golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Lustrum Battle of the cities met Schoonhoven als winnaar

Verstuurd op 11-09-2018

Lustrum Battle of the cities met Schoonhoven als winnaar

Oop woensdag 5 september werd  voor de vijfde maal de zogenoemde “Battle of the Cities georganiseerd. Heren en Dames senioren van onze golfclub kruisten de golfclubs om voor hun gemeente de begeerde wisseltrofee te veroveren. Spelers uit de Drechtsteden Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Alblasserdam, Hendrik Ido Ambacht en ook  uit de gemeente Schoonhoven uit de Krimpenerwaard waren de deelnemers.  De organisatie Niek Drieenhuizen en Frank van Welzenis met ondersteuning van Jan van de Weijden konden 60 deelnemers begroeten op een aanvankelijk regenachtige dag, maar waarbij al heel snel de zon uitbundig te voorschijn kwam. Voordat de wedstrijd begon,  speelden de sportwethouders  uit die gemeenten een onderlinge putwedstrijd over 18 holes. Hun score werd opgeteld bij de gezamenlijke score van de diverse gemeente teams, waarbij de hoogste individuele score goed was voor het winnen van de “gouden putter “, die vorig jaar nog gewonnen werd door Jolanda de Witte uit Zwijndrecht. Deze keer moest ze de eer laten aan Eddo Mondriaan uit Schoonhoven. Een verrassing was dat niet helemaal, omdat de wethouders Marco Stam van Dordrecht en wethouder Stephan van Die uit HI Ambacht voor de eerste maal een putter in handen hadden.

Nadat de wedstrijd onder die prachtige weersomstandigheden rond vier uur werd afgerond, kon de organisatie de uitslag bekend maken. Wethouder Stam mocht als bekerhouder van 2017 de eerste prijs uitreiken aan de spelers van Schoonhoven/ gemeente Krimpenerwaard, die met 1 punt verschil Dordrecht achter zich lieten. Papendrecht werd derde, Alblasserdam vierde,  Zwijndrecht vijfde en HI Ambacht had de rode lantaarn. De twee teams van Schoonhoven met als spelers Frans van Eijk, Roel Brand, Hans Straver, Eddo Mondriaan, Ted Brinksma, Nico Slingerland, Onno Krips en Frank Mone vierden hun overwinning.

Naast de gemeente prijs werd het beste herenteam en het beste damesteam in het zonnetje gezet.

Het beste herenteam werd Dordrecht 5 – deze keer FC Dordrecht - met Rob Sanders, Sjaak Doedeijns, Sjaak Quartel en Arnold Naingolan. Het damesteam van Alblasserdam bestaande uit Paula Drieenhuizen, Ina van Heukelom, Riny Jacobs en Hanneke Pernot kwam met de hoogste score uit de bus.

De spelers konden na afloop genieten van een prima hap, verzorgd door Jordi en zijn brigade. Het bleef nog lang gezellig op het terras en de organisatie kan terugzien op een geslaagde dag.

Paddenstoelen in de vorm van Golfballen

 
  

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl