golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 30-04-2020


Beste golf(st)er,

Nu we al langer niet mogen golfen, komt ook de tijd naderbij dat we weer wel mogen golfen. We weten nu al dat als het zover is we dat niet direct op de oude vertrouwde manier kunnen doen. De NGF heeft samen met andere sportbonden een uitgebreid protocol opgesteld die je kan lezen op de website van de NGF of kan vinden via deze link: https://www.ngf.nl/~/media/pdfs/corona/concept-protocol-verantwoord-sporten-en-golf-april-2020-22042020-v3.pdf?rev=209326393.  Dit protocol is ook de leidraad op basis waarvan wedstrijden georganiseerd kunnen worden. Binnen het protocol staan ook nog een aantal praktische zaken die ingevuld moeten worden. Het gaat dan zaken zoals contactloos betalen, routering en andere manier van putten. Het is fijn om te zien hoe onze commissieleden met ons meedenken.  Samen met Crayestein zijn we aan het kijken hoe alles ingevuld kan worden zodat we straks ook echt de baan in kunnen.  
Voor het putten hebben ze bedacht dat de cup wat anders geplaatst moet worden zodat putten mogelijk is en belangrijker nog dat de golfbal uit de hole gehaald kan worden zonder de vlag aan te raken.
(zie foto)


 

De Herenseniorencommissie heeft samen met Niek Drieënhuizen besloten dat de Battle of the Cities dit jaar geen doorgang kan vinden. Dat is een lastig besluit geweest maar gezien de situatie een wijs besluit; het alternatief was een uitgeklede versie en dat zou het evenement geen recht aan doen.  
Tenslotte is Crayestein de afgelopen dagen ook bezig geweest om afspraken te maken met de veiligheidsregio zodat de jeugd ook daadwerkelijk de baan in kan. Het is een positief puntje in deze bizarre tijd dat de gemeente Dordrecht ons protocol om de jeugd tot en met 18 jaar te laten golfen, heeft goedgekeurd. Vanaf vandaag ontvangt Crayestein Golf dus graag de jeugdgolfers uit de Drechtsteden. Naast onze jeugdcoach Evelyn hebben we spontaan een aanmelding gekregen van Pim om de jeugd waar nodig te begeleiden.

De tweede puzzel was gewonnen door Hans Groen, hieronder zijn bijdrage. Hans, gefeliciteerd!

Met vriendelijke groet,
Namens uw Bestuur

Coert Busio
Voorzitter

Beste mensen,

In het hele land hoor je steeds vaker de woorden 'nieuwe werkelijkheid'. Minister-president Rutte bereidt het land er al weken op voor. Die 'nieuwe werkelijkheid' was in huize Groen al direct een feit nadat Crayestein Golf op slot moest vanwege het coronavirus. Wég was het oefenen, het spel, de ontmoeting met golfvrienden, het kopje koffie, glas wijn, hapje eten. Covid-19 zette een streep door mijn maandag-, woensdag- en vrijdagritueel.

Om eerlijk te zijn was ik in de tweede week al gewend aan die nieuwe werkelijkheid, zij het met tegenzin. Voor mij persoonlijk is het woord 'nieuwe' al snel vervallen. Mijn werkelijkheid ziet er nu zo uit: vanwege het gebrek aan beweging op de golfbaan, begin ik de dag met Omroep Max en het programma Nederland in beweging. U weet wel, van die sportieve mensen die op van die ronde verhoginkjes heel veel passen op de plaats maken. Ik doe mee, staand voor de televisie en achter de driezitsbank en hoop dat het voldoende is als we weer de baan in mogen (Oh Happy Day).

Onze woonkamer grenst aan een ruimte waar onze bureaus in staan. Daar, tussen de kast en de tafel waar de printer op staat, heb ik een golfmatje uitgerold. Gedurende de dag maak ik 20 puts vanaf 1 meter en 20 puts vanaf 1.70 meter. Alles is met een dikke viltstift uitgetekend op het groene matje en de bal rolt tussen twee halve toiletrollen door. Die zijn aan het begin van de coronacrisis nog zeer kostbaar geweest, weet u nog?

Verder doe ik wat klusjes in het huishouden als mijn vrouw (ook thuis) aan het werk is achter de computer en fiets en lees ik veel. Dat laatste als het even kan in de zon op ons terras. Ik probeer te doen alsof ik mijn golfvrienden niet mis, maar dat is eigenlijk het enige wat me niet lukt. Daarom hoop ik dat we allemaal deze periode snel achter ons kunnen laten en we elkaar in goede gezondheid weer kunnen ontmoeten. Dan ben ik eigenlijk wel benieuwd of ik Omroep Max nog moet bedanken voor mijn goede conditie en of het oefenen van het putten thuis zin heeft gehad. Ik vraag me trouwens ook enigszins ongerust af hoe het met mijn andere slagen is gesteld.
Graag tot ziens!

Hans Groen


 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl