golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuws brief GC de Merwelanden March 31, 2014

Verstuurd op 30-11--0001
Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Klik dan hier.
 

In deze nieuwsbrief

 
 
 

- Van de voorzitter

- Merwelanden, club met passie

- Seniorenlessen:het negen-stappen-plan

- Bevers op Crayestein

- Je handicap: hoe werkt dat?

- Mona Spreekt

- Competitie 2014

- Top Tour voor topspelers

- Jeugdcommissie neemt afscheid

- Korting op (gasten) greenfee

- Van onze correspondent overzee

- The battle of the seniors

- Column Peter van der Ven

 
bever-op-baan---kopie-nws

 

Waar moet ik droppen, hier of aan de overkant?

 
 
 
 

Van de voorzitter

 
 
 

voorzitter

Beste Merwelander

Vorig jaar, een paar weken eerder dan nu, schreef ik in de slotzinnen van deze column “als ik nu naar buiten kijk, is alles bedekt met sneeuw en gezien de vooruitzichten, zal het nog wel even zo blijven”. Wat een tegenstelling. Maart 2014 zal de boeken ingaan als de maand met de meeste uren zonneschijn ooit. 

 
De greens en fairways zijn al weer gemaaid. De bomen met bloesem schreeuwen het voorjaar uit. Wat een geweldig mooi voorjaar om te golfen. De opkomsten op de dames- en herenochtenden zijn ongekend hoog (overigens ook mede door de aanleg van de paden). Het terras zit vol, de gezelligheid spat eraf. De vereniging heeft geen winterslaap nodig om wakker te zijn. De wedstrijdkalender 2014 is weer gepubliceerd. Dank aan Erica ter Haar, Carla Jongmans, Coert Busio, Gerard Ebeli, Hans Plaat en Aldo Stoppels, voor hun inspanningen. Op 58 activiteiten kunnen de verschillende ledengeledingen weer inschrijven en dan zijn daar nog niet eens in meegenomen de 9 thuiswedstrijden van de competitieteams en de wekelijkse 4 ochtenden, die door de dames- en herencommissies worden georganiseerd. Kortom, we kunnen met elkaar weer gaan genieten. (meer…)
lees meer
 
 
 
 

Merwelanden, club met passie

 
 
 

Eerste AED cursus goed bezocht 

Afgelopen maandag 17 maart 2014 heeft een aantal leden meegedaan aan de cursus AED die gegeven werd in het clubhuis. In een korte presentatie werd uitgelegd hoe men dient te handelen bij een hartstilstand. Daarna mochten er op poppen geoefend worden. Vooraf was de volgorde aangegeven hoe te handelen als je betrokken raakt bij een situatie waarin eerste hulp geboden is en belangrijk is. 

Bel 112 en laat een AED halen.

Roep om hulp.Maak luchtweg vrij en controleer de ademhaling. 

Daarna starten met reanimeren, de basale reanimatie en de AED. 

 

AED-1-nws Na afloop kregen de deelnemers een instructieboekje om het geheel nog eens na te lezen en een speciale sleutel-hanger. Er wordt nog een cursus gegeven op 22 april 2014 waar maximaal 24 leden aan mee kunnen doen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. GC Merwelanden toont wederom aan dat zij meer is dan alleen een golfvereniging.       

 
 
 
 

Seniorenlessen: 9 stappen plan groot succes

 
 
 

Committed to seniors

In de wintermaanden leer je golfen en in het seizoen ga je scoren. Met veel plezier hebben tientallen senioren zich verder bekwaamd in het spelletje en na afloop van de totale cursus vroegen we sommige deelnemers naar hun reacties.

Vraag; Bevalt de leraar?

>Ik heb les van Cees, en is voor mij tot nu toe de beste Pro, heel goed. Ik merk het nog steeds niet in de resultaten, maar dat komt wel, d.w.z., als ik doe wat hij zegt………. Ik heb les van Allen. Ik heb vroeger ook les gehad van Allan, dus ik kende hem al. Allen is een uitstekende leraar. Soms heeft hij de neiging “een beetje veel verhalen te vertellen” Uitstekend. Ouderwets Schots slow teaching. Een perfecte Pro die weet waar het om gaat. Kan niet beter.

Vraag; Krijgt u voldoende aandacht en voorlichting?
 
Zeker weten!! Ja ik ben heel tevreden. Er waren wat foutjes in mijn spel geslopen maar het gaat nu al beter. Allan neemt de tijd, kijkt niet op een kwartiertje meer. Chapeau! 
 
seniors-training---kopie-nws 
Keith heeft veel aandacht voor je problemen. Je kunt zelf aangeven wat er getraind en besproken moet worden.
 
Vraag; Hoe is de prijs/kwaliteit verhouding?
 
Dit kan ik pas na afloop vertellen maar tot nu toe, zeer goed.
 
Vraag; Zou u een slotwedstrijd willen spelen?
 
80 % is voor. Een enkeling weet het niet of het voor hem uitkomt.
 
 
 
 

Bevers op Crayestein

 
 
 

 “Natuurlijk” Crayestein. Bevers? 

Het onderstaande stuk is op verzoek van het bestuur geschreven door Gerrit Paardekoper 

Een echte BAAN?! Voor velen is een BAAN equivalent aan werk. Dat is bij een golfBAAN niet veel anders. 

 

 

 

 

De greenkeepers zijn er voortdurend mee bezig. De golfers zwoegen zich, veelal met veel plezier, uit de naad. Niet zelden zonder eer naar werken. In ieder geval doet iedereen zijn best. 

Naast de baan wordt er ook gewerkt. Sinds enige tijd zichtbaar, door.......... ...........een stel heuse bevers 

lees meer

 
 
 
 

Je handicap: hoe werkt dat?

 
 
 

Jaarlijkse herziening handicaps 

Aan het einde van het jaar zijn alle handicaps door de Handicapcommissie bekeken. Aan de hand van NGF richtlijnen wordt de Exact Handicap voor het lopende jaar bepaald. Tevens wordt vastgesteld of uw Handicap actief dan wel inactief is. Vanaf 1 januari 2012 is er een aantal wijzigingen bij de Jaarlijkse Herziening. Het geldt nog steeds dat men minimaal 4 Handicap Scores moet inleveren in een kalenderjaar om in aanmerking te komen voor een actieve handicap in het daaropvolgende jaar. 

 

 
Maar om een goede Jaarlijkse Herziening te kunnen berekenen, zijn minimaal 8 Handicap Scores nodig. Als men minder dan 8 scores in het kalenderjaar heeft ingeleverd, dan worden deze aangevuld met Handicap Scores uit het voorgaande jaar. Met 8 scores kan de herziening nauwkeuriger plaats vinden. Ook wordt nu rekening gehouden met het verschil tussen 9-holes- en 18-holes scores.
 
lees meer
 
 
 
 

Mona spreekt

 
 
 

Competitie 

De competitie staat weer voor de deur, en Mona ziet veel gespannen gezichten op de club. Bij de jongere teams speelt er te veel om op te noemen. Bij de wat oudere competitieteam is het vooral de vraag of iedereen fit blijft, en er geen blessures zijn. 

Daarom heeft Mona een paar goede tips om te voorkomen dat er op het laatste moment uitvallers zijn en de teams met topsterkte aan de bak kunnen.

Kom regelmatig op de club

Zorg dat je het hele jaar door regelmatig een balletje slaat, en niet, vlak voor de competitie, als een dolle op de drivingrange ballen weg gaat staan rammen. Dat is vragen om afgescheurde ledematen en/of overige nare blessures.

Warming up

Een warming up betekent niet dat je een warm kopje koffie in het clubhuis doet, met je rug in het zonnetje. Een goede warming up maakt alle spieren los, vergeet de enkels en polsen niet! Op het internet zijn veel goede oefeningen te vinden. Maak dit een vast onderdeel van je startprocedure.

Drink

Wij Merwelanden zijn vooral van het innemen nà een rondje. Toch is het ook belangrijk om voor je ronde voldoende te drinken, en Mona bedoelt dan water of andere niet-alcoholische versnaperingen, hè. Een goede vochthuishouding is goed voor lijf en leden.

Rust

Probeer vlak voor de start van de competitiewedstrijd een rustmoment te pakken. 

 

Rust Is goed voor de concentratie en de ontspanning. En hoe meer ontspanning, hoe beter de slagen, des te minder kans op blessures. 

Stress

Voor teamcaptains is de competitie al veel langer geleden begonnen. De voorbereidingen die gevraagd worden van de captains zijn niet mis. Teamleden ronselen, lessen regelen, neuzen één kant op krijgen, voorspelen afspreken, trainingsweekenden of weekjes bespreken enz enz. En dan op de dag zelf alle handicaps en formulieren correct invullen, de kudde strak voor de slee houden en een goed resultaat binnen slepen. Denk daarom een beetje om de captains, want het is een stressvol “beroep”, en stress kan blessures opleveren. 

 

Pep talk

Een mentale warming up is ook belangrijk, zo niet het belangrijkst voor het eindresultaat. Om te kunnen winnen moet je de juiste spanning verzamelen. En door jezelf en je team op te peppen krijg je focus. Ook al is je tegenstander 2 keer zo sterk, het is en blijft matchplay, iedereen is te pakken. 

 

Conclusie

Meedoen is belachelijker dan winnen.

 

Veel plezier allemaal,

 

Veel liefs van Mona

 
 
 
 

Competitie 2014,

 
 
 

Even bijpraten met de Technische Commissie 

De competitie van 2014 staat weer voor de deur. Op zondag 6 april slaan de heren teams hun eerste bal af van het competitie seizoen, op vrijdag 9 mei de heren senioren hun laatste. 

De jeugd speelt dan nog van 18 mei tot en met 29 juni. Bij het samenstellen van de competitie teams is er de afgelopen maanden hard gewerkt zowel voor als achter de schermen.

Er zijn gedurende de wintermaanden kwalificatie wedstrijden gespeeld voor een plaats in het eerste heren team:  vier maal op Crayestein , een keer op The Dutch en een keer op de Turfvaert. 

Hierbij danken wij diegenen die deze externe wedstrijden mogelijk gemaakt hebben, t.w. Dick Schalekamp en Ad van de Leeden en de sponsors via de Stichting Topgolf. 

 
Het eerste heren team is dit jaar als volgt samengesteld : Jeroen Bekker, Jordy Kuijsters, Rogier Rijnhout, Leon Moor, Rik Maaskant en Jeroen den Dubbelden .
 
Mede namens het Bestuur van GCM en de bestuursleden van de Stichting Topgolf wensen wij het team succes in de eerste klasse van de NGF en bedanken wij de sponsoren via de Stichting Bevordering Topgolf Dordrecht van harte voor hun bijdrage en ondersteuning. heren-1-in-2014-1ste-foto-001-nws     
Op de foto van links naar rechts Roelof Rijnhout, Rik Maaskant, Jeroen den Dubbelden, Jeroen Bekker en Jordy Kuijsters. Leon Moor ontbreekt. (meer…)
lees meer
 
 
 
 

Top Tour voor Topspelers

 
 
 

Een Nieuwe Top Tour Voor Topspelers In Nederland 

Op verzoek van de organisatie van wedstrijden voor onze topspelers publiceren we dit artikel: 

We Are Golf, de meest vooruitstrevende golfclub van Nederland, komt in 2014 met een Tour speciaal voor de topamateurs én professionals van Nederland. Maar anders als anders, want deze zogeheten ‘We Are Golf Top Tour’ is er voor de topspelers van 18 t/m 50 jaar, waarbij indrukwekkende en originele prijzen te winnen zullen zijn. Waarom 18 t/m 50 jaar? 

 

 
Er zijn in Nederland veel (NGF) wedstrijden te spelen voor de jeugd t/m 21 jaar. Maar ben je eenmaal 21, dan vallen er ineens een aantal af, en blijft er niet meer zo veel over.
Dat is erg jammer. Daarom heeft We are Golf er voor gekozen een Tour te organiseren die bedoeld is voor de ‘oudere jeugd’ vanaf 18 jaar. Er is gekozen vanaf 18 jaar (en geen 21) omdat er veel topspelers in ons land zijn vanaf die leeftijd en die willen we er graag bij betrekken om de wedstrijden naast gezellig ook competitief te houden.
 
lees meer
 
 
 
 

Jeugdcommissie neemt afscheid

 
 
 Aftreden van de jeugdcommissie De leden van de jeugdcommissie hebben besloten om met ingang van 1 april 2014 hun taken neer te leggen.Wij betreuren dit zeer zeker gezien hetgeen de jeugdcommissie heeft gedaan voor de jonge golfers. Op dinsdag 18 maart j.l. is een bestuursdelegatie, de commissieleden, de pro Cees van de Berg, een aantal ouders en twee opgestane ledenvrijwilligers bijeen geweest om tot een structurele oplossing voor de toekomst te komen.  
Deze bijeenkomst heeft tot resultaat gehad, dat op korte termijn een aantal aanwezige ouders, een commissieafvaardiging, de pro en de voornoemde vrijwilligers bij elkaar zullen komen om het één en ander handen en voeten te geven. De bestuurs vertegenwoordiger Jeugd heeft toegezegd om nadien met elkaar verder te overleggen. Ook aan ouders, die niet aanwezig konden zijn, zal gevraagd gaan worden hun steentje bij te dragen.
 
 
 
 

Korting op (gasten) greenfee

 
 
 

In de nieuwe gebruikersovereenkomst zijn een aantal bepalingen opgenomen die het waard zijn om nog eens wat nader onder de loep te nemen.

Zo is er de bepaling dat een lid die in het bezit is van een door de Exploitatiemaatschappij uitgegeven deelnamebewijs en een geldige jaarkaart, recht heeft op zeven keer 50% korting op een (gasten) greenfee (waarbij vooraf vastgestelde data zijn uitgesloten).

De korting geldt voor het 18-holes tarief gedurende de hele dag met dien verstande dat deze korting ook wordt verleend op een ronde van 9-holes als die in de schemer tijd wordt gelopen. 

 
Ongeveer 2,5 uur voor zonsondergang gaat deze in.
 
Ook kan er een starttijd met korting vanaf hole 10 voor een ronde van 9-holes worden gereserveerd tot 09.30 uur.
 
Het is in wederzijds belang als er bij het reserveren duidelijk wordt aangegeven of er 18 of 9 holes wordt gelopen en dat er gebruik wordt gemaakt van de korting op de greenfee.
 
 
 
 

Van onze correspondent overzee

 
 
 

 

Noordelijk Argentinië

Vanuit Iquazu Brasil is het één stap naar Argentinië. Wij vlogen vanuit Iguazu naar Salta om van daar uit door te gaan naar Tilcara dat tegen de Andes ligt.

Moest er tof zijn hadden we ergens gelezen. De aankomst in Salta was een beetje een puinzooi. Er stond een wel heel oude Golf op ons te wachten. Toen we gingen kijken wat er allemaal aan deuken en krassen op zaten - die vervolgens op een formulier met zwarte puntjes moesten worden aangegeven als reeds bestaand - heb ik voor gesteld de auto op het formulier gewoon zwart te kleuren.

Hollandse humor is aan Argentijnen niet besteed weet ik nu. Met een kerstster in de voorruit, ruim 70.000 op de teller en een continu brandend olie lampje richting Tilcara (180 km.) gereden.

Tilcara ligt in de Andes op 3000 meter. Slim gekozen als je net herstellende bent van een bronchitis aanval, maar dat wist ik toen nog niet. Na 50 meter om hoog lopen moet ik eerst uit hijgen. 

Trouwens, alles loopt hier omhoog. We zijn in onze poussado omgeven door volstrekte eco toeristen.

 
andes-dreigend-nws            
Archeologen, astrologen, ornithologen, antropologen, speologen, filosofen, veganisten - allen met amateur status - in herkenbare kleding en uiterlijk: baard, haar op armen, haar op benen, veel te wijde pijpen in de korte broek, sandaal zonder sok of bergschoen met sok, aantekening boekje, verrekijker, foto toestel, een blik tot achter de horizon en mensen schuw. De bijpassende dames: mager, blanke of verbrande huid, piek of plak haar, veel te dunne benen in veel te grote bergschoenen, afgekloven nagels, twee mandarijnen onverpakt in een hemdje zonder mouwen, korte broek waarin billen ontbreken en nog nooit slachtoffer geweest van ook maar een begin van dubieus gedrag door de andere sekse. Een niet onbelangrijk deel van deze groep wast zich zo te zien en te ruiken met droog water.
lees meer
 
 
 
 

The Battle of the seniors………..

 
 
 

Speciale heren seniorenwedstrijd op woensdag 3 september 2014 

Als je een absoluut hoogtepunt binnen de organisatie van de heren seniorencommissie niet wilt missen, dan blokkeer je  ( als je heer bent, die 55 jaar of ouder is) nu al de datum 3 september 2014. Shotgun:12.00 uur 

 
Ook al kom je niet vaak op de woensdag (je bent sowieso altijd van harte welkom), deze wedstrijd wil je niet missen Nadere informatie volgt.
Het geroezemoes (o.a. “daar moet je aan meedoen”) met de daarbij behorende rode gespitste oortjes neemt toe.
 
 
 
 

Column Peter van der Ven

 
 
 

 

Hey Merwelander, 

In deze nieuwsbrief weer een hoofdstukje uit het boek. Ieder bedrijf valt of staat bij de mensen die er werken. Zo is dat nu, zo was dat vroeger en zo zal het altijd blijven, ondanks de toenemende digitalisering, flexplekken, filewerken en wat al niet meer.  

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl