golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 16-08-2015

Van uw voorzitter

Ook na de lustrumweek van eind juni bloeit de vereniging in alle glorie. Goed bezochte evenementen, maandbeker, heren en dameswedstrijden, zomeravondcompetitie en matchplay kampioenschap.

Ik wens u nog heel veel verenigingsplezier toe, bij de deze maand nog te organiseren activiteiten zoals de greenkeeperswedstrijd, het strokeplaykampioenschap senioren, strokeplay dames en heren, de maandbeker en zomeravondcompetitie. En voor direct in september staan nog op het programma de non-echtparenwedstrijd, de vriendinnendag, the British Open en The Battle of the Cities.

 

Voor al deze activiteiten zie de wedstrijdkalender of het mededelingenbord in de hal.

In de afgelopen weken lieten onze topspelers opvallend van zich horen. De prestaties wil ik je niet onthouden.

Merwelanders in de Open Golfwedstrijden

Jordy 2e op NK

Namens uw bestuur en alle geledingen van onze vereniging wil ik Jordy Kuijsters feliciteren met zijn tweede plaats op het Nederlands Kampioenschap Matchplay van j.l. 2 augustus. Voorwaar een geweldige prestatie. 

Kralingen Open

Het volgende verslag is integraal overgenomen van de Golf Club Kralingen: Het Porsche Rotterdams Golf Open 2015 is afgesloten met een zinderende sudden death play-off tussen Marcel Roelofsma (GV Leeuwenberg) en Roelof Rijnhout (GC Broekpolder, ex. Merwelander). De par put van Roelof op de eerste play-off hole bleek voldoende voor de overwinning. Daarmee heeft Roelof de Rotterdam slam behaald: winnaar van Rotterdams Golf Open, Seve Open en Rijnmond Open! Een mooie prestatie! Jordy Kuijsters van GC De Merwelanden is derde geworden, onder meer met een knappe ronde van 63, dat is één slag onder par.

Bij de dames ging de titel naar de 16-jarige Lotte Hoekstra van GC De Hooge Rotterdamsche. Zij wist Regina de Groot-Milchrahm (GC De Haenen, ex. Merwelander) maar liefst vijf slagen voor te blijven. Het verschil werd gemaakt in de laatste ronde waar Lotte een knappe 72 liet optekenen. Kim Kuijsters van GC De Merwelanden pakte de derde plaats.   

Het netto toernooi is ten prooi gevallen aan David van Panhuys (Burggolf) voor Michiel de Visser en Ferry Sommer, beiden van GC Kralingen. Beste ‘Rotterdammert’ werd die ‘gozert’ die ook de strokeplay won, Roelof Rijnhout.

Beste team werd LogicVision Merwelanden.

De Dames en Heren 4e NGF Maandbeker

Jordy Kuijsters is in de “Winning Mood”.
Zondag 9 augustus speelde Jordy deze wedstrijd op de Hooge Bergsche in Bergschenhoek. Hij speelde zijn rondje in 70 slagen , en dat is één onder de baan ( par 71 ), hiermede werd hij eerste, en won dus deze met overtuiging de NGF Maandbeker-wedstrijd.

Namens GC De Merwelanden willen wij Jordy van harte feliciteren met dit prachtige resultaat.
Roelof Rijnhout, onze voormalige Merwelander, eindigde in deze wedstrijd  op een gedeelde 14e plaats.
Wij hebben van Jordy Kuijsters begrepen dat hij dit jaar nog meer van zich zal laten horen, en zullen u op de hoogte houden!!

Uw trotse voorzitter,

Niek Drieënhuizen

 

 

Nieuw materiaal voor het nog betere graswerk

Crayestein heeft 3 nieuwe machines gekocht. Gerben de Kievit en zijn collega's vinden het leuk om dit met de Merwelanders te delen. Het gaat om 2 Jacobsen GP400 maaiers voor de tees en de greens en een Jacobsen 305 fairwaymaaier.

Die worden uiteraard ook ingezet om de baan helemaal top te maken voor de komende Greenkeepers wedstrijd op zaterdag 22 augustus. Schrijf je in en laat merken dat je het werk van "onze jongens" waardeert.

LET OP Tekenbeten

Afgelopen maand werden er aanzienlijk meer tekenbeten gemeld dan in voorgaande jaren. Naar verwachting zullen deze maand een half miljoen mensen door een teek gebeten worden. Tekenbeter kunnen gevaarlijk zijn, denk aan de ziekte van Lyme. Mocht je toch gebeten worden dan hier de tip van de EHBO (waarmee we sinds de lustrumweek hele goede contacten hebben).

Wat te doen bij een tekenbeet

Gebruik voor het verwijderen van teken geen alcohol of benzine. Pak met behulp van een tekenpincet de teek zo dicht mogelijk bij de huid vast. Trek de teek uit de huid. Ontsmet het wondje na het verwijderen van de teek. Noteer de datum van de tekenbeet en houd een maand lang in de gaten of er een rode kring ontstaat rondom de tekenbeet. Neem dan contact op met de huisarts. Doe dat ook bij ongewone vermoeidheid, koorts, verminderde eetlust of pijn aan gewrichten.

Commissie-uitje

Zoals je weet zijn er in deze vereniging veel vrijwilligers die de verschillende commissie bemannen/bevrouwen. Eens per jaar gaan zij samen op pad om (doorgaans spelen op een andere golfbaan) waarbij het bestuur dan de kosten van de greenfees voor haar rekening neemt, tot een maximaal bedrag van 55,= per persoon. Van de damescommissie ontving het bestuur hiervoor een bedankje.

Geacht bestuur,

Vandaag hebben we met z'n zevenen op de Albatross golfbaan gespeeld. Het was, ondanks de motregen, een heerlijke dag en goed voor onze teambuilding. Wij willen graag het voltallige bestuur bedanken voor deze leuke dag.

De damescommissie

Battle of the Cities

Beste battlelers,

2 september is, als je onze leeftijdscategorie-uitdrukking volgt: “wat gaat de tijd toch snel” inderdaad binnenkort. De inschrijftermijn loopt tot en met donderdag 27 augustus. Een ieder, die we spreken is nog steeds enthousiast over vorig jaar, en verheugt zich op straks.

Rest wel één probleempje: u moet nog wel inschrijven. 

Om inschrijven makkelijk te maken of:
1. via de website/proware of
2. via het inschrijfformulier te vinden in de hal op het folderbord.
 
U kunt individueel inschrijven met de opmerking bijv. team Dordrecht/Papendrecht etc. of gezamenlijk als een gemeenteteam. Verwacht u vanuit uw gemeente te weinig golfers te kunnen mobiliseren, dan kunt u inschrijven als gastspeler en uw voorkeur voor de gemeente aangeven. 
 
Met battlegroeten namens de commissie
Frank van Welzenis, Jan van de Weijden en Niek Drieënhuizen

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl