golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 12-10-2016

Nieuws van de technische commissie

Beste competitie spelers,

Het bestuur en de TC hebben besloten om de competitie spelers en speelsters te ondersteunen door op een nog nader aan te wijzen dag / avond 10 x inlooplessen van 2 uur te  faciliteren .

Wat houdt dit in:

Dat iedereen die competitie speelt de gelegenheid krijgt om te oefenen en dat er een pro aanwezig is die observeert en waar je vragen aan kan stellen , deze uren zijn dus voor alle competitie teams van Heren 1 tot aan Dames S2 18 holes en buiten de door teams zelf gefaciliteerde trainingen .

Tevens zal er ook weer een wintermatchplay toernooi georganiseerd worden door de ABCD en TC , hierover zullen alle teamverantwoordelijke binnenkort geïnformeerd worden en voor individuele spelers zal de informatie verstrekt worden via de digitale nieuwsbrief.

 

Beste Merwelanders,

Tijdens de ledenvergadering is er gesproken over de terugloop van jeugdleden.
De jeugdcommissie heeft hierover in een overleg met het bestuur haar bezorgdheid uitgesproken want ook bij GC De Merwelanden is het aantal jeugdleden afgenomen.
Dit mag geen reden zijn om dit aspect  er bij te laten liggen. De Jeugdcommissie doet al haar best om het aantal jeugdleden weer toe te laten nemen.

De huidige jeugdleden mogen niet alleen met de jeugdwedstrijden, maar ook met de gewone wedstrijden meespelen. Dit  is afgesproken met de Wedstrijdcommissie.
Ook Crayestein heeft een positieve bijdrage geleverd door het tarief van de Jeugdjaarkaart te verlagen tot € 175,--, hier zijn wij als jeugdcommissie heel erg blij mee.
Jeugdleden die de baan in mogen hebben daar begeleiding bij nodig.
Er zijn al leden die zich spontaan aangeboden hebben, maar dat is nog niet genoeg.
De jeugdcommissie vraag daarom aan de leden om één of twee keer per seizoen met een jeugdlid mee te lopen, of nog beter, samen te spelen.
Een jeugdlid kan natuurlijk niet beter leren dan van een geoefende Merwelander. 

Heeft u tijd, zin en interesse om:
•    Één of twee keer met een jeugdlid een ronde van 9 holes te lopen en hen daarbij te ondersteunen. 
•    Buiten de wedstrijden met een jeugdlid een ronde van 9 holes te lopen.
•    Vaste begeleider van een jeugdlid te worden zodat de meeste vragen beantwoord kunnen worden.
•    Een jeugdlid te begeleiden tijdens een jeugd- of een clubwedstrijd.
•    Te helpen met andere activiteiten die de jeugdcommissie organiseert.

Wij kunnen uw hulp heel goed gebruiken, en horen het graag van u.

Reageren kunt u naar John van Halem.
jeugd@gcmerwelanden.nl

 

De wintercursus is begonnen!

 

Wij hebben de leden die deel gaan nemen aan de winterlessen de mogelijkheid geboden om vooraf eens op een andere manier kennis te maken met de voorbereiding op een rondje golf.

Ons lid Sjoerd de Graaff (fysio- en manueeltherapeut en PGA specialist) hebben wij bereid gevonden een verkorte training te geven. Sjoerd deed dat op een leuke en verrassende manier, die bij iedere deelnemer positieve reacties opleverde. Ook aan de lachspieren werd gewerkt door middel van het ‘kontje draaien’ wat toch wel belangrijk schijnt te zijn in de warming up. Ook werd uitleg gegeven over Gevoel en Loslaten (mentaal) Mindfulness slaan, dat wil zeggen in het hier en nu, i.p.v. teveel denken. Een goede buikademhaling helpt hierbij, zeker als er bij je af afslag 10 man mee staat te kijken op de teebox.

Sjoerd gaf aan dat we meestal een verkeerde volgorde aanhielden als we voor het rondje golf nog even gauw een paar ballen weg gaan slaan op de driving range. Een beter volgorde zou zijn eerst te putten en te chippen en daarna naar de driving range te gaan om te oefenen. Op deze manier ga je dan met beter opgewarmde spieren de baan in.

Het putten werd op een bijzondere manier getraind. Dit vooral om meer vertrouwen in het putten te krijgen.

Al met al een leuke en vooral leerzame fysical en mental training.

 

NGF Competitie 2017.

De Technische Commissie is al weer druk met de competitie perikelen voor het seizoen 2017. De uitnodiging om hieraan deel te nemen heeft u al een keer ontvangen.

Nog niet gereageerd, en toch mee willen doen aan deze competitie? Inschrijven is nog steeds mogelijk. E-mail competitie@gcmerwelanden.nl

 

Vooraankondiging Algemene Leden Vergadering.

Noteert u in de agenda alvast onze winter Algemene Leden Vergadering.
Dit jaar vindt hij plaats op maandag 28 november om 20.00 uur in het clubhuis van de Merwelanden

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl