golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuws brief GC de Merwelanden June 3, 2014

Verstuurd op 30-11--0001

 

Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Klik dan hier.
 

In deze Nieuwsbrief

 
         indien je deze nieuwsbrief zonder veel scrollen wilt lezen: druk hierboven op "klik dan hier". 
 thats-a-team 
 
Van uw voorzitter
Merwelanden Heren 1 weer in de hoofdklasse
Mona spreekt
Supporters bij de promotie
Van onze correspondent Overzee
Battle of the seniors
Column Peter van der Ven 

Hulde voor Leon Moor, Jeroen den Dubbelden, Rik Maaskant, Roelof Rijnhout, Jeroen Bekker en Jordy Kuijsters

 
 
 
 

Van uw voorzitter

 
 
 
Gehandicapten Golfsport
 
Een tweetal weken geleden waren uw penningmeester en voorzitter te gast op de golfbaan van de Hooge Rotterdamsche. Deze vereniging (van Joost Luiten) vierde het 25-jarig bestaan. De Hooge Rotterdamsche is de nieuwe benaming van de Hooge Bergsche. De naam is niet alleen nieuw, maar een trotse voorzitter toonde ons ook het geheel vernieuwde clubhuis. Waarom vertel ik u dit? Ik vertel u dit omdat deze jubileumdag geheel in het teken stond van “de stichting golf voor gehandicapten”. (website: www.gehandicaptengolf.nl) Een aantal van bij deze stichting betrokken spelers reden daar rond en deden mee en speelden ook nog eens de sterren van de hemel.

Acceptatie alom. Natuurlijk heeft de gehandicaptensport en de gehandicapte zelf vaak een hele weg te gaan van begrip voor actie, reactie en acceptatie. Terwijl ik dit opschrijf denk ik: waarom schrijf ik: “acceptatie alom”. Is dat dan vreemd? Dat is toch gewoon? Ik vind dat gewoon.

 

 

 

Kort verslag naar aanleiding van algemene ledenvergadering van maandag 2 juni 2014  

Veel leden waren niet aanwezig op deze vergadering, maar de leden die aanwezig waren, waaronder het hele Heren I team, konden hun op- en aanmerkingen laten weten.

De voorzitter deelde mede dat er een positieve lijn zit in de ontwikkeling van het ledenbestand. Op dit moment komen er meer leden bij dan dat er weg gaan. Het afwaarderen van het deelnamebewijs en het lid kunnen worden zonder deelnamebewijs heeft vanaf de invoering vorig jaar geleid tot 75 nieuwe  leden zonder deelnamebewijs.

Het aantal jeugdleden baart nog wel zorgen. 

Er was lof voor het gevoerde beleid van het bestuur en ook de technische commissie kreeg veel waardering voor hun inzet vooraf en tijdens de competitie. Toch werden wat kritische punten gehoord en zowel  bestuur als technische commissie gaan hiermee aan de slag. De voorzitter is blij met de op- en aanmerkingen en de spiegel die voorgehouden wordt. 

Van de diverse commissies zijn jaarverslagen 2013 ontvangen. Per commissie werden de verslagen genoemd. De voorzitter benadrukt nogmaals hoe blij het bestuur is met zo veel vrijwilligers binnen de club en dankt hen voor het vele werk dat zij verzetten.

 

 

 

 
 
 
Gehandicaptensport is toch in Nederland overal? Olympische Spelen! Gehandicapten tennis! Golfgehandicaptensport hoort daar toch ook bij! Gehandicaptensport is toch ook in onze vereniging volledig geaccepteerd? Mijn punt: Ik hoop en verwacht eigenlijk, dat als iemand zoiets overkomt elk lid het plezier in het golf kan en mag blijven behouden, waardoor de socialiserende interactie van onze fijne vereniging ook behouden kan en mag blijven. Niek Drieënhuizen (meer…)

lees meer

 

 

 

 

De penningmeester neemt regel voor regel de balans en Verlies en Winst rekening 2013 door en ondanks het missen van twee sheets in de presentatie was het duidelijk voor de vergadering. De kascommissie heeft geadviseerd de penningmeester en het bestuur decharge te verlenen en dat is ook gebeurd.

De, tegenwoordig Koninklijke, NGF heeft een Tuchtreglement Seksuele Intimidatie gemaakt en de vergadering werd gevraagd hier goedkeuring aan te verlenen. Het hebben van een reglement is in een vergadering van NOC*NSF als aanbeveling gedaan voor alle sportbonden. De vergadering heeft goedkeuring gegeven.

Twee bestuursleden, de heer Hans Plaat en de heer Ton Lenoir,  waren aftredend en ook herkiesbaar. Met applaus heeft de vergadering beide heren herkozen.

Enkele leden maken gebruik van de rondvraag. Een vraag had betrekking op het niet up-to-date zijn van de borden in de hal en in het clubhuis. Gelukkig kon de voorzitter melden dat de borden juist deze dag in orde gemaakt zijn.

Net voor 22.00 uur kon de voorzitter zijn dank uitspreken voor de aanwezigheid van de leden en hun inbreng  in deze vergadering.

 

 
 
 
 

Merwelanden Heren 1weer in de hoofdklasse

 
 
 Trotse captain en trotse voorzitter 
Competitie 2014 – De weg naar de hoofdklasse
Na in mei kampioen te zijn geworden in de 1e klasse in een poule met de Rosendaelsche, de Haenen, Haverleij en de Dommel is het eerste herenteam 0p 1 juni jl. gepromoveerd naar de hoofdklasse. In Hengelo op golfbaan ’t Zelle werd in de vorm van een ‘round robin’ gestreden tegen het jonge team van Best en het meer ervaren team van de Gelpenberg. (meer…)
lees meer
 
 
 
 

Mona spreekt

 
 
 
Echtelieden
 
Allereerst wil ik mijn welgemeende excuses maken voor de Mona bijdrage in de laatste nieuwsbrief. Mijn vervelende broertje heeft zomaar de vrijheid genomen “effe een stukkie” neer te pennen voor zijn zeer getalenteerde zus. Mona zat op een eiland ver weg en heeft het stuk niet gelezen, maar was vast niet veel. Geheel uitgerust ben ik weer in de pen geklommen, en dit keer wel met een heel toepasselijke vraag van één van mijn trouwe lezers en lezeressen. Wat te doen met uni-sex echtelieden? 
 
 
 
Nou, lieve lezer, dat is best een pittige vraag waar Moon gedegen onderzoek naar moest doen. En daarmee druk bezig zijnde kwam Mona nog andere soorten tegen ook. De echtparentrofee was een uitgelezen moment voor een diepgaand onderzoek. (meer…)
 
lees meer
 
 
 
 

Promotie hoofdklasse: de supporters

 
 
 

Een Zondagje op stap 

Het Heren 1-team van de Merwelanden was in de NGF competitie kampioen geworden in de 1ste klasse. Het gevolg was dus een promotie-wedstrijd spelen. De NGF houdt hier zo zijn eigen principes op na, dus na enige tijd werd bekend dat er een “round- robin” gespeeld moest worden tegen 2 andere kampioenen, een team van GC Best en een team van Gelpenberg. Dit stond gepland voor zondag 1 juni. En waar laat je zo’n promotie-wedstrijd plaats vinden ? Ja op de golfbaan van Golfclub ’t Zelle op de Varssellerweg in Hengelo.

meer…)
lees meer

 
 
 
 
 

Van onze correspondent Overzee

 
 
 

Het zuiden 

Zoals de arts/buurman tijdens ons diner in Santiago had voor geschreven zijn we naar Concepción gereden. Prachtige stad volgens hem en tevens zijn geboorte plaats. Tijdens de rit kwamen we er achter dat  Concepción wel 600 kilometer van Santiago ligt. Het bleek een troosteloze oude werk stad te zijn met kolenmijnen in de buurt. Zelfs "Lonely Planet" wist niets positiefs over de stad of de omgeving te schrijven. Bovendien was het niet -zoals gezegd- vijf maar vijftien graden kouder dan Santiago met als toetje miezer regen. Zonder enig wintergoed dus verrekken van de kou. Waarschijnlijk was de man een goede arts, maar als reisleider eerder patiënt. Op een dergelijk moment is het zaak drastische maatregelen te nemen. Eerst een hotel op gezocht en de volgende dag resoluut het stuur om gegooid naar het noorden (zelfde weg, alleen in plaats van Sud nu Nord volgen; dat lukt mij zelfs nog wel).

 
Wij hadden ons al voor genomen niet weer 600 kilometer aan één stuk te rijden en zijn na 350 kilometer bij Curicó van de weg gegaan en naar de Colchagua vallei gereden. Volgens Lonely Planet "Chili's premier wine country, with fine dining at Estancias". "Vreco country" dus. Precies wat wij zoeken!
 
 
chili-nws  
lees meer
 
 
 
 

Battle of the seniors

 
 
 

The battle of the cities 

Na in nieuwsbrieven van april en mei een historische impressie te hebben gegeven over hoe men vroeger bezig was met de golfstrijd tussen steden, dorpen en wijken komt nu wat informatie van deze tijd. Woensdag 3 september a.s. is de dag van de “the battle of the cities”. 

Een golfwedstrijd waaraan ieder seniorlid (=boven de 55 jaar) kan (moet) meedoen. Laat u uitdagen! Vanzelfsprekend zijn ook die senioren uitgenodigd, die normaliter niet meedoen aan de woensdag seniorenwedstrijd. Het doel van deze zeer bijzondere wedstrijd is: (meer…)

lees meer

 
golfbattle-nws           
 
 
 
 

Column Peter van der Ven

 
 
 

 

 

 

 

Hey Merwelander, 

 

Het golfseizoen is weer volop aan de gang. Dus heeft het bestuur wat meer te melden.

De frequentie van de nieuwsbrief gaat derhalve wat omhoog en zo moeten de columnschrijvers in dit medium harder aan het werk.

Nou, dat treft, want deze bijdrage gaat ook over werk.

Hoofdstuk 8 alweer van nog vele te gaan. 

 
8. Junior Account Executive
 
1.
Na de belevenissen met Vredestein, benoemde meneer Jan me officieel als junior AE. “Maar wel de rest van je werkzaamheden blijven doen, hè”, voegde hij nog even fijntjes toe. Het hield niet zoveel in, maar de bedoeling was dat ik af en toe een klant zou bezoeken en daar kleine opdrachten mee ging bespreken om ze vervolgens zelfstandig uit te voeren. Wel alles rapporteren aan meneer Jan natuurlijk, dus soms waren vrijwel alle boodschappen op het tafeltje naast het kantoor van Jan, van mij afkomstig. Kopie media- opdrachten, tekstvoorstellen, begrotingen, klantenrapporten. En meneer Jan maar alles lezen. Doorgaans kreeg ik ze terug met een “gezien”-paraaf en soms wel eens eentje met “prima” en ook wel eens een retourtje met KZ erop. Ach, you can’t have it all.
 
2.
We hadden veel klanten die via ons de personeelsadvertenties lieten lopen en dat zijn uitstekende klanten om het op te leren, zo vond meneer Jan. Dus toog ik regelmatig naar onder andere Protech Engineering in Schiedam, Voormolen aan de Heer Bokelweg en naar Aristo Stallianatos van Marinco Engineering op de Mauritsweg. Een prachtige Griekse naam. Meneer Jan had ergens Griekse roots en had daardoor meerdere klanten uit dat land, die hier waren neergestreken en doorgaans succesvolle bedrijven hebben opgezet. Zo werkten we ook af en toe voor de Griekse ambassade. Op de Nieuwe Binnenweg zaten destijds ook veel Griekse horeca-zaken, dus die zochten elkaar allemaal op. Meneer Jan kon je regelmatig vinden in die gelegenheden. Netwerken heet dat tegenwoordig. (meer…)
lees meer
 
 
 
Copyright © 2014 GC de Merwelanden
Archief
Ons mailing adres is:
communicatie@gcmerwelanden.nl
GC de Merwelanden op facebook
 
 
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl