golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 09-02-2018

Zwemster Kim Busch is voor de derde keer op rij gekozen tot beste sportster van Dordrecht. Volleyballer Jasper Diefenbach won bij de mannen. Sportploeg van het jaar werd het mannenteam van golfclub De Merwelanden.

GC De Merwelanden Heren 1 Sportploeg van het Jaar

ARCO BOMGAARS

Dordrecht zette gisteren de schijnwerpers vol op haar sporters tijdens de traditionele sportverkiezingen van de Merwestad. Een avond waarop de winnaars tevens een absolute ambassadeursrol vertolkten voor hun geliefde stad.

Via een Skypeverbinding vernam volleyballer Jasper Diefenbach, die tegenwoordig in de Franse competitie bij Tours speelt, dat hij de prijs van sportman kreeg. Zijn dankwoord bleef door de techniek enigszins onduidelijk, maar de grote grijns op het gelaat van de aanvoerder van het Nederlandse volleybalteam en zijn gebalde vuisten vertelden het verhaal van zijn persoonlijke geluk.

Diefenbach klopte bij de verkiezing polsstokhoogspringer Nils Mulder en Jasper Ockeloen, die opnieuw de Europese titel in het strandracen veroverde. Opmerkelijk: Mulders vrouw, atlete Rosina Hodde, had als viervoudig winnares dit keer een rol in het uitreiken van de prijzen.

In het rapport roemde de jury de ambassadeursrol die Diefenbach voor zijn stad vertolkt. En datzelfde gold voor zwemster Kim Busch, die voor de derde maal op rij de eretitel 'sportvrouw van het jaar' in de wacht sleepte. Busch, die zelf in Oman vertoefde en zich liet vertegenwoordigen door haar moeder, heeft zich inmiddels als internationaal opererende sporter met mondiaal eremetaal op haar erelijst gepresenteerd als een boegbeeld van de Dordtse sport.

Burgemeester Wouter Kolff viel de eer te beurt om de sportprijs van zijn stad te overhandigen. Een prijs die ook aan een ware ambassadeur toebedeeld werd: voetbalscheidsrechter Joop Hartman, inmiddels 80 jaar jong en goed voor 3000 gefloten wedstrijden, kreeg - verpakt in een fraaie lofrede - een plek in de spotlights voor zijn verdiensten voor de Dordtse voetbalsport in het algemeen en zijn persoonlijke doorzettingsvermogen in het bijzonder. Hartman toonde zich oprecht verguld met de prijs: ,,Een mooie blijk van waardering'', vertelde de gedreven arbiter.

Passie
Die gepassioneerde inzet voor de tak van sport lifesaving, die voor velen in Dordrecht nog steeds onbekend is, droop ook van het gelaat en de uitgesproken zinnen van coach van het jaar Theo Hutten. Hutten legde de nadruk op de ontwikkeling van de sporter: ,,Waarbij het werken met mannen en vrouwen weliswaar verschillend is, maar niet uitmaakt'', aldus Hutten.

Bij de sporttalenten ging de prijs naar ritmisch gymnaste Lente Verloop, in een ijzersterk bezette categorie. Shorttrackster Georgie Dalrymple kreeg een speciale vermeldingen als Olympisch jeugdmedaillewinnares.

In de categorie 'sportploeg' was de hoogste eer voor de golfers van De Merwelanden. Een dun bezette categorie, omdat veel teams niet op het hoogste niveau uitkomen. De golfers doen dat dit jaar wél, in de hoofdklasse. ,,Maar'', erkende teamcaptain Rik Maaskant. ,,Met de absolute amateurtop vertegenwoordigd bij de concurrenten zal het een zware kluif worden om ons te handhaven. Maar deze titel, toch verrassend met twee korfbalteams (de beachkorfbalkampioenen van DeetosSnel en het team van Sporting Delta, red.) als opponenten, is een mooie erkenning.''

Opzoek naar een golfmaatje?

Meer fun op de golfbaan!
Een rondje spelen met leuke golfers op een tijd dat het jou uitkomt?! Golf is een prachtige sport, maar niet altijd eenvoudig te combineren met een drukke baan en een actief sociaal leven. Een vaste ochtend of middag vrij om te golfen is voor veel spelers niet weggelegd.

Op initiatief van onze eigen leden wordt er een WhatsApp groep gelanceerd waarin golfers elkaar kunnen ontmoeten. Dus heb jij zin om te spelen?! Zet een oproepje in de groepsapp en vind supersnel een golfmaatje! Meldt je nu aan voor de app en stuur een bericht naar de beheerder op 0631973797.

De jeugdlessen gaan binnenkort ook weer van start

Het voorjaar komt er al weer snel aan, voor je het weet is het eind maart.

Dit betekent dat er dan ook weer Jeugdlessen worden verzorgd. Het ligt in de bedoeling om daar eind maart weer mee op te starten.

Wellicht een idee om uw kinderen / kleinkinderen hier voor op te geven en aan deel te laten nemen.

Heeft u interesse of wilt u hierover meer weten, neem kontakt op met Anita op het Secretariaat, tel 078-621 51 71 of per e-mail: secretariaat@gcmerwelanden.nl

 

 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl