golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 03-05-2017

COMPUTER-PROBLEMEN OPGELOST.

Er bleek een storing te zitten in het softwarepakket Digitaal Kantoor.

Dit is gelukkig verholpen.

Wij zijn weer bereikbaar, kunnen weer op de e-mails reageren.

Met vriendelijke groet,

Secretariaat GC De Merwelanden.

 

DAMES 1 DINSDAG 27 HOLES  COMPETITIE 2017

Vol goede moed begonnen we (Janny Chastelet, Kate Moor, Lien Vogel, Nicoline Gout, Yolanda Bakkum, Coby van ’t Hullenaar en ondergetekende) aan de competitie van 2017.

We kregen de mooiste banen toebedeeld, ons enthousiasme was groot.

We zijn medio maart naar Spanje gevlogen voor een 6 daagse training om de nodige schoonheidsfoutjes bij te slijpen.

Ook hebben we de competitiebanen vooraf verkend om maximaal voorbereid te starten.

4 april togen we naar Broekpolder en mochten we de strijd aangaan tegen de dames van De Haar.

De teleurstelling was groot, met een verlies van  8-10 moesten we onze frustraties verwerken.

Na nog eens een extra training ingelast te hebben, vertrokken we 11 april naar de Koninklijke Haagsche en  moesten we aantreden tegen de dames van Broekpolder. Deze strijd sloten we beter af met een eindstand van 9-9.

De 3de competitiedag waren we gastvrouw, waarbij in de loop van de dag de punten door de teams binnen gehaald werden en  wij een redelijke rekensom konden maken om ons te kunnen handhaven in de 1ste klas.

Het duurde tot en met de 4de competitiedag om een zucht van  verlichting te slagen met een winst van 11-7 in ons voordeel tegen de dames van de Kennemer.

We zijn door de overwinning verzekerd van handhaving in de 1ste klas en gaan 2 mei vol goede moed naar de Kennemer voor de strijd om de 2de, 3de of 4de plaats.

Een trotse captain van dames 1 dinsdag, 

 

De aanloop naar een promotiewedstrijd

Inmiddels staan we aan de vooravond van de laatste competitiezondag waarop wij gastheer zijn. Zoals bij velen al bekend is het Heren 1 team van de Merwelanden dit jaar ingrijpend gewijzigd. Dit zonder meer door het vertrek van Leon Moor naar de senioren en de terugkomst van Jordy Kuijsters, die een jaar bij Broekpolder is gaan spelen. Bij het vertrek van Broekpolder heeft hij Harmen Hubert in zijn kielzog meegenomen naar ons Dordtse cluppie. Dit is voor ons Heren 1 een fantastische aanwinst aangezien er dan in de voorhoede flink versterkt wordt.

Het team bestaat derhalve bij aanvang van de competitie uit (op volgorde van handicap): Harmen Hubert, Jordy Kuijsters, Jeroen den Dubbelden, Rik Maaskant, Bart van Slooten en Kevin Blom.

Na een goede voorbereiding in het zuiden van Spanje, waarbij Henk Kuijsters menig uur heeft besteed om ons op de rit te krijgen speelden we vrij kort hierna onze eerste wedstrijd tegen de Haenen. Door de Spaanse tapas, garnalen en paella nog vers in onze magen eindigde dit in een klinkende overwinning van de Merwelanden met 12-6.

Hierna volgde de Tongelreep met een gouden overwinning voor de Merwelanden met 18-0.

Om deze reeks aan te vullen volgde een zilveren overwinning tegen Het Woold met 15-3

En in de kampioenswedstrijd tegen het voor ons sterkste team Best besloten we deze wedstrijd ook nog eens te winnen met 14-4!

Poulewinnaar is een feit. Er zal dan ook een ereronde gehouden worden door de Drechtsteden met de selectie. Echter zijn wij van mening dat we echt kampioen zijn als we de promotiewedstrijd op 21 mei 2017 winnen op een nog nader kenbaar te maken locatie, waarschijnlijk tegen ’t Sybrook of Zwolle. Hierna wordt promotie naar de Hoofdklasse een feit en hebben we onze doelstelling voor 2017 bereikt!

Trainingskamp Spanje

V.l.n.r. Bart van Slooten, Jeroen den Dubbelden, Henk Kuijsters, Kevin Blom, Jordy Kuijsters en Harmen Hubert. Huisfotograaf en copyright: Rik Maaskant

 

Dames 1 - 27 holes zondag 30 april 2017

De voorlaatste dag van onze competitie waren wij gastvrouw en als een goed gastvrouw betaamt, hebben wij taarten gebakken om de teams te verwelkomen.

Na een hartelijk welkom gingen de teams om 10.30 uur van start, het weer was ons ook weer goedgezind, dus de dag kon niet meer stuk.

Alles liep op rolletjes en na 9 holes kwamen de dames binnen voor de lunch en die was zo als altijd fantastisch!

De middagronde verliep prima, het ging iets meer waaien maar dat mocht de pret niet drukken.

Eén flight kon hole 10 niet vinden en liepen op de parkeerplaats, maar hen werd de juiste weg gewezen en kon zij verder met het spel.

Het bittergarnituur na de singles en tot slot het diner viel bij alle dames in de smaak, we hebben heel veel complimenten ontvangen dus het was een zeer vermoeiende, maar …. geslaagde dag!!

Via deze weg willen wij graag Jordy en Martin bedanken voor de sponsoring.

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd in Almkerk waar we eindelijk ons kampioenschap gaan vieren.

 

Competitie Dinsdagdames 2 Kampioen

Nadat we vorig jaar besloten hadden, na 5 jaar niet meer aan de competitie mee te doen, begonnen we toch wel een beetje spijt van onze beslissing te krijgen en werden we op de valreep ergens in november overgehaald door Martin Groeneweg om toch weer mee te doen met de competitie 2017. Zo gezegd, zo gedaan en wat gebeurd er? We winnen, zijn kampioen en promoveren naar de 2e klasse. Echt super! Het was weer een toptijd! We speelden 4 wedstrijden, maar 1 ervan was vriendschappelijk en de andere 3 telden mee voor de competitie. De eerste 2 wedstrijden hadden we  gewonnen dus stonden we er goed voor. Maar in de laatste wedstrijd ging het in eerste instantie niet zoals we wilden. De dubbels brachten maar 2 punten op. Spanning! Maar de

singles: Allemaal gewonnen; resultaat 14 punten. Met 14-4 niet meer te verslaan. Anja, Ada, Nellie, Annelies, Monique en Marianne wat zijn we trots.

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl