golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuws brief GC de Merwelanden July 17, 2014

Verstuurd op 30-11--0001
Wordt deze nieuwsbrief niet correct weergegeven? Klik dan hier.
 

In deze Nieuwsbrief

 
 Indien je deze nieuwsbrief zonder veel scrollen wilt lezen: druk dan hierboven op "klik dan hier". 
   
-  Van uw voorzitter
-  Clubkampioenschap Dames 2014
-  Clubkampioenschap Heren 2014
-  Nieuwe Merwelanders?
-  Mona op vakantie
-  Golfhistorie
-  Van onze correspondent Overzee
-  Jeugd weer actief op de Merwelanden
-  The battle of the cities (seniors)
-  Column Peter van der Ven    
 
 
 
 

Van uw voorzitter

 
 
 

Overleg en respect

In elke vereniging gebeurt er wel eens iets. Een vereniging bestaat uit een grote verscheidenheid van leden. Leden van een golfvereniging met een mening, met gedachten, beleving, historie en verwachtingen. Dit alles is een groot democratisch goed. 

 
Dit alles past ook uitstekend bij onze vereniging. In de huidige communicatieve tijd is 'ergens iets van vinden en zeggen' gerelateerd aan: “ik stuur wel een mail”. Je gaat achter je computer zitten, je mailt, je schrijft. Zakelijk gesproken een uiterst snelle en accurate manier van communiceren. Mijns inziens wordt het communicatief wat ingewikkelder, wanneer verschillen van meningen, inzichten en standpunten “uitgevochten” worden via mailverkeer (je schrijft het van je af) . Jij reageert, de ander binnen no time weer en zo gaat het maar door. De essentie verliest zijn waarde, de kans op blokkering van oplossingsmogelijkheden wordt eerder vergroot dan verkleind. Waarom ik dit schrijf? Het matchplaykampioenschap heren is uitgesteld, zie verder in deze nieuwsbrief. Een ieder mag daar iets over denken, vinden en zeggen. Maar laten we alstublieft niet vergeten met elkaar te praten, te overleggen, elkaar in de ogen te kijken en elkaar in waarde te laten, want dan bereik je de oplossingen, die een ieder in zijn diepste wezen ook nastreeft.
Niek Drieënhuizen
 
 
 
 

Clubkampioenschap Dames 2014

 
 
 

Dames Matchplaykampioenschap 2014

12 Dames hebben in het weekend van 5 en 6 juli j.l. gestreden om het clubkampioenschap van onze vereniging. Kim Kuijsters zal de geschiedenis ingaan als de winnares van 2014. Regina de Groot, die in de finale verloor, roemde haar opponent om haar prachtige spel. Heleen Klijn moest op hole 18 uiteindelijk haar meerdere erkennen in Liesbeth Groeneweg. Het kampioenschap voor de heren is uitgesteld. Zie deze nieuwsbrief. Nadere informatie over de finaledag zal u te zijner tijd bereiken.

 
 
 
 
 
 
 

Clubkampioenschap Heren 2014

 
 
 

Matchplaykampioenschap heren 2014 opgeschort 

Uw bestuur heeft gemeend het matchplay-kampioenschap voor de heren, dat in het weekend van 5 juli gespeeld zou worden uit te stellen. Hoofdreden is, dat een schorsings-zaak, die diende bij de beroepscommissie door deze commissie is aangehouden. Een volledig legitiem oordeel. Een oordeel dat, gezien onze reglementen, zoals we die met elkaar hebben vastgesteld, door iedereen in welke betrokken-heid of relatie dan ook geaccepteerd en gerespecteerd dient te worden. 

 
Op basis van algemeen verenigingsbelang, dus met nadruk het individuele spelersbelang overschrijdend, heeft uw bestuur, hoe zeer ook te betreuren, vervolgens besloten het matchplay kampioenschap van de heren op te schorten Deze maatregel verdient alle evaluatie, laat dat duidelijk zijn. Maar doorgaan met de consequentheid van de voormelde opschorting, naar elk betrokken matchplayspeler, ging de schuld van bepaalde individuele spelers te boven. Daarnaast heeft deze maatregel beoogt te voorkomen, dat er geen benadeling, geen beschadiging of bevoordeling van wie dan ook heeft kunnen plaats vinden, waardoor binnen onze vereniging absoluut ongewenste en onvoorspelbare reacties, zijn vermeden. Tot nader orde opgeschort wil zeggen, dat hierover binnenkort nieuwe informatie wordt verstrekt.
 
 
 
 

Nieuwe Merwelanders ?

 
 
 

 
Beginnende Golfers Wedstrijd op zaterdag 21 juni
 
Crayestein organiseerde op deze zaterdag een wedstrijd voor de golfers, welke de laatste maanden druk bezig waren om ge golfsport onder de knie te krijgen. Voor deze middag hadden 40 “nieuwe golfers “ zich ingeschreven. Globaal waren dit mensen met baanpermissie of met Handicap 54 en lager. Het was voor de meeste ingeschrevenen hun eerste golfwedstrijd, dus best wel spannend, maar ook wel erg leuk. Jullie voorzitter en ondergetekende hadden ook voor deze wedstrijd ingeschreven. Dit onder het motto van: “ Het is eenvoudig vissen in zo’n vijver”. Na de wedstrijd was er een drankje en een borrelhapje op een heerlijk zonnig terras, wat natuurlijk wel smaakte na zo’n eerste golfwedstrijd. Vele nieuwe golfers genoten daarna ook nog van een zalig diner in Jack’s Steakhouse. Al met al dus een zeer geslaagde middag, waar een ieder met voldoening op kon terugkijken. Met dit netwerken hopen wij ook weer enthousiaste Merwelanders te scoren.
Onno Krips
 
 
 
 

Mona op vakantie

 
 
 

Moon zet even niet de toon

Is dat even een teleurstelling. Onze Mona is op vakantie en totaal onbereikbaar.  Dus moeten we het deze editie doen zonder een bijdrage van onze zo geliefde columniste. We hebben gebeld, gemaild, ge-appt, gefacebookt, getwitterd, ge-smst en ge-linked-upt (vroeger schreef je nog een ouderwetse brief) maar ze is ondergedoken. Die zal wel vol inspiratie terugkomen en de volgende edities weer vullen met haar populaire stukjes. Dus de Merwelanders kunnen gewoon doorgaan met het stellen van heikele vragen. Want Mona heeft overal een antwoord op. Maar nu dus effe niet.

 
 
 
 
 
 

Historie van de golfsport

 
 
   
Nederland golft
 
Dat de golfsport een lange traditie kent laat het Haags Historisch Museum zien van 31 mei tot en met 12 oktober 2014 op de tentoonstelling Nederland Golft!! Dit is een tentoonstelling die wordt georganiseerd ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van de Nederlandse Golf Federatie ( NGF ). Mr. Pieter van Vollenhoven heeft deze tentoonstelling op 30 mei j.l. geopend, en vele golfers hebben deze interessante tentoonstelling al bezocht. Misschien ook een leuk uitje, een bezoek waard voor de Merwelanders. Onno Krips.
 
 
 
 

Van onze correspondent Overzee

 
 
 

Viña del Mar.

Wij hebben Santa Cruz verlaten voor een nadere verkenning van Chili. Onze nieuwe bestemming ligt ongeveer 100 km. ten noorden van Santiago. Hier komt de "chique de poep" van de hoofdstad. Een soort Noordwijk aan zee maar dan in Chili. Vol en bepaald niet goedkoop. De taxi en de hotels zijn drie maal zo duur als in Santa Cruz. We zijn in een Pousada beland (hoe krijg ik het weer gevonden) op een berg categorie één (Annemiek blij, voor mij niet te belopen naar boven) met uitzicht op zee.                  lees meer

 
 
 
 
 
 

De jeugd is weer actief!!!

 
 
 

Voortvarend heeft de nieuwe jeugdcommissie de activiteiten herstart. En dat is een goede zaak. Op zondag 29 juni waren we weer veel jeugdige golfers op onze baan te vinden. Onderstaand een kort verslagje.

Zondag 29 juni 2014......... Langzaam zie ik iedereen tussen 8.00 en 8.30 uur binnen druppelen.

Voor de één is het wat vroeger als voor de ander. Er is een training gepland om 8.30 uur onder leiding van de jeugdtrainers en coaches. Zij hebben weer voor een leuke uitdaging gezorgd en wat hindernissen en oefeningen uitgezet. 

 

 
De belangstelling is ondanks het vroege tijdstip prima. 10 Jongens en meiden zijn tijdens deze training aanwezig en luisteren aandachtig naar de aanwijzingen van de jeugdtrainers. Om 9.30 uur is de training voorbij en is er een kleine pauze voordat de wedstrijd begint. Om 10.00 uur is de eerste flight ingedeeld en de jeugdige Merwelanders worden onder luid enthousiasme van de ouders de baan in gestuurd. In totaal zijn er 4 flights, deze zijn ingedeeld in leeftijdcategorie. Een aantal lopen 4 holes en de rest 9 holes. Rond het middaguur is iedereen weer binnen en is de prijsuitreiking ter afsluiting van het eerste deel voor de zomervakantie. Drie medailles waren beschikbaar gesteld door Crayestein en werden uitgedeeld aan de winnaars van de dag. Na deze uitreiking, tijdens welke iedereen overigens een leuke attentie kreeg, was het tijd voor frites met kroket. Na deze versnapering nam iedereen afscheid en kunnen we terugzien op een geslaagde "Committed to Jeugd"- dag. De eerste volgende dag is op 21 september 2014. De nieuwe data staan op de website en we hopen dat we bij de volgende wedstrijden/lessen weer op een hoge opkomst mogen rekenen. Graag tot een volgende keer.......    
 
 
 
 

Battle of the cities (seniors)

 
 
 

 

 

 
Voor de Heren Merwelanders van 55 jaar en ouder
 
Steden/dorpen wedstrijd
(“The battle of the cities “)
 
Woensdag 3 september wordt deze wedstrijd gespeeld. Als je wilt dat jouw woonplaats de beste golfers herbergt en jij daar jouw golfcapaciteiten voor wilt inzetten, dan reserveer je deze datum en geef je je op voor de  steden/dorpenwedstrijd. Informatie en inschrijfformulier te vinden in de hal.
 
Inschrijving is natuurlijk ook mogelijk via Proware.
 
Extra info aanwezigheid hoogwaardigheidsbekleders
 
De volgende burgemeester/wethouders hebben toegezegd aanwezig te zijn: Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Ridderkerk, Schoonhoven, Sliedrecht en Zwijndrecht. Dat zijn nu precies alle vertegenwoordigers van onze leden. Dan dient u er toch ook bij te zijn!!
 
 
 
 

Column Peter van der Ven

 
 
 

 

Hey Merwelander, Veel plezier met hoofdstuk 9 uit het rijke oeuvre van de perikelen van een jonge reclameman. 

 
9. Kok Juweliers
 
1.
Op de Nieuwe Binnenweg was één van Rotterdams grootste juweliers gevestigd. Kok Juweliers was een begrip in de regio. Het was niet zo maar een juwelier, Joop Kok dacht alleen maar in het groot. Seiko was toen in opkomst en Joop zag de grote mogelijkheden van dit merk. Daarin stond hij niet alleen, want Seiko liet zich in Nederland vertegenwoordigen door importeur Daniels. Die was gevestigd in het Groothandelsgebouw aan het Stationsplein. Kok betrok echter de horloges niet van de importeur maar haalde ze zelf uit Japan. Hij had een immens grote collectie en vele Rotterdammers en omstrekers wisten dat. Ook van de luxe Seiko serie “Lasalle” voerde hij een groot assortiment. (meer…)
lees meer
 
 
 
Copyright © 2014 GC de Merwelanden
Archief
Ons mailing adres is:
communicatie@gcmerwelanden.nl
GC de Merwelanden op facebook
 
 
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl