golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 24-07-2019

Hey Merwelanders.

Bovenstaande woorden, waren kenmerkend voor Peter van der Ven. In al zijn geschriften, nieuwsbrieven en aansporingen om je op te geven voor de eerst volgende wedstrijden van onze verenigingen begon hij hiermee.

Wat daarna volgde was veelal zeer humorvol en taalkundig fantastisch.

Peter was vanaf het prilste begin lid van de G.C. de Merwelanden. Een golfer met, zoals zoveel linkshandigen een lage handicap en een verfijnd balgevoel . Peter speelde dan ook geruime tijd vanaf de start van de competitie in 1987 in het eerste Herenteam van de GCM.

Peter was een Merwelander in hart en nier, kleine woordspeling. Om zijn verenigingsgevoel te benadrukken, citeer ik uit zijn voorwoord van het Lustrumboek 2010

Hij constateert een tendens:

“Er zijn genoeg beoefenaars van onze fantastische sport die geen interesse hebben in een lidmaatschap van welke club dan ook. Ze weten niet wat ze missen en als ze daar eenmaal achter zijn en ze wonen een beetje in de buurt dan worden ze lid van de G.C. de Merwelanden”. Verder zegt hij
“wees trots op je vereniging, je accommodatie en… er is een ding wat ons allen bindt en dat is de warme deken van de G.C. de Merwelanden”.

Onder auspiciën van de toenmalige lustrumcommissie heeft Peter, als hoofdredacteur de geschiedenis van 25 jaar GCM op een unieke en hem eigen manier vastgelegd. Het is een boekwerkje om van te smullen. Peter zou Peter natuurlijk niet zijn geweest als er hierbij geen budget overschrijding zou hebben plaats gevonden, maar dat was het zeker waard.

Peter ontving in 2010 als 2e verenigingslid de Merwelandenbokaal. Hij stelde deze ”onderscheiding” zeer op prijs en achtte hem meer waard dan wat dan ook.

Toen hem in 2015, vanwege al zijn ondersteunende werkzaamheden bij het 6e lustrum en veel andere clubactiviteiten, een uit één stuk gezaagde zwarte kraai met golfbal in zijn poot werd overhandigd, die u voor de shop buiten nog steeds kunt bewonderen, was hij zichtbaar geroerd.

Peter schreef in nieuwsbrieven.

Aansporingen om naar bijvoorbeeld de ALV te komen of voor wedstrijden in te schrijven. Zelf heb ik vreselijk genoten van zijn columns, die over zijn ervaringen gingen in de Rotterdamse reclamewereld. Uit al deze gememoreerde feiten kwam zijn creativiteit, lef, intuïtie, vernieuwing en improvisatievermogen naar voren, en vooral qua spreekvaardigheid en schrijfvaardigheid.
Diezelfde vaardigheden etaleerde hij dan ook bij de prijsuitreikingen. Altijd een speech, die bol stond van de humor, soms met enig cynisme,en altijd had hij de lachers op zijn hand, wat was zo’n prijsuitreiking met hem een geweldig festijn.

Toen bij hem het golfen, steeds moeizamer ging kwam hij toch. Bij wedstrijden ging hij dan kijken en zei weleens ik zal er even naar toe gaan en vertellen hoe je dan wel moet putten. Hetgeen in dank werd aanvaard.

Dat hij de laatste jaren wat humeuriger werd, het zij hem vergeven, en had vooral te maken met de achteruitgang van zijn gezondheid, hij kon slecht meer lopen en conditioneel voelde hij zich een echt oude man, niets voor hem zeker niet als je geestelijk nog zo up to date bent.

Na zijn herseninfarct liep zijn belangstelling voor onze vereniging terug, dat hij nu is overleden, raakt ons allen diep.

Hoe herinner je Peter?

Ik en ik denk velen met mij herinneren hem:

Als wedstrijdleider, waarbij hij na de prijsuitreiking altijd nog even bij iedereen langs ging, hij kende ook iedereen, en werd dan ook zeer gewaardeerd,
als nieuwsbriefschrijver,
Als animator voor vooral deelname aan alle verenigingsactiviteiten, liefst organiseerde hij wedstrijden met meer dan 100 deelnemers,
Als uitvinder van bridge en golf
Als voorzitter van de herencommissie,
Als coördinator van vele lustra,
Als de man van de happy hours, met een voor hem vanzelfsprekende budgetoverschrijding omdat hij vond, dat dat de verenigingssfeer ten goede kwam en er toch financieel ruimte voor was.

Ik ben dankbaar dat ik aan dit In Memoriam heb mogen meewerken, want dat bewaart de zeer goede herinnering van mij aan hem.

Ja,het is zoals het is

Nooit geen….. Hey Merwelander ……meer.

Wat wel blijft zijn heel fijne herinneringen aan een uniek en zeer illuster man.
Niek Drieënhuizen, voorzitter 2010-2016

 

 

Old Grand Dad clubwedstrijd 1 mei 2019

Met mooi weer is op woensdag 1 mei 2019 de Old Grand Dad clubwedstrijd gespeeld, er waren 22 deelnemers. Winnaar van de bokaal was Nico Slingerland met 40 punten.

De beste 3 en de clubconsul werden naar de OGD regiowedstrijd afgevaardigd.

Helaas kon Peter Nijs, die bij onze clubwedstrijd de 2e plaats behaalde, vanwege een blessure niet mee.

Zijn plaats werd door André Rongen ingenomen.

Op maandag 8 juli 2019 vond de regiowedstrijd op GC Midden Brabant met mooi weer en 84 deelnemers plaats. Onze deelnemers waren Nico Slingerland, Sam Wytema, André Rongen en Rien Schipper.

Onze behaalde punten waren niet dusdanig, dat we door konden naar de landelijke finale, die op 5 augustus 2019 op GC de Lochemse wordt gehouden.

Rien Schipper

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl