golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 12-09-2017

 

The Battle of the Cities 2017

Al weer voor de vierde keer werd op woensdag 6 september (1e woensdag van september) j.l. de traditionele senioren golfwedstrijd gehouden met als doel de felbegeerde wisseltrofee voor je woonplaats binnen te halen. Na Dordrecht in 2014, Hendrik-Ido-Ambacht in 2015 en vorig jaar Papendrecht waren de overige gemeenten er ook op gebrand eens te winnen. Kosten noch moeite zijn gespaard om “sterke” teams te vormen.

 

384  golfen en besturen

De organisatiecommissie zal daarom voor volgend jaar bezien of de transferperiode tussen de plaatsen onderling dient te worden ingekort. Dit jaar konden we maar liefst 80 deelnemers begroeten waaronder voor de eerste maal een mix team bestaande uit leden van ons bestuur.

In navolging van vorig jaar konden we ook een uitbreiding met één team constateren bij onze dames senioren, bij  Papendrecht en bij Alblasserdam. Volgend jaar hopen we natuurlijk wel op meer deelname van damesteams. De wethouders van de Drechtsteden zijn ieder jaar van de partij om in hun onderlinge putwedstrijd uit te maken wie er dit jaar met “de gouden putter“ vandoor zal gaan. Arjan Kraijo van Alblasserdam was vorige week druk aan het oefenen op de putting green en Jolanda de Witte van Zwijndrecht was een uur eerder gekomen om samen met haar caddie Jan Blankers nog even de fijne kneepjes door te nemen.

“de gouden putter “

Play-off “heldinnen”

Rond half vijf (rondje van 4½ uur, een zeer goede algemene prestatie), kwamen de teams binnen en stroomde het terras vol.De putwedstrijd werd deze keer extra spannend, want de wethouders Rinette Reijnvaan (Dordrecht), eindigde gelijk met Jolanda de Witte   (Zwijndrecht) , beiden met 29 punten. Een play-off over drie holes moest de beslissing brengen en Jolanda wist met 1 up te winnen. Zij kreeg de gouden putter overhandigd door medeorganisator Niek Drieenhuizen. Op de derde plaats eindigden Patrick van der Giessen ( HIA), Arjan Kraijo (Alblasserdam) en Kees Koppenol van Papendrecht. Allen met 26 punten. Aldrik Dijkstra van Sliedrecht deed voor de eerste keer mee en werd met een score van 19 punten ondanks een hole in one, zesde.

Om 12 uur begon de wedstrijd met 20 flights. Het werd een bijzondere dag met prettig, droog golfweer en weinig wind.

Onder het nuttigen van een drankje en mooie uitgebreide schalen“happen’’, prima verzorgd door Jordi en zijn mensen, konden Niek en Frank de uitslag bekend maken. Zoals gebruikelijk was Rinette Reijnvaan aanwezig om de uiteindelijke winnaar bekend te maken en de wisseltrofee te overhandigen aan de winnende gemeente.

winnend Dordrecht.jpg

Winnend Dordrecht, met een gelukkige wethouder

Winnaar werd Dordrecht met 7 teams vertegenwoordigd. Zij behaalden, incl. de score van de wethouder, een gemiddelde score van 32,4.

Een mooie tweede werd Papendrecht (5 teams), derde Alblasserdam ( 3 teams), vierde HI Ambacht  ( 1 team), vijfde Zwijndrecht ( 2 teams) en zesde Sliedrecht( 1 team).

De hoogste score(384 ) werd behaald door het bestuur. Het team bestond uit Marianne de Jong, Nellie de Koning ( tevens winnaar van de Neary), Onno Krips en Coert Busio.

Jan Niehof won de leary.

Voor de algemene statistiek:
​gemiddelde flightscore was: 30,3 stablefordpunt. Hieruit valt de conclusie te trekken, dat iedere speler/speelster positief zijn punten heeft bijgedragen aan het team resultaat.

Rinette Reijnvaan mocht de beker meenemen en de organisatie gaat er van uit, dat ook volgend jaar de wethouders weer hun bijdrage gaan leveren, maar gelet op de gemeenteraadsverkiezingen zouden het zomaar nieuwe “sterren” kunnen zijn.

Al met al kunnen we terug kijken op een mooie dag met een mooie winnaar!

Tot volgend jaar,

De organisatoren van deze happening

( Bekijk een korte samenvatting: https://youtu.be/fKi2YwG7qzo )

 

De KLM- Open  in Spijk.

Dit golffestijn wordt dit jaar van 14 t/m 17 september gehouden in Spijk.
Gaat onze Joost Luiten deze keer weer meedoen in de bovenste regionen ?

Golfclub De Merwelanden is gevraagd ook dit jaar weer een hole te  controleren, zoals gebruikelijk is dit weer hole 6,  waar de club zijn leden heeft staan om alles in goede banen te lijden.

Teamleider Roel Brand, met zijn vrouwen en mannen, wensen wij veel succes deze dagen tijdens de KLM Open.

Mocht u dit evenement bezoeken vergeet dan niet om hole 6 ook even aan te doen.

Wij wensen allen veel golfplezier op deze KLM –Open in Spijk de komende dagen.

 

Opgeruimd staat netjes !!

Dit oude gezegde komt ook van pas bij ons in de baan. Er wordt wel geklaagd dat er niet zoveel toiletten in de baan beschikbaar zijn. Misschien maar goed, want het ziet er daar soms niet zo netjes uit. Wij hebben momenteel  2 toiletten bij hole 7 en  bij hole 13.

Wij verzoeken u dringend en beleefd, wanneer u gebruik van deze toiletten maakt het afval c.q. papier in de daar staande afval bakken te deponeren.

Het staat niet fraai en is onhygiënisch wanneer dit in de omgeving van deze holes wordt terug gevonden, en door anderen moet worden opgeruimd.

Uw medewerking in deze wordt uitermate op prijs gesteld. 

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl