dat was in het verleden vaak een stuk minder.
Goed zo, dames. Die stijgende lijn houden we erin.
Na de 2de ronde begaf de knie van Heleen Klijn het, maar zij heeft de laatste ronde wel meegespeeld als marker in een handicart.
Ook bij de dames hadden we bijna een Play-off. Als Kim’s put gevallen was op hole 18, hadden Regina en Kim ook naar hole 1 gemoeten. Met slechts 1 stroke verschil werd Regina dus kampioen, Kim werd 2de en Tiny Verbree 3de.
Bedenk dan even dat Kim zwanger is en dat Tiny last heeft van een schouderblessure.
 Chapeau, dames.
Henk Kuijsters heeft op zijn voor ons vertrouwde manier dit kampioenschap weer in goede banen weten te leiden, Jan van der Vlies trad op als referee. Onze dank daarvoor.
De starters, Gonny en Bert Bekker, mogen we ook niet vergeten in onze dank te betrekken. Bij deze.
 
 
 
De Senioren Strokeplay Kampioenschappen.
Dit kampioenschap werd op onze club voor de tweede keer gespeeld.
Er stonden 16 dames op de inschrijflijst.De maximum handicap voor de dames is 28,0. Er wordt ook hier gespeeld zonder handicap verrekening. Een dame zag zich genoodzaakt zich terug te trekken. Lisa Ebeli was direct bereid mee te spelen als marker. Nadat dit al geregeld was, kwam Anke de Boer de gelederen nog versterken bij de dames en Ad den Boer bij de heren.
Gevolg: 3ball bij de dames erbij, 3ball bij de heren eraf.
 
Na de 1ste ronde trok een speelster zich terug. Lisa heeft op de 2de dag in de 1ste flight van de heren toen meegespeeld als marker.
Bij dit Kampioenschap waren de scores wel wat hoger door de band genomen dan bij de “gewone” kampioenschappen. Zowel bij de dames als bij de heren werd de 1ste plaats veroverd door de laagste handicapper. En zo hoort het natuurlijk eigenlijk ook.
Er is gespeeld onder geweldige klimatologische omstandigheden. Wat de senioren beslist beter deden, was op tijd starten en in een goed tempo doorlopen. Mijn complimenten!!!
De stemming zat er goed in. Hier geen cut. Iedereen speelt een ronde op zaterdag en een ronde op zondag. Bij de dames wist Regina de Groot haar titel te behouden. Heleen Klijn werd tweede, gevolgd door Leonie Zuijdveld als derde.
We zagen 22 heren starten op zaterdag. Vor hen was de maximum handicap 24,0.
Bij de heren mochten we Dick van Chastelet als 1ste noteren. Rijn van de Heuvel legde beslag op de tweede plaats en Cock van As sr. eiste de derde plaats op.
Na afloop de prijsuitreiking door onze voorzitter, die zelf ook meegedaan had.
Velen hebben zich het buffet uistekend laten smaken.
Ik sluit mij aan bij de oproep van onze voorzitter Niek, dat we er met ons allen voor moeten zorgen, dat het aantal deelnemers zal toenemen. Je mist iets waardevols als je buitenspel blijft staan.
Hans Evers was onze referee. Krina Don en Ger Klijn hebben gestart. Waarvoor dank.
De foto’s van beide kampioenschappen kunt u bekijken op onze site. Die vertellen hun eigen verhaal.
Ik kijk met voldoening terug op beide kampioenschappen en verlang al weer naar de volgende spannende rondes.
Alle deelnemers, alle “hulpjes”, wil ik bedanken voor hun inzet.
Sommigen raad ik een cursus aandachtig lezen aan. De rondes zijn qualifying, er wordt meer dan 1 ronde gespeeld en er wordt op 2 dagen gespeeld.
Tot de volgende kampioenschappen, waarvoor u zich en masse gaat inschrijven.
 
Käthe de Vries
 

Namens het bestuur gaat onze dank uit naar Käthe de Vries, die wel alle anderen noemt die zich hebben ingezet, maar zichzelf daarbij over het hoofd (inclusief pijp) ziet.
 
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl