golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 18-12-2015

Woensdag Heren senioren sluiten hun zomerseizoen af

Op woensdag 28 oktober kwamen 47 senioren bijeen om met elkaar via een shotgun het seizoen af te sluiten. Met een heerlijke herfstdag, geen wind en een prettige temperatuur werd het een prima golfdag.

Rond 17.00 uur waren alle flights binnen en op dat moment startte Henk Kok samen met Andrea Keller om met heerlijke achtergrondmuziek sfeer te brengen in het clubgebouw.

Druppelsgewijs kwamen de partners van de senioren binnen om later ook aan te schuiven bij het afsluitingsdiner.

Frank van Welzenis, voorzitter van de seniorencommissie opende het buffet met een woord van welkom aan iedereen. Voordat begonnen werd met het uitreiken van de vele prijzen, werd Jan van der Weijden door Frank even in het zonnetje gezet. Jan is de man, die wekelijks zorgt voor de scorekaarten, de verwerking er van en het bijhouden van de diverse uitslagen in de vorm van verschillende tabellen. Jan is van onschatbare waarde voor de seniorenclub en terecht kreeg hij van de aanwezigen een warm applaus en van de commissievoorzitter een attentie voor zijn inzet. Bescheiden als Jan is, gaf hij aan dat hij de geste waardeert, maar wat hem betreft eenmalig, want “anders zou hij niet meer komen!”

Nadat alle prijswinnaars van de wedstrijden van september en oktober hun welverdiende balletjes hadden ontvangen, werd bekend gemaakt dat Arie Euser de Birdy cup had gewonnen. Cup is een groot woord voor een klein vogeltje, dat nu de wisseltrofee wordt voor de komende jaren. Helaas was Arie in verband met vakantie niet aanwezig, maar de prijs zal hem later worden overhandigd.

Na het voorgerecht werd de winnaar bekend gemaakt van de zogenoemde “Dubbelwedstrijd”. Een wedstrijd die open staat voor de seniorenhandicappers van rond de 20 of lager. Twee poules van ieder 4 teams ( ieder team bestaat uit twee spelers) hebben tegen elkaar gespeeld gedurende het zomerseizoen. Na een spannende strijd werden  Sam Wytema en Piet Kingma winnaar.

De speler met de acht hoogste noteringen kreeg de Jan van der Vlies trofee uitgereikt. Dit jaar werd Wim Heijndijk de terechte winnaar met 265 punten. Peter de Jong werd tweede met 262 punten en Jaap van der Molen derde met 254 punten.

Als sluitstuk van het prijzenfestival was de uitreiking van de Match play bokaal. Dit jaar hebben 31 deelnemers getracht kampioen te worden. In de finale stonden Sam Wytema en Han van der Wal.

Ze hebben er een ongemeen spannende strijd van gemaakt. De beslissing viel pas op hole 18.

Han had zijn zenuwen beter in bedwang en hij werd de winnaar van de Match play 2015.

Zoals gebruikelijk hield Han een toespraak en hij memoreerde dat de keus om te gaan golfen na zijn vroege pensionering – ruim 14 jaar geleden –een fantastische keus was geweest en dat hij nu de kroon kreeg op jarenlang met plezier spelen en oefenen.

Aan het eind van de avond bedankte Hans Ringers de senioren golf commissie voor alle inspanningen voor dit seizoen  en speciaal voor de organisatie van de avond, waarbij zeker niet onvermeld mag blijven dat alle deelnemers zeer tevreden waren over het door Jordy en zijn keukenbrigade voorbereide diner.

Frank van Welzenis

Voorzitter senioren commissie

 

GESLAAGD.

De Regelcommissaris is een Handicap- en Regelcommissielid, die regelinstructie kan geven en verzorgen voor de beginnende golfers, maar ook wedstrijden op de club goed kunnen begeleiden.

Ons lid Han Hofstede heeft dit najaar Examen gedaan en is geslaagd. Hij mag nu als Regelcommissaris 1 onze H&R commissie behulpzaam zijn. Han is geslaagd met een uitmuntende score van 91 %. Of wel een 9,1 . Daar mag hij best trots op zijn.

Han, namens GC De Merwelanden, van harte gefeliciteerd.

 

Onno Krips.

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl