golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 02-05-2018

Players 1st: verzending ledenenquête & enquête nieuwe golfers - 1e ronde

Zoals in de algemene ledenvergadering van vorig jaar besloten gaan we regelmatig een enquête houden onder een deel van onze leden.

Daarmee krijgen we een beeld wat er leeft en waar we aan kunnen werken om het voor een ieder beter te maken.

Met jullie input van afgelopen jaar is ook crayestein aan de slag gegaan en is er bijvoorbeeld zand toegevoegd aan de bunkers.

Dus rond 17 mei a.s krijgt een deel van de leden een uitnodiging om te reageren.

Hoe meer reacties hoe waardevoller de enquête.

 

Verslag Heren senioren 2 Merwelanden

Zeegersloot – Merwelanden 4-14

Heren senioren 2 begon de competitie op 30 Maart op Broekpolder tegen Zeegersloot op de Teebox voor de Merwelanden stonden ,Elco Fok , Perry Moorman , Martin Groeneweg , Coert Busio , Piet van Heukelum  en Joost de Bruin .

Na de dubbels stond het 6-0 in het voordeel van de Merwelanden door winst  partijen van alle 3 de greensome,s  na het spelen van de singel,s was de eindstand 14-4 in ons voordeel een prima teamprestatie en op naar de volgende partij tegen Roxennise.

Roxenisse - Merwelanden 7-11

Nadat we op Broekpolder gespeeld hadden wisten we ook de HCP,s van onze volgende tegenstander Roxennise , dit waren 6 spellers met een HCP van onder de 10 beginnend bij 4 dus het zou een moeilijk potje worden echter zoals jullie zelf ook weten is een Merwelander op zijn sterkst als hij vanuit de underdog positie kan gaan spelen ,  kwam nog bij dat zij de NGF gevraagd hadden om een klasse te mogen overslaan omdat ze een verschrikkelijk sterk team hadden en het voor hun 2 vingers in de neus zou worden deze competitie , en je raad het al Roxennise ging met tranen in de ogen de baan van Leeuwenbergh af en was het voor Roxennise gelijk duidelijk dat ze ook volgend jaar in deze klasse zouden spelen.

Leeuwenbergh – Merwelanden 7-11

Na het gastheerschap moesten we nu tegen onze vrienden van  Leeuwenbergh qua HCP,s gelijkwaardig stug team waar we het jaar ervoor ook al tegen gespeeld hadden na een 3-3 stand halverwege was de eindstand 11-7 in ons voordeel mede gezien het resultaat op de 1ste speel dag tussen Leeuwenbergh en Roxenisse 9-9 kon de vlag in top en was het kampioenschap een feit en doet de laatste partij tegen Broekpolder en niet meer toe .

Heren Senioren 2 feliciteert bij deze Merwelanden senioren 3 met het behalen van het kampioenschap en wenst Heren senioren 1 op 11 Mei succes tegen de Haagse waar bij winst ook zij kampioen kunnen worden .

 

Dames 1 - 22 april

Dames 1 zondag 27 holes - 22 april 2018

Onze 2e wedstrijd speelden we op de Wouwse Plantage tegen Broekpolder met een andere samenstelling en met prachtig weer gingen we om 10.30 van start met de greensome.

Kim en Liesbeth wonnen overtuigend met 5/3, Tiny en Irma hadden het wat moeilijker maar wonnen 1up en de 2 nieuwkomers Nellie en Petra haalde met 3/1 de laatste 2 punten binnen.

Dus met een 6-0 voorsprong konden we lekker in het zonnetje gaan lunchen.

De middag begon nog met mooi weer, maar er werd onweer opgegeven.  Kim die als 1e startte was net op tijd klaar op hole 15 met 5/3, ook Irma had precies op tijd haar partij gewonnen 4/3 en kon naar binnen. Maar Liesbeth, die het echt niet naar haar zin had met het onweer (gelukkig kwam Martin haar zoeken) en Tiny hebben zeker een uur in een schuilhut op de tee van hole 16 gebivakkeerd tot het onweer over was de andere twee flights konden in het clubhuis schuilen.

Liesbeth stond 1 down toen ze eindelijk de wedstrijd kon vervolgen, maar had tot hole 18 nodig om er toch nog een A/S uit te slepen. Tiny die halverwege 5 down stond, maar goed terug kwam stond A/S toen ze verder kon en won toch nog met 2/1. Ook Nellie moest effen schakelen met het onweer, want zij zag haar flinke voorsprong slinken, maar won toch haar partij met 4/2 . Onze laatste single Petra heeft een prima partij gespeeld, ze is goed terug gekomen van een flinke achterstand en moest de hele baan uitlopen wat geen straf was, want de baan was prachtig en ze eindigde A/S.

Dus onze 2e partij hebben we gewonnen met 16-2.

Ook dit keer waren de trouwe supporters weer van de partij en die willen we natuurlijk weer bedanken; Evelyn, Jaimie, Monique, Coert, Piet, Martin en Piet toppie dat jullie er waren.

Volgende week spelen we in Zeeland bij golfclub de Woeste Kop tegen Cromstrijen.

 

Dames 1 zondag 27 holes – Zondag 29 april

Naar de Woeste Kop in Axel; dat is wel een eindje rijden dus we kwamen met het idee om een busje te huren, dat hebben we gedaan en met als chauffeur Nellie de Koning gingen we om 7.45 uur op pad met een flink afgeladen bus.

      

Kim die op vakantie is in Cadzand kwam op eigen gelegenheid.

Onze tegenstander voor was Cromstrijen die speelde vorig jaar nog hoofdklasse dus wisten we niet wat we daarvan moesten verwachten.

Winnen !!!!!

Met de ochtend ronde speelden we met dezelfde koppels als vorige week Kim en Liesbeth die hadden het erg moeilijk en speelden beiden niet zoals we van hen verwachtte en sleepten er een A/S uit. Irma en Tiny hadden het iets beter voor elkaar en wonnen met 2/1.

Maar het koningskoppel Nellie en Petra maakten het wel heel erg bont die wonnen hun partij met 5/4.

Dus met een 5-1 voorsprong gingen we lunchen.

Rond half 2 ging Kim weer van start voor haar single en die won ze easy met 4/3. Liesbeth die in de ochtend al van de leg was kreeg het ook in de middag ook niet voor elkaar om de bal recht te slaan, maar kon met wat kunst- en vliegwerk toch haar partij winnen met 2/1. Toen zij binnenkwam stond Nellie al bij de bus haar spullen in te laden met een big ? op haar gezicht; ze was al op hole 13 klaar en had gewonnen met 7/5. Wat een kanjer. Tiny had het moeilijk, maar kon er nog een A/S uit slepen, Irma had dat geluk niet en verloor haar partij met 4/3, ook Petra kon haar vorm van de ochtendronde niet vasthouden en verloor haar partij met 2/1.

Maar dat maakte niet uit, want de winst was al binnen 12-6 nog steeds ongeslagen.

Op naar het buffet, snel eten en weer de lange rit naar Crayestein waar onze mannen ons stonden op te wachten om ons te feliciteren.

Onze slotwedstrijd volgende week is bij Broekpolder, dan spelen we voor het kampioenschap tegen de nummer 2 van onze poule de Woeste Kop.

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl