Battle of the cities
Papendrecht wint golfwedstrijd Battle of the cities
Op woensdag 7 september vond voor de derde maal de Battle of the cities plaats. Heren en dames senioren van onze club vertegenwoordigen hun woonplaats om uiteindelijk de felbegeerde cup aan hun wethouder te kunnen overhandigen. 64 deelnemers konden we begroeten op een uiterst zonnige dag.
Voor de wedstrijd bonden de sportwethouders van de gemeenten Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Alblasserdam, Sliedrecht en HI Ambacht de strijd aan in een onderlinge putwedstrijd over 18 holes. De uitslag werd meegenomen in het totaal resultaat.
Werthouder Rinette Reijnvaan van Dordrecht ging er met de gouden putter van door
Wethouder van Dordrecht, Rinette Reynvaan, winnares van de putwedstrijd met haar caddie Piet Kingma |
maar Arjan Kraijo van Alblasserdam en Kees Koppenol van Papendrecht waren geduchte tegenstanders.
Kraijo kon het succes van twee jaar geleden, toen hij won niet herhalen.
Alle wethouders met hun caddies.
Aan het eind van de dag kon het eindresultaat bekend worden gemaakt. Na Dordrecht in 2014 en HI Ambacht in 2015 waren de spelers van Papendrecht deze keer de sterkste.
Niek Drieenhuizen en Frank van Welzenis mochten namens de organisatie de cup uitreiken aan het dolgelukkige Papendrechtse team.
De winnaars van golfgemeente Papendrecht 2016
FILMVERSLAG JOH de BRUIN
Ook dit jaar heeft Joh de Bruin weer een videoverslag gemaakt van deze dag. Het is smullen om zijn zo langzamerhand professionele
kwaliteiten van filmverslaglegging van onze battle’s of the cities te zien. Echt top
Joh namens ons allen, organisatiecommissie en deelnemers /sters bedankt.
Nog veel meer bedankjes zijn m.i. te verwachten als een ieder inmiddels onderstaande link, kopieert en dan plakt in de adresbalk van uw
zoekmachine. In typen lukt ook
Hallo Merwelanders!
De hartelijke groeten uit Spijk, bij het KLM Open. De NGF heeft onze golfclub gevraagd of wij een 25-tal leden hebben die bij het KLM Open willen fungeren als marshal op hole 6. Daar heeft de club ja op gezegd. Beloning: veel gezelligheid, een grijze polo met witte jas beschikbaar gesteld door de twee hoofdsponsors. En gratis eten en drinken in het vrijwilligers-café, die de NGF naast het golfterrein heeft neergezet. Roel Brand en Paula Drieënhuizen zijn coördinatoren voor onze club.
Hole 6 is een korte par 5, circa 450 meter lang, die loopt van noord naar zuid. Wie de tekening uit de krant nog heeft, zie rechtsboven. Halverwege liggen 3 bunkers en op sommige plekken is dikke rough. En een green die deels schuin afloopt. Klagen wij al over de green van onze hole 2.
Donderdag was de eerste dag . De groep is verdeeld in een ochtend- en een middaggroep. De ochtendgroep moest al om 7.45 uur aanwezig zijn in het vrijwilligers-café. Per hole zijn er 2 marshals nodig op de tee, 2 halverwege als spotter, en 4 rondom de green.
Het aantal beschikbare parkeerplekken is te weinig als iedere vrijwilliger afzonderlijk zou gaan reizen. Dus graag carpoolen. Zelf had ik op donderdag middagdienst. Arja den Adel haalde mij om half 11 op, daarna nog langs bij Flora Lam. Op de parkeerplaats is nog plek genoeg. Na een kleine wandeling aangekomen bij het vrijwilligers-café. Tijd genoeg voor een lunch en om elkaar proberen tegen te komen. Dat laatste lukte vrij goed. Vervolgens gezamenlijk naar hole 6 lopen.
Wie goede ogen heeft mag 2 uur op de tee staan en daarna 2 uur spotten. Dat wilde Arja en ik wel doen Verveel je je nou niet op de tee? Nee, juist niet. Op de tee krijg je namelijk gratis golfles. Iedere professional staat uitgebreid te oefenen. Is de top van mijn backswing oké? Is mijn follow through oké? Pas dan gaat hij afslaan. Sommigen slaan dan nog scheef. Fore hoef je niet te roepen, dat doen de caddies wel.
Spotten is ook leuk. Toch blijkt het moeilijker te zijn de bal in de lucht te volgen vanaf de plek waar je als spotter staat dan vanaf de tee. Soms wordt het voor Arja en ik echt zoeken. We hebben kleine vlaggetjes meegekregen om voor de pro’s aan te geven waar de bal ligt. Eén keer landde de bal zo diep in de rough, dat die pas na ruim een minuut zoeken werd teruggevonden. Voor de pro is zo’n diepe ligging gewoon een appeltje-eitje situatie. Hij slaat de bal 100 meter weg. De bal vliegt hoog door de lucht en landt gewoon op de fairway.
Bij Arja landde een bal in de rough. De speler haalde de scheidsrechter erbij. Waarom was eerst niet duidelijk. De speler meende dat de bal in zijn eigen pitchmark terechtgekomen was en dat hij daarom recht had op een vrije drop Zowel de speler als de scheidsrechter gingen bijna languit op de grond liggen om de situatie te beoordelen. De caddie had sterke twijfels. Uiteindelijk werd de claim toch gehonoreerd.
Na afloop van de ronde terug naar het café en gezamenlijk warm eten. De NGF had nog een bingo-avond geregeld. Geen prijzen voor onze groep. Om circa 9 uur weer terug naar huis.
Op zaterdag ben ik ook geweest. De wekker gezet om half 6, vertrek van huis om half 7. Als groep moesten we om 9 uur klaar staan op hole 6. Vandaag 2 uur met Sjaak Quartel op de tee en daarna spotten. Op de tee was een grote plastic doos neergelegd. Er zaten broodjes in en een koffiekan met bekers.
Op zaterdag starten de beste spelers als laatste en die worden continue door diverse tv-teams gevolgd. Een van deze tv-teams liep met meer stress door de baan dan de spelers, bang dat juist zij iets belangrijks zou missen. Hoe ik dat weet? Dit team liep tegen diverse van onze marshals te schelden. Afgezien van dit ene incident hebben alle marshals van onze club 4 geweldige dagen gehad. Volgend jaar wordt het KLM Open opnieuw bij de Dutch gespeeld. Ik wil dan graag weer marshal zijn.
Op zaterdag heb ik diverse foto’s gemaakt. Ik zal een aantal op de website van de golfclub laten zetten.
Han Hofstede