golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 29-01-2018

hvanburen-rouwbrief

In memoriam Henk van Buren

Op 31 december j.l. hebben wij afscheid moeten nemen van onze golfvriend Henk van Buren.

Henk is 86 jaar geworden. Vele jaren heeft hij zijn balletje meegeslagen tijdens diverse wedstrijden met in de zomermaanden zijn onafscheidelijke zomerhoedje en de kenmerkende rode bretels.

Henk was in zijn werkzame leven scheepswerktuigbouwkundige en heeft vele landen van de wereld bezocht als superintendent, waarbij hij de nieuwbouw van veel schepen heeft begeleid. Daarvoor verbleef hij langdurig in Japan, Italië en Zuid- Amerika.  In die hoedanigheid kwam ook zijn talenkennis goed van pas. Hij sprak Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans en ook nog wat Portugees. Die laatste taal was het lastigst voor hem. Hij was overigens zeer terughoudend in het etaleren van die kennis en zijn ervaring in zijn werk. Het sierde hem om daar vooral niet al te veel over uit te weiden. Henk was een zeer integere man met een grote belangstelling voor diverse activiteiten en een grote interesse in de mens.

Henk was uiterst creatief met kleien. Zijn specialiteit was het maken van buffels in allerlei formaten. De grootste buffel paste maar net in zijn relatief grote oven.  Naast de buffels heeft hij ook veel schalen en potten gemaakt.

Clubjes waren er in overvloed bij Henk. Zo was hij lid van een wandelclub, een leesclub, een bridge club, een kookclub, een fietsclub en natuurlijk ook onze golfclub. Henk was lang lid en bij wedstrijden op de golfbaan stelde hij dan een buffel ter beschikking als prijs. Veel leden hebben dan ook thuis een buffel  op de kast staan.

Voor de golfers op vrijdagmorgen was Henk de laatste jaren een vaste gast in het clubhuis. Samen met zijn vrienden Arie Blokland, Gerard Reurings en Martin Kuiper werd dan de toestand in de wereld doorgenomen. Sijmen Beuk en Arie van Es voegden zich na hun golfrondje vaak bij hen.

Van golfen kwam het laatste jaar niet veel meer. Zijn gezondheid liet dat niet meer toe. Een rondje putten met Arie Blokland lukte nog wel, maar de laatste maanden was dat ook niet meer mogelijk.

Begin december hoorde ik van Arie Blokland, dat Henk niet meer zou komen. Zelf kwam ik hem nog tegen op 16 december in restaurant Het Wapen van Alblasserdam. Henk was aan het eten met zijn zoon en na een kort gesprek vertelde hij mij, dat het binnenkort was afgelopen. Het was even een moeilijk moment.

We herinneren ons Henk als een speciale man, een aimabel mens met veel humor. Zijn naaste vrienden zullen hem ongetwijfeld missen.

 

Frank van Welzenis

Voorzitter Heren Senioren Commissie

 

Met dank aan Martin Kuijper voor zijn input.

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl