golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

MERWELANDEN INSIDE

Verstuurd op 13-05-2024

MERWELANDEN INSIDE

 

Doe mee aan de Maandbeker Mei!

Met winst in de uitgestelde wedstrijd van Heren 2 is de competitie nagenoeg ten einde. Op zondag 26 mei resteert nog wel wat de climax moet worden van de competitie 2024: de strijd om een plek in de Hoofdklasse tussen ons Heren 1 vs dat van Rijk van Nijmegen op de Zeeuws-Vlaamse golfbaan De Woeste Kop. 

Het einde van de competitie betekent ook dat er vanaf nu op de clubkalender weer wedstrijden zijn te vinden die door de Technische Commissie (TC) mede beoordeeld worden voor de samenstelling van de competitieteams voor 2025 (zie bijlage 1 en 2 van het  beleidsdocument voor meer informatie over de selectieprocedure).

De eerste zogenaamde Order of Merit wedstrijd is de Maandbeker Mei en die wordt aanstaande zondag (19 mei) gespeeld.

Doe jij ook mee? Je speelt 18 holes en naar keuze in Strokeplay of Stableford vorm. 

Wil je zondag lekker uitslapen of je partner verwennen met ontbijt op bed? Dan kan je toch meedoen want we starten pas om 12 uur (strokeplay) resp. 13 uur.

En nog een prettige bijkomstigheid: ook de strokeplay variant wordt dit keer gespeeld vanaf de medal tees (geel/rood).
Daarbij zijn ook de baan- en weersomstandigheden bijna ideaal en dus wat let jou om mee te doen aan de Maandbeker Mei? 

Schrijf je daarom nu hier in voor of de Strokeplay variant of voor Stableford.

Graag tot zondag!

Technische Commissie
André, Bart, Peter Jan, Rik

 

Echtparen/partnerswedstrijd 20 mei

Hé Merwelander,

Wil jij op het bord in de hal komen?

Zoals ieder jaar hebben we de echtparen/partner wedstrijd met als eervolle prijs een vereeuwiging op het bord in de hal. Je hoeft alleen maar samen mee te doen en de sterren van de hemel te spelen. Ben je geen partner maar toch (beste) vriend/vriendin dan mag je natuurlijk ook meedoen, alleen kom je daarmee niet in aanmerking voor de vereeuwiging op het bord!

Daarna is er op het nieuwe terras een drankje, een hapje eten, muziek (DJ) en uiteraard de prijs uitreiking. En voor maar €27,50 pp ben je dan helemaal onder de pannen.

- Echtparen/partner wedstrijd 2e Pinksterdag d.d. 20 mei
- Inschrijfgeld € 27,50/pp
- Shotgun om 13:00 uur
- Eten en een drankje en een DJ.

Schrijf je hier snel in, aan het weer zal het niet liggen.

De WeCo.


MASTERCLASS "RONDOM DE GREEN"
Omdat de masterclass "rondom de green" van Floris de Haas een groot succes is gebleken, hebben wij besloten om deze cursus nog een keer aan te bieden voor de maand juni op de volgende datums:
4 juni van 10.00 - 11.00 uur
11 juni van 10.00 - 11.00 uur
18 juni van 10.00 - 11.00 uur
25 juni van 10.00 - 11.00 uur.

Wat gaan we doen?
Alle slagen Rondom de Green worden geoefend, dus laag chippen, hoog chippen, spelen uit de bunker, putten en pitchen.

De investering voor de cursus bedraagt 70 euro voor 4 uur training.
Maximaal 6 deelnemers, minimaal 1 deelnemer per lesuur.

Opgeven kan via Marianne de Jong  secretaris@gcmerwelanden.nl 

 

IN MEMORIAM FLORIS BAZUIN

Op donderdag 2 mei jl. heeft de familie en een beperkt aantal genodigden, waaronder ondergetekende, afscheid genomen van Floris. De bijeenkomst werd gehouden in een kleine zaal van het uitvaartcentrum De Olm. Het was een sobere bijeenkomst, waarbij de liefde van Floris voor zijn familie en in het bijzonder voor zijn kleinkinderen middels foto’s en video’s centraal stond. Na het afscheid was er gelegenheid om de familie te condoleren. Precies zoals Floris het wilde. Geen toespraken, behalve dan die van de uitvaartbegeleider en zoon Martijn. Zij schetsten een beeld van iemand die - zeker de laatste jaren – alles voor zijn familie over had. Er kon altijd een beroep op hem gedaan worden, waarbij Martijn zijn vader prees voor de wijze, maar soms ook harde lessen. Martijn en andere zoon Erik kregen ingeprent dat niets vanzelf gaat en dat er voor elk succesje hard gewerkt dient te worden. Dat botste nog wel eens, maar de laatste jaren was de verstandhouding uitstekend. Zijn karakter: van buiten hard; van binnen zacht.

Ik heb Floris in de tachtiger jaren van de vorige eeuw leren kennen als een ambitieuze hardwerkende collega in het Rotterdamse. In de maatschap van ’t Hoen, Hanemaijer, Van Es en Glimmerveen was hij de jongste maat, maar door zijn tomeloze inzet en ambitie heette het kantoor na een aantal jaren al Bazuin & Partners. Een zeer succesvolle onderneming, die op de dag van vandaag nog steeds bestaat en die naam draagt. Floris is rond zijn 52ste verjaardag gestopt met werken en is van zijn pensioen gaan genieten. Daarin speelde golf een prominente rol. De banen die hij zowel in het binnen- en buitenland heeft gespeeld zijn niet meer te tellen. Hij heeft het zelfs nog tot pro gebracht en heeft ook in die hoedanigheid diverse proftoernooien gespeeld. Daarnaast genoot hij van de vakanties met zijn familie. Ik heb mooie herinneringen aan vakanties met onze families en later de skivakanties met zijn toenmalige tennismaten, waar veel gelachen werd.

Een kleine week voor zijn 77ste verjaardag op 24 april jl. hebben een aantal van zijn golfmaten van de dinsdag en donderdaggroep in het clubhuis via een videogesprek afscheid van de sterk vermagerde en verzwakte Floris kunnen nemen. Het was toen al duidelijk dat de kans op herstel uitgesloten was. Floris had zich al min of meer verzoend met het feit dat hij niet lang meer te leven had. Het ging uiteindelijk toch nog sneller dan gedacht. Een markante persoonlijkheid is ons ontvallen. Een bijzonder mens: hard van buiten; zacht van binnen.

Frans SchaapFloris Bazuin in Portugal met zijn vaste PRO-am vrienden Jaap Schalekamp, Ron van Westerlaak en Henk Kuijsters

 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl