golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 13-01-2020

NIEUWJAARSBIJEENKOMST
Op 5 januari vond de Nieuwjaarsbijeenkomst plaats in het clubhuis van Golfclub de Merwelanden.
Onder het genot van een glaasje bubbels en oliebollen kwamen de Merwelanders bij elkaar om te proosten op het nieuwe jaar. Er werden ook wat prijzen uitgereikt: de order of merit dames is gewonnen door Liesbeth Groeneweg en de order of merit heren door Bart van Slooten, hij was helaas verhinderd. De maandbeker categorie B1 werd afgelopen jaar gewonnen door Marinus Sandee en Dimitri won niet alleen de maandbeker categorie B2, hij werd ook nog eens uitgeroepen tot Jeugdtalent van het jaar 2019! Ab Burgerhout is uitgeroepen tot Merwelander van het Jaar 2019.

     
Dimitri Dragic                                                                          Ab Burgerhout met voorzitter Coert Busio

                                                                         

 

     
Liesbeth Groeneweg won de order of merit                           Marinus Sandee

                

Meer foto's van de Nieuwjaarsbijeenkomst zijn te vinden op de website bij Beeldimpressie.

 


NGF-KAARTJES 2020
Vorige week heeft u de factuur ontvangen voor de contributie van 2020. Vriendelijk verzoeken wij u om bij betaling het factuurnummer te vermelden. Vanaf ongeveer een week na betaling ligt uw nieuwe NGF-pasje voor u klaar in de golfshop, hier kunt u het tijdens de openingstijden ophalen.

AFSLUITING WANTIJBRUG, MOGELIJK AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN SECRETARIAAT

Waarschijnlijk bent u (gedeeltelijk) al op de hoogte van de afsluiting van de Wantijbrug, waardoor de bereikbaarheid van golfbaan iets lastiger is dan dat u gewend bent. Wat betreft het secretariaat: in principe is het secretariaat gewoon open op de normale tijden. Mochten de weersvoorspellingen echter zo slecht zijn dat fietsen niet aangeraden is, zal Anita vanuit huis werken en dus alleen per e-mail te bereiken zijn. Wij vragen uw begrip hiervoor.

Hieronder volgt een artikel over de afsluiting van de Wantijbrug

Renovatie Wantijbrug (N3) start zondagavond 19 januari vanaf 19.00 uur
DORDRECHT - De Wantijbrug is van zondagavond 19 januari 19.00 uur tot en met vrijdag 3 april 2020 volledig afgesloten voor auto’s, motorfietsen en vrachtwagens. Er worden dan renovatiewerkzaamheden uitgevoerd.
In een eerder bericht over de renovatiewerkzaamheden werd 20 januari 2020 gecommuniceerd als startdatum voor de afsluiting, maar vanwege voorbereidende werkzaamheden is het nodig om de brug al op zondagavond 19 januari 19.00 uur af te sluiten. 
Voor hulpdiensten, (brom)fietsers, voetgangers is de brug wel toegankelijk tijdens de werkzaamheden. Vanaf 20 januari kan ook het openbaar vervoer weer over de brug. Voor het overige verkeer gelden er omleidingsroutes. Later in 2020 zijn er nog weekend- en nachtafsluitingen nodig om de beweegbare brugdelen te vervangen en de brug te testen. Bovendien start in juni 2020 het groot onderhoud voor de autoweg N3. De renovatie is naar verwachting in september 2020 afgerond.
Voorbereidende werkzaamheden Wantijbrug (N3)
Voorafgaand aan de afsluiting van de Wantijbrug per 20 januari 05.00 uur is er een aantal maatregelen nodig om het verkeer tijdens deze afsluiting in goede banen te leiden. Zo brengt aannemer Volkerbrug tijdens de nachtafsluiting van 19 op 20 januari tijdelijke belijning aan bij de Provincialeweg. Daarnaast wordt er op de N3 aan weerszijden van de brug een barrier als rijstrookafscheiding aangebracht van in totaal iets meer dan 4 km lengte.
Hiervoor is de N3 vanaf zondagavond 19 januari 19.00 uur tot en met maandagochtend 20 januari 05.00 uur deels afgesloten in 1 rijrichting voor alle verkeer met uitzondering van nood- en hulpdiensten en (brom)fietsers en voetgangers.
Hinder en omleidingsroutes Wantijbrug
Voorbereidende werkzaamheden
Tijdens de voorbereidende werkzaamheden van zondag 19 januari 19.00 uur tot maandag 20 januari 05.00 uur gelden de volgende afsluitingen:
•    afsluiting van de N3 richting Breda van de snelweg A15 tot aan de Provincialeweg
•    afsluiting van de N3 richting Papendrecht vanaf de Copernicusweg tot aan de Staart
De omleiding staat aangegeven op borden langs de weg. Advies aan weggebruikers is om goed voorbereid op weg te gaan en voor vertrek de verkeersinformatie te checken via de pagina Geplande wegwerkzaamheden.
Omleidingsroutes tijdens afsluiting Wantijbrug
Van maandag 20 januari 05.00 uur tot en met 3 april gelden de volgende omleidingsroutes:
•    het doorgaande auto- en vrachtverkeer rijdt om via de A15 en snelweg A16. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten (buiten de spits).
•    voor gevaarlijke stoffenvervoer loopt de omleiding via de snelweg A59, snelweg A27 en A15. Zij moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 40 minuten (buiten de spits).
•    het lokale en bestemmingsverkeer moet rekening houden met extra drukte en vertragingen tijdens de afsluiting.
Verder wordt de brug voor de scheepvaart niet bediend vanaf 6 januari 2020 tot oktober 2020. Scheepvaart wordt via scheepvaartberichten op de hoogte gebracht. De omleidingsroutes zijn ook na te lezen in de factsheet Verkeershinder Wantijbrug.
Werkzaamheden Wantijbrug
De twee beweegbare delen van de Wantijbrug (de vallen) vertonen slijtage door de toegenomen belasting door het vrachtverkeer. Rijkswaterstaat vervangt de beweegbare brugdelen voor zwaardere brugdekken. Daarvoor moet de constructie van de kelder daaronder worden versterkt. Daarnaast worden de systemen voor de bediening, besturing en bewaking vervangen omdat zij aan het einde van hun technische levensduur zitten. Om de werkzaamheden uit te voeren, moet een zijwand van de kelder gedeeltelijk worden verwijderd. Daardoor is de brug aan het begin van de renovatiewerkzaamheden onvoldoende sterk voor het (zware) vrachtverkeer. Verder voeren we reparaties uit aan het beton.
Volledige afsluiting Wantijbrug
Er is gekozen voor een volledige afsluiting voor al het verkeer met uitzondering van de hulpdiensten, het openbaar vervoer, de (brom)fietsers en voetgangers, omdat dit de enige haalbare veilige optie is. De brug is in de eerste maanden onvoldoende sterk is om het gewicht van het (zware vracht)verkeer te dragen.
Ervaring leert dat het scheiden van vrachtverkeer en personenauto’s in verband met de veiligheid voor wegwerkers en verkeersbegeleiders niet goed werkt. Verkeer negeert bewust of onbewust aanwijzingen van verkeersregelaars en rijdt door afzettingen waardoor gevaarlijke situaties ontstaan. En door een eventuele scheiding van het verkeer ontstaan er ook files waardoor hulpdiensten vast komen te staan. Daarom ondersteunt de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid de volledige afsluiting.

Een ander interessant artikel is te vinden via:  https://www.rijkswaterstaat.nl/wegen/projectenoverzicht/n3-renovatie-wantijbrug/planning-en-aanpak/index.aspx

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl