golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 20-03-2017

LANG LEVEN – GOLF – COMMITTED TO SENIOREN

Senioren golf: een lang leven- golf

Onze golfclub heeft veel 60 +  seniorenleden die de gehele week door hun  balletje slaan: op maandag tijdens de herendag, op woensdag met de seniorendag en voor de dames op donderdag.

Het bestuur wil aan deze categorie golfers meer aandacht besteden. Daarom is het project “Committed to Senioren “in het leven geroepen.

Wat houdt het project in?

Het samenstellen van een programma waarin naast het trainingsdeel ook specifiek aandacht besteed wordt aan het fysieke. Wie zo lang mogelijk gezond en fit kan blijven, kan langer plezier beleven aan de golfsport.

In het project is ook een onderdeel ingeruimd voor het sociale gebeuren.

Projectgroep

Om het project verder vorm te geven is een werkgroep samengesteld bestaande uit Marianne de Jong en Andre Rongen namens het bestuur, Frank van Welzenis als voorzitter van heren senioren commissie,de dames senioren vertegenwoordigd door Hankie Quanz, Annemarie van Helden en Hilda de Vries, Liesbeth Groeneweg voor de commissie nieuwe leden aangevuld met Christian Krijnen, Cees van de Berg jr. en Sjoerd de Graaff/fysiotherapeut.

Voor het slagen van het project kan onze club rekenen op ondersteuning van de NGF in de persoon van Janke van der Werf.

Doel: het ondertekenen van den intentieverklaring, waarin bestuur, exploitant, golfpro en fysiotherapeut zich uitspreken om de doelstelling van Committed tot Senioren te halen, waarna de NGF certificering kan plaatsvinden.

Beleid

Essentiële pijlers zijn de kernbegrippen gezond en fit met als aanvulling het verder vormgeven aan het sociale aspect binnen de club.

Hoe krijg je meer binding met elkaar en hoe zou je het sociale aspect binnen de club kunnen versterken? De heren en dames senioren commissies kunnen daar een belangrijke rol in vervullen om nieuwe leden zich direct thuis te laten voelen, activiteiten te organiseren voor beginners, themabijeenkomsten te plannen enz.

Gezond en fit

Hoe blijf je gezond en fit? In samenspraak met Sjoerd de Graaff en Cees van de Berg wordt een trainingsprogramma opgezet. De opzet is de fysieke oefeningen te integreren in het technische golf trainingsprogramma. Het motto van Sjoerd is: golf daagt je uit, zowel fysiek als mentaal. Hoe beter in je lijf, des te beter ga je golfen. Wie wil dat nu niet?

Het bijna afgelopen winterprogramma heeft maar liefst 78 deelnemers opgeleverd, die in groepen van drie een programma hebben afgewikkeld. Ook voor de zomer wordt een lesprogramma samengesteld in iets andere vorm dan het winterprogramma.

Het programma

Naast de trainingen kunnen starters zich inschrijven voor een cyclus van 6 wedstrijden, georganiseerd door Crayestein Golf. Deze groep mensen zijn nog geen lid bij aanvang.

Voor de nieuwe leden van de club dienen de heren en dames commissies een belangrijke eerste kennismaking organiseren. Immers de eerste opvang is belangrijk om mensen aan je te binden.

Binnen de projectgroep zijn al ideeën uitgewisseld.

Het is van het grootste belang dat alle senioren in de opgestelde wedstrijdkalender aan hun trekken komen. Gedacht wordt aan verschillende wedstrijdvormen en voor zover er behoefte aan is om ook te zorgen voor ludieke onderdelen. Beide commissies hebben er in hun planning rekening mee gehouden.

Sociale activiteiten

Tot op heden is er nog relatief weinig activiteit. Wat niet is, kan natuurlijk nog komen! Het vormt een uitdaging voor de herensenioren commissie en voor de dames seniorencommissie om plannen uit te werken en hun regelmatige spelers/speelsters te enthousiasmeren voor eens iets anders dan golfen.

De dames senioren zijn hierin al redelijk actief. En de heren?

Binnen de projectgroep is gesproken over het organiseren van themabijeenkomsten. Dit kan in nauwe samenwerking met de diverse commissies. Te denken valt dan aan spel- en etiquette regels, natuur op de baan in relatie met natuurbeheer, informatie over vernieuwd materiaal enz.

Communicatie

Via deze nieuwsbrief worden de senior leden geïnformeerd, op de ALV agendakan een informatie punt worden toegevoegd en na de slotlessenc.q. slotwedstrijd van genoemde programma’s kan een uitleg gegeven worden hoe we verder gaan.

In het najaar kan samen met de NGF geëvalueerd worden of de doelen bereikt zijn.

 

HOLE in ONE

hole in one

Ons Dames Dinsdag Team, dat competitie speelt in de 1ste Klasse bereid zich elk jaar geweldig voor om uitstekend voor de dag te komen. Dit jaar waren de trainingsdagen gepland aan de Costa del Sol. Op de golfbaan van Torrequebrada in Benalmaldena sloeg Nicole Gout een hole in one op hole 9.

Geweldig, gefeliciteerd en dit beloofd veel voor de komende competitie dames.

 

De NGF Golf app.

Er is vorig jaar de app. Golf .nl geïnstalleerd met enkele foutjes , waardoor alles niet werkte zoals het behoorde. Gedurende de wintermaanden zijn deze foutjes uit de app gehaald, en zou het nu optimaal moeten functioneren.

Zodra de baan weer qualifying is kunt u via deze app uw scorekaart direct invoeren. Vorig jaar deze app al geïnstalleerd dan kunt u een nieuwe poging wagen. Nieuw voor u dan kunt u de app downloaden via Android –app  via Google play , of Apple via de Apple store . Na elke ronde kun je direct je aangepaste handicap bekijken. Wij hopen dat de problemen zijn opgelost, en dat deze app nu wel gaat werken. Heb je geen smartphone dan kun je ook een account aanmaken via de desktop : app@golf.nl  Maak een account aan.

Maar ook dit jaar kunt u de qualifying kopen in de shop, en de score invoeren via de Proware zuil. Hiermede sponsort u de Stichting Handicart. De golfclub doneert de scorekaart aankopen elk jaar volledig aan deze stichting.

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl