golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 30-03-2024

COMPETITIENIEUWS

DAMES 1 TEAM STELT ZICH VOOR

Wij, Heleen (captain), Ineke, Kim, Irma, Marianne, Linda en Monique gaan als team de Merwelanden dames 1 op zondag competitie spelen. 

Toen het moment er was dat golfteams zich konden inschrijven voor de voorjaarscompetitie, werd het idee geopperd om een team te vormen. In eerste instantie kwam de 18 holes competitie naar voren. Dat had niet de voorkeur en werd al snel duidelijk dat we dan voor de 36 holes wilden gaan. Zo gezegd, zo gedaan en inmiddels zijn we geregeld met het team op en rond de golfbaan te vinden. Trainen, een lesuurtje, rondje op de golfbaan en een tweedaags uitstapje. We speelden al voor op golfbaan de Haar, wat een mooie baan is en kijken uit naar de competitiedag daar. 

We starten de competitie 7 april op Broekpolder, wat overigens een vriendschappelijke wedstrijd is. Daarna mogen we op 14 april naar de Haar, thuis spelen we voor het echie op 21 april en sluiten de competitie af op 28 april in Rijswijk.

We gaan ons best doen en kijken uit naar een paar leuke en gezellige weken met elkaar. We houden jullie op de hoogte!

Op de foto van links naar rechts Linda, Monique, Irma, Ineke, Kim en Marianne. 
Heleen kon helaas door omstandigheden niet aanwezig zijn bij het nemen van de foto. 

 

VOORBEREIDING COMPETITIE HEREN 1

Het wordt een belangrijk jaar voor de heren 1 van de Merwelanden. Afgelopen jaar, nadat er niet veel punten gehaald werden in de hoofdklasse, zijn we helaas gedegradeerd naar de 1ste klasse.

Vanaf 2023 was het toegestaan om 1 professional toe te laten in het team, hierdoor werden alle spelers een plaats naar achter geschoven. Wij kwamen net iemand te kort voorin die het team op sleeptouw neemt, waardoor iedereen een plaats naar voren schuift. Maar er schijnt licht aan de horizon. Door de opkomende talenten van Jorick van Geel en Dimitri Dragic gaan de routiniers Jordy, Bart en Kevin op een andere positie spelen waardoor het team sterker wordt. Daarbij komt ook nog dat afgelopen jaar Floris de Haas zich bij ons heeft aangemeld. Floris is een playing en teaching professional die echt een broodspeler is. Hij heeft onder andere meerdere keren het Nationaal Matchplay kampioenschap gewonnen en is een van Nederlands beste Matchplayers. Een ware aanwinst voor ons team. Hij heeft in december bij de NGF zijn handicap moeten indienen en speelt met -4.1 op onze eerste positie.


V.l.n.r. Floris de Haas, David Nainggolan en Dimitri Dragic

In de derde week van februari vond het jaarlijkse trainingskamp naar Portugal plaats. Dit jaar was de regio Lissabon de aangewezen locatie. Op de golfbanen Westcliffs, Praia del rey, Los Obidos en Penha Longa vonden dit jaar de trainingssessies van heren 1 en heren 2 plaats. Henk Kuijsters was er de eerste paar dagen om mensen in problemen met hun swing nog op weg te helpen en Floris zorgde er op spelende wijze voor dat de spelers beter werden.

 


Dimitri Dragic

Normaliter speelden we een strokeplay klassement, maar dit jaar hadden we besloten om een ryder cup like event te spelen. De teams waren als volgt opgedeeld:

Team Europe                                                                  

Jorick van Geel
Dimitri Dragic
Jesse Roubos
Michel van der Elst
Andre Goedhart
Hendrik Jan Peels

Team Winner winner chicken dinner

Jordy Kuijsters
Floris de Haas
Paul Todd
David Nainggolan
Kevin Blom
Daan de Bruin


v.l.n.r. Hendrik-Jan Peels, Daan de Bruin, Jordy Kuijsters en André Goedhart

 

Onze pointgetter uit de competitie Bart van Slooten kon er helaas niet bij zijn deze week in verband met zijn vrouw die uitgerekend was van hun eerste kindje. Ondertussen zijn Bart en Marinka vader geworden van hun dochtertje Laura. Wij willen dan ook namens het team Bart en Marinka feliciteren.

Verder met de wedstrijd. We speelden 4 fbbb wedstrijden en de laatste dag speelden we singles. In de FourBalls ging het er hard aan toe en Team Europe kwam op een dikke achterstand te staan. Maar er waren nog 12 punten te verdelen op de laatste dag dus ze moesten 5 partijen winnen voor de totaal winst. En de ene na de andere speler sneuvelde van het team winner winner chicken dinner. Het kwam aan op de laatste single op de allerlaatste hole. Zoiets kan je niet bedenken, dan speel je met zijn allen 1080 holes en dan komt het aan op de laatste put. David Nainggolan speelde tegen Jesse Roubos. David slaat een uitstekende approach 5 meter van de vlag, Jesse komt daar nog eens over heen op 4 meter van de vlag. David lijnt op voor zijn put. Hij slaat hem, hij rolt langzaam richting de hole David begint te lopen, jajajaja hij zit BOEMMMM!!! Hij haalt minimaal een halve in zijn partij en hij haalt de winst binnen voor het team! Jesse gaat nog staan om zijn partij te halven en hij holed ook zijn put. Dit maakte de put  van David alleen nog maar beter.

    
Jorick van Geel

      
Kevin Blom

Er is veel getraind, gespeeld en natuurlijk ook lekker gegeten. De laatste avond hadden we gereserveerd in het historisch plaatsje Obidos. Alsof je terug gaat in de tijd. Met Romeinse aquaducten, kasteelmuren etc. De tijd staat hier honderden jaren stil. Het eten was hier ook heerlijk, iedereen heeft genoten.

 

 

 

Kortom: we hebben weer een uitstekende week gehad, een goede voorbereiding op onze eerste wedstrijd op 7 april op de Hooge Rotterdamsche. Daar mag ons team het opnemen tegen het eerste heren team van de Rijswijkse. Lijkt het je nu leuk om een keertje te kijken naar ons eerste team, hieronder vind je ons speelschema:

Datum

Locatie

Tegenstander

7 april

Hooge Rotterdamsche

Rozenstein

14 april

Gastheer

21 april

Rijswijkse

Lingewaelsche

28 april

Kroonprins van Vianen

Hooge Rotterdamsche

5 mei

Rozenstein

Rijswijkse

De dagagenda ziet er als volgt uit:

08:00 uur ontvangst door gastclub
09:00 uur tee off foursommes
12:30 uur lunch
13:30 uur tee off singels
18:00 uur diner

Wij hopen jullie in grote getale te zien bij onze wedstrijden.

Tot snel
Heren 1

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl