golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 17-07-2017

In memoriam Kees van den Berg

15 juli 1929 -16 juni 2017


Hoewel al weer een paar weken geleden ons oud lid Kees van den Berg is overleden, leek
het de Heren Senioren Commissie gepast om via de nieuwsbrief Kees te gedenken en
zijn verdiensten voor de club nog eens te memoreren en hem te typeren.
Kees is vanaf het prille begin lid geweest van de club en heeft zich gedurende vele jaren verdienstelijk gemaakt voor de heren senioren.

Op woensdag zat hij altijd aan de wedstrijdtafel en regelde de indeling, waarbij de kaarten in die tijd nog met de hand werden geschreven. Kees was een zeer gezien persoon, een gezelligheidsmens, en als voorzitter van de Heren Senioren Commissie vertegenwoordigde hij vaak onze vereniging.

Kees van den Berg

herkenbaar: een gezelligheidsmens

Daarbij zorgde hij ook voor  de indeling van de zomer en winter wedstrijden. Bij de organisatie van de matchplay-kampioenschappen speelde hij een prominente rol. Thuis werden lootjes gemaakt met de namen van de deelnemers en via de hoge hoed trok zijn vrouw dan de wedstrijd indeling.

Een paar jaar terug moest hij vanwege allerlei lichamelijke gebreken (waarbij zeer zeker ook het achteruit gaan van zijn gezichtsvermogen een rol speelde en de rit van Maassluis  naar Dordrecht  bezwaarlijk werd) stoppen met zijn oh zo geliefde sport en beëindigde hij zijn lidmaatschap van onze vereniging.
Om met Kees samen te spelen was ook wel specifiek, vanaf hole 1 vertelde hij je waar je gezien zijn ooghoek en swing niet moest staan (“niet achter mij gaan staan”) en mede gezien zijn verminderd gezichtsvermogen werd er daarna een groot beroep gedaan op jouw scherpziende ogen om zijn bal te volgen en te zien waar, die dan terecht was gekomen met de standaardvraag : “heb je mijn bal wel gezien”?

 Kees en een buggy waren tevens twee totaal verschillende werelden, wat denk je wel.

 Na afloop onder een biertje ( ja, ééntje dan, ik moet nog rijden) sprak hij oh zo graag over zijn verblijf en zijn werk in Zuid-Afrika, daar waar zoon Cees het spelletje had geleerd.

Met erkenning denken wij terug aan deze markante verenigingsman, Kees van den Berg!

Met dank aan Ad Wolst, Gerard Romijn en Niek Dreënhuizen
Frank van Welzenis
Voorzitter HSC

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl