golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 29-01-2018

BAAN WERKZAAMHEDEN

Afgelopen jaren hebben er een aantal veranderingen plaats gevonden op de golfbaan. Zo zijn we een aantal jaren geleden begonnen met het aanleg van de buggy paden en het beter draineren van de baan of verschillende holes. Hier hebben we op dit moment erg veel profijt van.

De baan droogt sneller dan voorheen en er zijn veel minder beschadigingen doordat de golfer veel vaker op het pad is te vinden.

Ook is het toilet en schuilgebouw achter de green van hole 13, als u de trap omhoog loopt helemaal vernieuwd. Hier kunt u rustig uw behoefte doen op het verste punt van het clubhuis.

Daarnaast zijn we 4 jaar geleden begonnen met de aanleg van diverse planten vakken, dit hebben we gedaan om de baan meer kleur te geven in de lente. Op holes 3, 5, 6, 7 en 9 hebben we een aantal verschillende Rododendrons gepland, niet op alle plekken slaan ze even goed aan zijn we nog aan het kijken voor alternatieven. Het verfraaien van de baan is een project waar we nog steeds mee bezig zijn en zal een terugkerend aspect zijn van de kwaliteitsontwikkeling.

 

Er was veel vraag naar de mogelijkheid om te oefenen uit hoog gras en een bunker die het liefst niet voor het terras lag. Hiervoor hebben wij bij de oefenholes een nieuwe grote oefengreen aangelegd. Deze oefengreen hebben we een aantal jaar geleden aangelegd zodat de spelers nu verschillende soorten kortespelslagen en bunker slagen kunnen oefenen.  

 

Naast de tee van hole 6 hebben we een paddenpoel aangelegd, ook wel een amfibieënpoel genoemd. Dit is een gebied dat wij hebben gecreëerd voor de voorplanting van padden, kikkers en ook voor sommige andere dieren zoals libellen. De amfibieën overleven swinters niet in de paddenpoel, hiervoor hebben wij achter de tee in het bos een aantal houtstapels gemaakt. De dieren kunnen hier wel overwinteren.

Daarnaast is er door deze aanleg een nieuwe drainage verwezenlijkt en blijft het nu aan linkerzijde van de green van hole 5 droger. De overloopdrainage in de paddenpoel is daaropvolgens weer gekoppeld aan de sloten van 5, 8 en 9.

 

Het kan u ook niet ontschoten zijn dat er geen bomen meer staan langs het spoor van hole 6. Deze bomen hebben we moeten kappen in verband met veiligheidsoverwegingen van instanties. Er bevindt zich een stikstof leiding diep onder de grond en uit voorzorgsmaatregelen hebben ze alles langs het traject waar de leiding lag weg gehaald. Waaronder dus de bomen op hole 6. Wij hebben hier het prikkeldraad hekwerk verwijderd en een Post and Rail hekwerk neergezet. Het hekwerk is in Engeland vervaardigd uit het duurzame hout van de tamme Kastanje. Het hekwerk heeft een mooie landelijke uitstraling en is van hoogwaardige kwaliteit.

Daarnaast hebben we op hole 6 ook aan de linkerzijde een 5tal bomen gekapt. Dit hebben we gedaan om in de toekomst de dogleg van hole 6 scherper te maken en daarvoor hadden wij ruimte aan de linkerkant nodig. In het kopje winterwerkzaamheden staan de plannen voor hole 6.

Op hole 11 hebben we een aantal jaren geleden 3 nieuwe bunkers aangelegd. De bunkers staan door de iets hogere randen en mooie vormen zeer fraai in het polderlandschap. De bunkers vragen om een strategische keuze voor spelers van alle niveaus.

Naast de veranderingen op de baan hebben we ook het restaurant, bar, shop en kleedkamers vernieuwd. Ook doen we in de golfshop professioneel golfclub aanmeten en verkopen wij clubs en accessoires aan onze klanten voor een betere prijs dan bij de Jumbo, Golfplaza en Nederlandse online winkels.

Ook hebben wij op de drivingrange nieuwe verlichting opgehangen. Deze verlichting is beter voor het milieu en geeft een helderder licht, waardoor je s’avonds beter kunt zien.

 

Winter werkzaamheden in de baan

 

Nieuwe heaters onder de overkapping

De heaters die er nu hangen hebben eigenlijk nooit goed gefunctioneerd, voor februari hangen er nieuwe electrische kachels, zodat u buiten ook met koudere temperaturen kunt genieten van uw wel verdiende drankje na het rondje golf.

 

Snoei werkzaamheden

De hele winter wordt er weer gesnoeid. Alle paden en worden vrijgemaakt voor buggyverkeer en alle planten en struiken worden weer bijgesnoeid. Dit jaar zullen we ook grote snoeiwerkzaamheden uitvoeren. Dit wilt zeggen dat we met groot materiaal de baan in gaan om de bomen die we blijvers noemen de ruimte te geven te laten groeien. Zodat deze niet in verdrukking raken door bomen wie wij wijkers noemen. Dit is ook vorm bepalend voor de bomen.

 

Herstel werkzaamheden

Daarnaast worden er de hele winter ook herstel werkzaamheden uitgevoerd. Alle palen worden weer geschilderd, de afstand markeringen en de teeblokjes worden waar nodig ook aangepakt. Daarnaast worden alle paden nagelopen en plekken die hersteld moeten worden hersteld.

 

Schuilhutten

Op de holes 7, 10 en 15 hebben we de oude schuilhutten afgebroken en nieuwe schuilhutten gebouwd. In deze nieuwe hutten kan er met meer golfers gescholen worden voor het slechte weer. Eind januari worden de hutten bestraat en als het weer het toelaat worden ze nog waar nodig is afgeschilderd.

 

Links naast de green van hole 6

Het is u vast niet ontgaan in de afgelopen periode, maar de heg tussen green 6 en tee 7 is verledentijd. In droge periode kwam het nog wel eens voor dat een spelers met zuidwesten wind zijn bal in deze haag sloeg. Hierdoor was men bijna altijd verplicht een strafslag te nemen en dan bleef er altijd nog een moeilijke chip naar een upslopende green over.

Op dit open stuk komt een bunker te liggen. De bunker is ontworpen als een acht vorm en de randen worden licht glooiend zodat dit een mooi plaatje geeft voor de golfers die naar de green toe lopen.

?

 

Bunkers

Afbeeldingsresultaat voor golf bunkerIn een enquête naar de leden van afgelopen jaar, bleek dat de leden ontevreden waren over het zand in de bunkers. Hier gaan we dan ook direct na het regenseizoen mee aan de slag.

Nieuwe aanplant door de baan

Er zijn een aantal holes waar nieuwe aanplant komt. Zo gaan we op hole 6 aan de rechterzijde een nieuwe cluster bomen planten. Deze bomen komen meer naar binnen toe. Hiervoor hebben we ook de 5 grote bomen links weg gehaald. Hierdoor wordt de hole meer een dogleg.

Ook worden er een aantal nieuwe bomen gepland links van de fairway van hole 1 (+-50 tot 20 meter voor de green), in het bos rechts van hole 5 (na de 150 meter paal), links van hole 6 en 8 (in de open stukken) en links van de heren tee van hole 10.

 

De grootste verandering zal hier plaats vinden op hole 10. Links van de dames tee, tot het dammetje, komen een aantal clusters met bomen te staan. Dit gebied wordt gespiegeld aan het gebied net over het slootje op hole 16. Zo ontstaat er in de toekomst een zeer mooie kleurrijk beeld vanaf het hoge gedeelte. We hebben voor de nieuwe aanplant in de baan gekozen voor Platanen, Esdoorns, Eiken, Kastanjes, Kersen en nog een aantal zeer mooie gevarieerde boomsoorten.

Het is nog even afwachten maar de eerste aanplant zal medio maart/april zijn.

 

Afbeeldingsresultaat voor eik
Afbeeldingsresultaat voor kastanje boomAfbeeldingsresultaat voor esdoornAfbeeldingsresultaat voor plataan

 

Bevers op hole 11

In 1988 zijn de bevers geherintroduceerd in Nederland. Ze hebben destijds 42 bevers uitgezet in de Hollandse Biesbosch. De bever is een prachtig dier, maar brengt ook een aantal gevaren met zich mee, zo zorgen ze voor graafschade in dijken en wegen en schade aan bomen en gewassen. De groep bevers die bij ons op hole 11 zijn gehuisvest zijn al een aantal jaren bezig met het uitdunnen van het bos links van de green van 11. Hier kan je ook mooi de speelplaats zien van de bevers (waar ze in het water glijden). Ook op het begin van hole 11 zijn ze in het bos aan de gang geweest en op holes 14 en 15. Wij proberen nu onze jonge aanwas aan bomen te beschermen en hopen dat ze niet te veel schade meer aanbrengen aan al het andere natuurlijk schoon.
 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl