golfclub-de-merwelanden-crayestein

Golfclub de Merwelanden

Word ook Merwelander! De leukste manier om van het golfspelletje te genieten is samen met je vrienden ! En waar maak je al die nieuwe vrienden ? Bij Golfclub de Merwelanden natuurlijk !

Ik word ook Merwelander

Op de hoogte blijven?

Schijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

BESTUUR

Verstuurd op 26-02-2024

JEUGD OP GOLFCLUB DE MERWELANDEN

De jeugdcommissie is dit jaar actief aan de slag gegaan met het nieuwe plan voor de jeugd. We willen u als leden hiervan graag op de hoogte brengen.

Wat hebben we in gang gezet en wat is onze wens voor de toekomst.

De jeugd heeft de toekomst, dat wordt altijd gezegd en dat geldt ook voor onze golfvereniging GC Merwelanden. Maar hoe worden jeugdleden geïnspireerd en enthousiast om bezig te gaan met het golfspel. Wat is er nodig om dit op een leuke manier aan te bieden aan de jeugd.

Een aantal dingen wij belangrijk belangrijk:

 • Vanuit de jeugdcommissie bieden we ondersteuning aan jeugdleden die lid zijn van GC Merwelanden.
 • Jeugdleden tot en met 18 jaar zijn niet verplicht een jaarkaart te hebben, zij betalen dan wel greenfee als ze willen spelen op de baan.
 • Jeugdleden vanaf 19 jaar kunnen alleen lid zijn van de vereniging als zij ook een jaarkaart hebben bij Crayestein.
 • De tarieven over lidmaatschap en jaarkaarten staan vermeld op onze website.
 • Onze bedoeling is dat het aantrekkelijk is/wordt om lid te zijn van onze vereniging, dat houdt in dat we ook activiteiten moeten aanbieden. Er moet natuurlijk iets tegenover staan.
 • De golflessen worden in het voorjaar en najaar gegeven, de data voor het voorjaar zijn al gepubliceerd op de website.
 • Naast de golflessen gaan we ook theorielessen voor jeugd tot 14 jaar aanbieden. Zij kunnen een vooraf aantal afgesproken lessen volgen bij Ineke Willemse van de jeugdcommissie waarna een korte toets zowel theoretisch als praktisch wordt afgenomen. Ook wordt geleerd hoe een scorekaart ingevuld moet worden en stableford punten berekend worden. Het aantal lessen is afhankelijk van de voorkennis van de individuele jeugdleden.
 • Voor de jeugd vanaf 14 jaar, zij doen het gewone regelexamen, willen we ondersteuning gaan bieden om kans van het behalen van het regelexamen te vergroten. Ook dit geldt voor jeugdleden die lid zijn van de vereniging GC Merwelanden.
 • We hebben een aantal wedstrijden in de planning staan, de openingswedstrijd is zaterdag 20 april dus noteer dit alvast in de agenda.
 • De website van GC Merwelanden is voorzien van de nieuwste informatie en dit kunt u terugvinden via de volgende link: /jeugd/lidmaatschap.html
 • We hebben een informatie folder gemaakt voor jeugd die geïnteresseerd is om golf te gaan spelen. Deze folder staat op de website en is verkrijgbaar in de shop van Crayestein. Tevens zijn inschrijfformulieren beschikbaar via de website en de shop.

In maart hebben we een afspraak met een afgevaardigde van de NGF om te bekijken waar de NGF onze commissie kan ondersteunen. Zoals u misschien weet, of misschien ook niet, is de visie op jeugdspelers verandert sinds november 2023 en is er meer ruimte/vrijheid om met de jeugd toe te werken naar het spelen op de baan. Dit om het spelletje aantrekkelijker te maken voor de jeugd.

Misschien denkt u, nou ik zou best iets willen betekenen voor de jeugd of u heeft kinderen of kleinkinderen die het golfspelletje leuk vinden. Wij staan u graag te woord en zouden het heel leuk vinden als de groep jeugd groter wordt. Hoe leuk zou het zijn als ze met vriendjes en vriendinnetjes op de club samen kunnen oefenen.

De toekomst is niet te voorspellen, we kunnen wel een wens uitspreken en dat is dat we het als jeugdcommissie geweldig zouden vinden als we in de toekomst een jeugd competitie team zouden kunnen samenstellen. Hier zijn natuurlijk voldoende jeugdleden voor nodig die het ook leuk vinden om wedstrijden te spelen. Verder is het belangrijk dat ze het spel en de regels beheersen om dit te kunnen gaan doen. De voorbereiding begint nu, de uitvoering van een team is voor nu alleen nog een wens. Wellicht zien we die in de toekomst in vervulling gaan.

Heeft u vragen neem dan contact op met het secretariaat of met Ineke Willemse. Dit kan per mail secretariaat@gcmerwelanden.nl  .We verwijzen u graag naar de website, daar staat ook al veel informatie vermeld.

Tot ziens op de baan!
Ineke Willemse
Lid jeugdcommissie

 logo

Terug

informatie-over-gc-merwelanden

Copyright © 2024 | Alle rechten voorbehouden

Designpro.nl